19 / 04 / 2024

Bursa İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi hizmete açıldı!

Bursa İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi hizmete açıldı!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi, ilçe sakinlerinin hizmetine açıldı.



Bursa'da Yıldırım Belediyesi'nin Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nden sonra ilçeye kazandırdığı ‘İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi' de Yıldırımlıların hizmetine açıladı. Milliyet'te yer alan habere göre; yaklaşık altı asır önce Osmanlı Devleti'nin yetiştirdiği Molla Fenârî'nin torunu, Alim Alâeddin Ali Fenârî'nin miras bıraktığı yapı, yenilenen iç dizaynı ile kültür merkezi olarak yeniden hizmete açıldı.

İlçenin eğitim ve kültür yaşamına yeni bir vizyon sağlayacak kütüphane, zengin kitap içeriği, 48 kişilik ders çalışma alanı, grup çalışma odaları, serbest okuma alanı ve bilgisayar odası ile gayesine uygun şekilde öğrencilerin yararlanabileceği bir mekân oluşturacak. Ayrıca kişisel gelişim ve sanat kurslarının düzenleneceği İncirli Kültür Merkezi’nde mahalle sakinlerine, kendilerini geliştirebilme fırsatı sunulacak.

Hafta içi saat 08.30-18.00, hafta sonu 09.00-17.00 saatlerinde hizmet sunacak kütüphane içerisinde ayrıca belli saatlerde çay ve simit ikramları da bulunacak.

Bursa İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi hizmete açıldı!

“İLÇEYE YENİ KÜTÜPHANELER KAZANDIRMAYA GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi'nden sonra İncirli Kütüphanesi’ni de hizmete açmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, inşa edilen bu kütüphanelerin hem Yıldırım hem de Bursa için önemli olduğunu kaydetti. Başkan Yılmaz, “İlçemize yeni kütüphaneler kazandırmaya gayret gösteriyoruz. İçerisinde insan yetiştirdiğimiz mekânların sayısını arttırmamız gerektiğinin bilinciyle Yıldırım’da göreve geldiğimizden bu yana hemşehrilerimize sunmuş olduğumuz 11. kütüphanemizi hizmete açmanın azmini ve heyecanını sizinle paylaşmaktan onur duyuyoruz. Yıldırım’da daha nice kütüphanelerimizi birlikte hayata geçireceğiz” açıklamasında bulundu.


Geri Dön