26 / 04 / 2024

Bursa İnegöl bisiklet yolunda çalışmalar tam gaz!

Bursa İnegöl bisiklet yolunda çalışmalar tam gaz!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde hayata geçirilen bisiklet yolu projesinin ikinci etabında çalışmalar başladı. 



Bursa İnegöl'de inşa edilen 2 kilometrelik 2’nci etap bisiklet yolunda çalışan İnegöl Belediyesi tarafından hayata geçirildi. Milliyet'te yer alan habere göre; İnegöl’de bu proje birlikte toplamda 3 kilometrelik bisiklet yolu inşa edilmiş olacak. 

Bisiklet yolunda ilk çalışmalar 2020 Eylül ayında başlamıştı. Sanayi bölgesine doğru uzanan 1 kilometrelik bisiklet yolu ve dinlenme alanları sonrasında, ikinci etap için çalışmalar başladı. Çalışmalar Bursa-Ankara yolu üzerinde başladı. 

Bursa İnegöl bisiklet yolunda çalışmalar tam gaz!

Şehir genelinde toplamda 106 kilometre bisiklet yolu ağına ulaşmayı hedefleyen İnegöl Belediyes, 2 kilometrelik ikinci etap çalışmalarına Hikmet Şahin Köprülü Kavşağı devamından başladı. 1 kilometreli birinci etap bisiklet yoluna bağlanacak. Bu çalışmayla beraber İnegöl’de bisiklet yolu toplamda 3 kilometreye ulaşacak.

İnşaatı devam eden projeye yönelik açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, Fen İşleri Müdürlüğü marifetiyle 2’nci etap bisiklet yolu için de çalışmaların başladığını dile getirdi. Yeni bisiklet yolunun Bursa-Ankara yolu üzerinde inşa edileceğini söyleyen  Taban, “Özellikle ana arterlerde bisiklet yolu ağımızı genişletmek istediğimizi ifade etmiştik. İkinci etap için de çalışmalarımız başladı. Bursa  Ankara  karayolu üzerinde Hikmet Şahin Köprülü Kavşağından ilk etaba kadar bağlanan 2 km’lik yolumuzun yapım çalışmaları sürüyor. İnşallah en kısa sürede tamamlayıp yeni bisiklet yolu ağlarını da şehrimize kazandırmak istiyoruz” dedi.

Bahçeşehir Gölet'ine bisiklet yolu yapılacak!


Geri Dön