25 / 04 / 2024

Bursa Korupark AVM yüzde 48 artış yakaladı!

Bursa Korupark AVM yüzde 48 artış yakaladı!

Bursa´daki Korupark Alışveriş Merkezi temmuzda, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 48 artış yakalayarak 18 bin 428 Arap ziyaretçi ağırladı



Zafer Plaza ise yüzde 25 artışla 20 bin Arap ziyaretçiye ulaştı. Her iki alışveriş merkezinin (AVM) de sahibi olan Torunlar Şirketler Grubu´nun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Üstelik bu rakamlar kıyafetlerinden Arap olduğunu ayırt edebildiklerimiz. Kadınlar kıyafetleri nedeniyle hemen anlaşılıyor ama bazı erkekler geleneksel kıyafetlerle dolaşmadığı için onları ayırt edemiyoruz. Bu rakamlar yüzde 15 daha yüksek de olabilir" dedi. Osmanlı İmparatorluğu´nun eski başkentini tarih kitaplarından bilen, termal turizme ilgi duyan Araplar, daha güvenli, havası daha serin Bursa´yı tercih ediyor.  Bursa´da Zafer Plaza ve Korupark, Antalya´da Deepo Outlet´in yanı sıra Torunlar Şirketler Grubu´nun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ve Marmaris Netsel Marina ortaklığı bulunan Türkiye´nin en büyük yerli alışveriş merkezi yatırımcısı Torunlar GYO, İstanbul´da yaptığı konut projesi Niş İstanbul´un ardından ilk AVM projesi Torium´u 22 Ekim´de açıyor. 90 bin metrekare kiralanabilir alanı, 180 mağazayla 1.800 kişiye istihdam yaratacak Torium´un 200 milyon dolara mal olduğunu belirten Aziz Torun, projeyi sıradanlıktan kurtarıp, farklı bir konsept kazandırmak için ekstradan 20 milyon Euro harcadıklarını söyledi.
Üçüncü nesil AVM Torium´u `üçüncü nesil AVM´ olarak tanımlayan Torun, şöyle konuştu: "Türkiye´nin en büyük kapalı eğlence merkezine sahip olacak. Bunun için ilaveten 5 milyon Euro yatırım yaptık. Türkiye´nin ilk kar eğlence merkezi Snowpark´ta dört mevsim kış sporları ve kar eğlencesi olacak. 6 milyon Euro´ya mal olan Snowpark´ta kızaklı tüp kaydırak, 70 metre uzunluğunda üç sıçrama rampalı snowboard parkuru, çift ahşap kızak rampası, halatlı dağ tırmanışı, kayak eğitim parkuru ve kar oyunları alanı yer alacak. Bölgede çok AVM olduğu söyleniyor ama standartları düşük, müşterinin beklentisini karşılayamayanlar daha biz açılmadan kapandılar. Biz ayda 1 milyon ziyaretçi bekliyoruz."

1 milyar dolar yatıracak 10 bin kişiye iş sağlayacak

TORUNLAR GYO´nun 2013 yılına kadar 1 milyar dolarlık yatırım yapacağını anımsatan Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, projeleri şöyle sıraladı: "Mahmutbey´de Mall of İstanbul, rezidans ve ofis, Beylikdüzü´nde fuar alanı yapacağız. Kütahya´da Kiler Grubu ile, Samsun´da Turkmall´la alışveriş merkezi,  İzmir´de Sur Yapı ve Hayat Kimya ile alışveriş merkezi, otel. Galataport´taki otel projesi. Bu yatırımlarımız 10 bin kişiye iş sağlayacak."
Demet CENGİZ BİLGİN/Hürriyet


Geri Dön