26 / 04 / 2024

Bursa Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nde son durum!

Bursa Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nde son durum!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bursa Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Başkan Edebali proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.



Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüten Bursa Yıldırım Belediyesi’nin önemli projesi olan Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm alanında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.


Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ’jet grout’ sistemiyle depreme dayanıklı binalar oluşturuluyor. 


Proje ile ilgili konuşan Başkan Edebali, "Birinci etapta üreteceğimiz 850 konutu ve ticari alanları, 2018 yılının Temmuz-Ağustos döneminde uzlaşma sağladığımız vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Amacımız, kentsel dönüşümde nitelikli ve modern alanlar oluştururken, yalıtımından güvenliğine kadar her türlü detayın göz önünde bulundurulduğu rezidans standartlarında konutları bu projemizde hemşerilerimizin kullanımına sunmak” dedi.


Bölge halkıyla yürütülen görüşmelerde insanların rızasını almaya önem verdiklerini her fırsatta belirten Edebali, “Yıldırım’da dönüşümü vatandaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Hemşerilerimizin yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarının gönüllü kentsel dönüşüm olduğunu bilmesini özellikle istiyoruz. İnsanlarımızı zorlayıcı, kamulaştırma yoluyla yaşadıkları bölgeleri terk etmeleri konusunda baskı yapan bir anlayışla değil, gönül rızalarını alarak, uzlaşarak vatandaşlarımızın yerlerini kıymetli hale getirerek tekrar aynı bölgede yaşamaya devam etmelerini sağlayacak felsefeyle adımlar atıyoruz. Yıldırım’da her yeni gün yukarı bir seviye, yeni bir aşamadır. Yıldırım’ı daha yaşanabilir, yarınların şehri yapmak için tüm çalışmalarımızı ekibimizle birlikte sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.




Milliyet


Geri Dön