25 / 04 / 2024

Bursa Muradiye Camii ibadete açıldı!

Bursa Muradiye Camii ibadete açıldı!

Muradiye Külliyesi içinde bulunan Muradiye 2’nci Murat Camii, yenilenen yüzüyle kapılarını açtı. Restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Muradiye Camii, ilk teravih namazında vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.




Muradiye Külliyesi içinde bulunan Muradiye 2’nci Murat Camii, yenilenen yüzüyle kapılarını açtı. Restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Muradiye Camii, ilk teravih namazında vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile birlikte Ramazan ayının ilk teravih namazını Muradiye 2’nci Murat Camii’nde kıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Muradiye Camii’nin ibadete açıldığını anlatarak, “11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının ilk teravih namazını Muradiye Camii'nde kılmak çok anlamlı oldu. Çünkü, Sultan 2’nci Murat'ın külliyesi komple restore ediliyor ve Muradiye Camii de bu kapsamda restorasyondaydı. Ramazan ayına yetişmesi güzel ve çok anlamlı oldu” diye konuştu.

Altepe, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon kapsamında cami ve çevresinin komple düzenlendiğini söyledi. Muradiye Camii’nin ilk günkü ihtişamıyla göz kamaştırdığını belirten Altepe, “Muradiye Camii ilk teravihle birlikte ibadete açıldı ve bundan sonra tüm vatandaşları bekliyor. Ramazan ayı kutlu olsun” dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da Muradiye Camii’nin önemine değinerek, “2'nci Murat Han Hazretleri tarafından yapılan Muradiye Camii bir süredir onarımdaydı. Ramazan’a ve ilk teravihe yetişsin diye bir hedefimiz vardı, yetişti. Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye, külliyenin diğer bakım ve onarım çalışmaları ile çevre düzenlemesi için de teşekkür ediyorum. Pırıl pırıl bir cami oldu. Kalem işleri, orijinal güzellikleri ortaya çıktı. Kaliteli bir iş gerçekleştirildi” şeklinde konuştu.

Karaloğlu, tüm vatandaşların Ramazan ayını da tebrik etti. Başkan Altepe, teravih namazının ardından Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden BURFAŞ tarafından düzenlenen Muradiye Şadırvan Bahçe’de çay içti, vatandaşlarla da sohbet etti.



Milliyet


Geri Dön