20 / 04 / 2024

Bursa Mustafakemalpaşa'da 300 dönüme kamulaştırma!

Bursa Mustafakemalpaşa'da 300 dönüme kamulaştırma!

Tarihi mirastan spor yatırımlarına kadar 26 farklı dalda Türkiye'ye örnek gösterilen Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmada da örnek olacak yatırımları bir bir hayata geçiriyor.



Özellikle yeni büyükşehir yasasının uygulamaya geçmesinin ardından merkeze bağlanan 10 yeni ilçede adeta altyapı hamlesi başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hafta sonu programını Mustafakemalpaşa ve Karacabey'e ayırdı. 

İlk olarak Mustafakemalpaşa'da Belediye Düğün Salonu'nda muhtarlar ve sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelen Altepe, ilçede hayata geçirdikleri çalışmaları anlattı. 

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile Bursa Milletvekili Önder Matlı'nın da katıldığı toplantıda konuşan Altepe, ilçede yıllardır bekleyen dev bütçeli yatırımların «JLIa bir bir hayata geçirilmeye başlandığını söyledi. 


300 DÖNÜM ALANDA KAMULAŞTIRMA

Yeni sistemde tarımdan ticarete, turizmden sanayiye kadar her alanda kalkınmanın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte olacağının altını çizen Başkan Altepe, Mustafakemalpaşa'da 12 milyon TL'lik yol, 11 milyon TL'lik de altyapı yatırımı yaptıklarını, biber kurutma tesislerinin de faaliyete başladığını hatırlattı. Mustafakemalpaşa sadece 3 kalemde yaklaşık 25 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Özel İdare kapandığı yıl 17 ilçenin köy yollarına 7 milyon TL'lik yatırım yaptı. Biz sadece Mustafakemalpaşa'ya bunun iki katına yakın yol yatırımı yaptık. 


Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin imkanları belli. 75 milyon TL bütçesi var. Biz sadece arıtma tesisleri ve altyapı için 75 milyon TL'lik yatırım başlatıyoruz. Yine 25 yıldır yapılamayan spor kompleksine başlıyoruz o da 25 milyon TL bütçeli bir iş. Kule Restoran 15 milyon TL'lik bir iş. Sadece 2 proje ile 40 milyonluk yatırım buraya geliyor. Yine Ticaret Borsası ile birlikte bu bölgeye hitap edecek canlı hayvan ve et borsası kuruyoruz. 300 dönüm alanda kamulaştırmalara başladık. Bizde limit yok. Siz isteyin biz yapalım. Yeter ki yaptığımız yatırımlar boşa gitmesin, yaptığımız tesisler kullanılsın" diye konuştu. 


ÖNCEDEN YASAKTI

Daha sonra Karacabey'e geçen Başkan Altepe, burada da Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark içinde yapılan sosyal tesislerde muhtarlarla buluştu. Yeni Büyükşehir yasasının ilçeler ve kırsal kalkınma için getirdiği avantajları anlatan Altepe, artık Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Altepe, eskiden ilçe belediye başkanlarının bile köylere hizmet vermesinin yasak olduğunu hatırlattı. 


A Gazete 


Geri Dön