19 / 04 / 2024

Bursa Mustafakemalpaşa'da Gençlik Merkezi için yer teslimi yapıldı!

Bursa Mustafakemalpaşa'da Gençlik Merkezi için yer teslimi yapıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafakemalpaşa'da yapılan Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri’nin ikinci etap inşaatı için yüklenici firmaya yer teslimi yaptı. 



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafakemalpaşa'da temeli 1991 yılında atılan ancak hiç kullanılmadan kaderine terk edilen yüzme havuzunun bulunduğu alanı sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelerin merkezi haline dönüştürüecek dev projede ikinci etap çalışmaları başlıyor.  Milliyet'te yer alan habere göre; ilçe girişinde bulunan Etibank’ın karşısındaki yaklaşık 37 dönümlük alanı ilçeye kazandırmak amacıyla 2016'da devreye alınan Bursa Büyükşehir Belediyesi, içinde yüzme havuzu, tenis kortları, spor salonları, sahalar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, konferans ve sergi salonlarının yer alacağı dev kompleks için Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile işbirliğine gitmişti. Bu zamana kadar yaklaşık 30 milyon TL harcanan projenin kaba inşaatları tamamlanmıştı. İlçe halkının yıllar boyunca özlemle beklediği tesislerin ikinci etap ihalesi gerçekleşen Büyükşehir Belediyesi, ihaleyi kazanan yüklenici firma ile sözleşme imzalayıp, yer teslimi yapıldı.

“ŞİMDİYE KADAR 30 MİLYON TL HARCANDI”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, daha önce yerinde incelediği tesislerin bir an önce tamamlanması için çalışmalara hız verecekleriyle ilgili Mustafakemalpaşalılara söz vermişti. Nüfusu 100 bini aşan altı ilçeden biri olan Mustafakemalpaşa’nın sahip olduğu genç nüfusu ile birlikte böyle bir merkeze ihtiyacı olduğundan bahseden Başkan Aktaş, “Bugüne kadar yaklaşık 30 milyon TL harcandı. Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesislerinin bir an önce tamamlanması için süreci hızlandıracağımızı söylemiştik. İkinci etap ihalemizi yaptık ve ardından kazanan firma ile sözleşme imzalayıp, yer teslimini gerçekleştirdik. Kısa zaman içinde burada yeniden çalışma başlayacak. Kadınlarımız, çocuklarımız ve gençlerimiz bu güzel mekanda sanatsal, kültürel anlamda güzel etkinlikler yapacakları gibi sinema salonu, toplantı ve konferans salonları ile ciddi organizasyonlara imza atılabilir. Öncelikli hedefimiz bunu gerçekleştirmek. İlçe için çok önemli bir proje. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.


Geri Dön