24 / 04 / 2024

Bursa Nilüfer Sitesi'nde dönüşümün temeli atıldı!

Bursa Nilüfer Sitesi'nde dönüşümün temeli atıldı!

Kentsel dönüşüm yasasından yararlanan vatandaşlar kendi dönüşümlerini kendileri yapıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği Nilüfer Sitesi'nde dönüşümün temeli atıldı.



Kentsel dönüşüm yasasından yararlanan vatandaşlar kendi dönüşümlerini kendileri yapıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği Nilüfer Sitesi'nde dönüşümün temeli atıldı. 


 Nülilüfer Sitesi sakinlerinin bir araya gelerek başlattığı dönüşüm projesinin temeli törenle atıldı. Nilüfer Park Evleri olarak yapılacak yeni site 6 blok olarak tasarlandı. 18 dönüm üzerine yapılacak olan projenin 2 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. 

Yüzde 50 emsal artışından vatandaşların kârlı çıktığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Burada 180 dairede yaklaşık bin kişi yaşıyor. Burada insanlar 99 depreminden sonra bir süre deprem çantası ile uyuduğunu söylüyor. İnsanları buna mahkum edemeyiz. Bizim işimiz çözüm üretmek. Atılması gereken adımlar atılmalı. İnsanlarımız sağlıklı binalarda oturmalı. 4 bin 500 metrekare yeşil alan varken şimdi 16 bin metrekare yeşil alan olacak. C30 betonlar kullanılacak"dedi. 


Birilerinin siteyi siyasi platform haline getirmeye çalıştığını kaydeden Altepe, belediyecilikte esas olanın insana hizmet olduğunu vurguladı. Projenin tüm Bursa ve Marmara Bölgesi'ne örnek olacağını söyleyen Altepe, Nilüfer Sitesi'nden sonra 14 tane daha sitenin dönüşüm için başvuruda bulunduğunu bildirdi. 


Nilüfer Sitesi yöneticisi Metin Onan ise yaklaşık 3 yıl süren çalışmaların ardından inşaat safhasına geçtikleri için mutlu olduklarını ifade etti. 15 tane müteahhitle görüştüklerini vurgulayan Onan, kentsel dönüşüm yasasının kendilerine umut olduğunu sözlerine ekledi. 


Bursa Hakimiyet


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


BURSA’nın ilk kentsel dönüşüm çalışması olan ve 18 dönüm alanda 6 blok olarak planlanan Nilüfer Sitesi’nin temeli bugün törenle atıldı. Burada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da kentsel dönüşümle ilgili tüm yetkilerin Büyükşehir Belediyesi’nde toplandığını söyledi. Altepe, “Bu şehirde rantı, imarı ve yolluğu biz veriyoruz. Denetlemeyi de biz yapıyoruz. Dönüşmek isteyen site sakinleri için dönüşümün önünde hiçbir engel yok” dedi.


“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK” 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer Sitesi’nin kentsel dönüşüm kapsamına alınmasıyla ilgili düzenlenen temel atma törenine katıldı. Sitenin dönüştürülmesinin sadece Bursa değil tüm Türkiye için örnek olacağını kaydeden Başkan Altepe, “Bu proje, kentsel dönüşüm uygulamalarında rol model olacak. Sadece Bursa değil Marmara ve tüm Türkiye, bu çalışmadan ilham alacak” dedi. Nilüfer Sitesi’nde 17 Ağustos depreminde sonra yara alan binaların yıkıldığını, 6 blokta 180 daireden oluşan yeni binalar için temel atma töreninin gerçekleştirildiğini belirten Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle burada artık yeni bir yaşam alanı doğacak. Bizim işimiz çözüm üretmek, problem değil. Bu işin çözümü, aynı zamanda diğer insanların da ölmesini engellemektir. En yüksek değerimiz insan. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin. İnsan olmadıktan sonra neyin kıymeti var?” şeklinde konuştu.


TÜM YETKİLER BÜYÜKŞEHİR’DE 

Başkan Altepe, Bursa’daki kentsel dönüşüm çalışmalarında yetkilerin Büyükşehir Belediyesi’nde toplandığını ifade etti. Daha önce dönüşümle ilgili benzer adımların turizm sektöründe atıldığını, Büyükşehir Belediyesi’nin emsal artışıyla birlikte 5 yıldızlı otellerin kentin dört bir tarafını sardığını ifade eden Başkan Altepe, aynı uygulamayı konut alanlarında da gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Kentsel dönüşümde ilk adımın Nilüfer Sitesi’yle atıldığını, bunun da diğer siteler için iyi bir örnek olacağını kaydeden Başkan Altepe, “Bu şehirde rantı, imarı ve yolluğu biz veriyoruz. Denetlemeyi de biz yapıyoruz. Onun için korkulacak bir şey yok. Müteahhitlerini bulan, tüm hazırlıklarını tamamlayan site sakinlerine her türlü kolaylığı sağlamak için hazır bekliyoruz. İnşallah bu anlamda Nilüfer Sitesi bir ilk olacak. Şu anda 14 sitenin de hazırlığı tamam. Onayları verildi. Elimizde 12 site daha var. 27 siteyle inşallah Bursa’da hızlı bir dönüşüm süreci başlatacağız” ifadelerini kullandı.


Başkan Altepe, konuşmasında Nilüfer Sitesi sakinlerini de kutladı. Kentsel dönüşümün şu anda Türkiye’nin en acil gündemi olarak masada durduğunu, mevcut binaların yıkılıp yenilenmesinin, insanların güvenli ve sağlam binalarda ömür sürmesinin birinci öncelik haline geldiğini ifade eden Başkan Altepe, “Nilüfer Sitesi bunu en güzel şekilde başardı. 180 mülk sahibi bir araya gelerek, örnek bir birliktelik sergiledi. Kentsel dönüşüm anlamında örnek bir başlangıç yapılmış oldu” açıklamasında bulundu.


Nilüfer Sitesi Yöneticisi Metin Onan ise yaklaşık 3 yıllık bir mücadelenin ardından dönüşümü inşaat safhasına getirdikleri için mutlu olduklarını ifade etti. Onan, sürenin başından sonuna kadar desteğini kendilerinden esirgemeyen, dönüşümün başlamasına vesile olan Başkan Altepe’ye teşekkür etti.


18 AYDA TESLİM EDİLECEK 

Site Yöneticisi Onan, temel atma töreni öncesinde, kentsel dönüşüm alanında aldıkları ‘Şehrin Yıldızları Proje Ödülü’nü verdiği destekler nedeniyle Başkan Altepe’ye takdim etti. Konuşmaların ardından temel atma çalışmaları, protokol üyelerinin butona basmasıyla start aldı. Nilüfer Sitesi’ndeki inşaat çalışmalarının 18 ayda tamamlanarak dairelerin mülk sahiplerine teslim edilmesi öngörülüyor.


Hürriyet 



Haber Posta Bursa Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bursa'nın ilk kentsel dönüşüm çalışması olan ve 18 dönüm alanda 6 blok olarak planlanan Nilüfer Sitesi'ndeki temel atma törenle gerçekleştirildi.

ALTI BLOKTAN OLUŞUYOR 

Nilüfer Sitesi'nin temel atma törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sitenin dönüştürülmesinin sadece Bursa değil, tüm Türkiye için örnek olacağını belirtti. Başkan Altepe, im "Nilüfer Sitesi'nde 17 Ağustos depreminden sonra yara alan binalar yıkıldı. Şimdi 6 blokta, 180 daireden oluşan yeni binalar için temel atıyoruz. Burada artık yeni bir yaşam alanı doğacak. Nilüfer Sitesi'ndeki inşaat çalışmaları, 18 ayda tamamlanarak mülk sahiplerine teslim edilmesi öngörülüyor" dedi. 


NİLÜFER SİTESİ BİR İLK 

Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında yetkiler, Büyükşehir Belediyesi'nde toplandı. Bu şehirde rantı, imarı ve yolluğu biz veriyoruz, denetlemeyi de biz yapıyoruz. Onun için korkulacak bir şey yok. Müteahhitlerini bulan, tüm hazırlıklarını tamamlayan site sakinlerine her türlü kolaylığı sağlamak için hazır bekliyoruz. Nilüfer Sitesi, bir ilk olacak. Şuanda 14 sitenin de hazırlığı tamam. Onayları verildi. Elimizde 12 site daha var. Toplam 27 siteyle hızlı bir dönüşüm süreci başlatacağız" diye konuştu. 


Posta Bursa


Haber Konut ve Yapı Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Bsa'nın ilk kentsel dönüşüm çalışması olan ve 18 dönüm alanda 6 blok olarak planlanan Nilüfer Sitesi'ndeki temel atma törenle gerçekleştirildi.  Başkan Altepe, Nilüfer Sitesi'nin kentsel donuşum kapsamına alınmasıyla ilgili temel atma törenine katıldı. Sitenin dönüştürülmesinin sadece Bursa değil tüm Türkiye için örnek olacağını kaydeden Başkan Altepe, "Bu proje, kentsel donuşum uygulamalarında rol model olacak. Sadece Bursa değil Marmara ve tum Türkiye, bu çalışmadan ilham alacak" diye konuştu.  Nilüfer Sitesinde 17 Ağustos depreminde sonra yara alan binaların yıkıldığını, 6 blokta 180 daireden oluşan yeni binalar için temel atma töreninin gerçekleştirildiğini belirten Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle burada artık yeni bir yaşam alanı doğacak. 

Bizim işimiz çözüm üretmek, problem değil. Bu işin çözümü, aynı zamanda diğer insanların da ölmesini engellemektir. En yüksek değerimiz insan. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin. insan olmadıktan sonra neyin kıymeti var?" şeklinde konuştu. 


Başkan Altepe, Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında yetkilerin Büyukşehir Belediyesi'nde toplandığını ifade etti. Daha once dönüşümle ilgili benzer adımların turizm sektöründe atıldığını, Buyukşehir Belediyesi'nin emsal artışıyla birlikte 5 yıldızlı otellerin kentin dört bir tarafını sardığını ifade eden Başkan Altepe, aynı uygulamayı konut alanlarında da gerçekleştirmek istediklerini söyledi.  Kentsel dönüşümde ilk adımın Nilüfer Sitesi'yle atıldığını, bunun da diğer siteler için iyi bir örnek olacağını kaydeden Başkan Altepe, "Bu şehirde rantı, imarı ve yolluğu biz veriyoruz. Denetlemeyi de biz yapıyoruz. Onun için korkulacak bir şey yok. Müteahhitlerini bulan, tum hazırlıklarını tamamlayan site sakinlerine her turlu kolaylığı sağlamak için hazır bekliyoruz, inşallah bu anlamda Nilüfer Sitesi bir ilk olacak. Şu anda 14 sitenin de hazırlığı tamam. Onayları verildi.  Elimizde 12 site daha var. 27 siteyle inşallah Bursa'da hızlı bir dönüşüm sureci başlatacağız" ifadelerini kullandı. 

Konut ve Yapı 


Geri Dön