18 / 04 / 2024

Bursa Nilüfer'de konut ve arsa fiyatları arttı!

Bursa Nilüfer'de konut ve arsa fiyatları arttı!

Bursa gelişmeye devam ediyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme Bursa Yöneticisi Miray Beğendi, Nilüfer'de son üç yılda arsa ve konut metrekare fiyatlarının yaklaşık 2 kat arttığını belirtti.



Bursa'da son yıllarda kentin batı yönünde yeni projeler, doğu yönünde kentsel dönüşüm çalışmalarıyla beraber gelişim devam ediyor. Kent simgesi haline gelen Futbol Stadı (Timsah Arena), beş yıldızlı oteller, markalı inşaat firmalarının rezidans projeleri ile bu bölgenin kuzeyinde yer alan 80 bin metrekarelik Mihraplı Parkı ve Orhaneli Yolu aksında inşa edilen çok sayıda iş merkezleri ile beraber Nilüfer ilçesi, Bursa'nın yeni kent merkezi haline getiriyor. Son üç yılda arsa ve konut metrekare fiyatlarının yaklaşık 2 kat arttığını belirten TSKB Gayrimenkul Değerleme Bursa Yöneticisi Miray Beğendi, "3 yıl içerisinde Nilüfer ilçesinde konut metrekare fiyatları bin 500-2 bin TL aralığında iken bu aralık kentin doğusuna kaydı. Nilüfer ilçesinde yeni konut projelerinde metrekare fiyatları 3 bin- 3 bin 500 TL'lere ulaştı. Ertuğrul, Altınşehir, Özlüce Mahalleleri'nde 10 yaşına ulaşan konutlarda birim değerlerde artış bin 200- bin 500 aralığından 2 bin TL'lere ulaştı" dedi. Balat gibi en eski konut projesinin 5 yaşını pek geçmediği bölgede ise mahalle genelinde konut metrekare fiyatlarının 3 bin liranın altına inmediğini belirten Beğendi, son 1 yıl içeriside inşatına başlanan ve devam eden konut projelerinde ise satış rakamlarında birim değerler 4 bin 500- 5 bin TL'ye ulaştığını dile getirdi. 


TALEP ARTTI 


Yıldırım ilçesinde yeni yapılaşma oranı düşük olduğu için kent geneline göre birim değerler daha az oranda artış olduğunu belirten Beğendi, "Dönüşüm alanı Millet Mahallesi'nde prestijli inşaat firmalarının bölgelere yatırım yapması ile beraber son 3 yılda bölgeye talep büyük oranda artış gösterdi. Millet Mahallesi'nde yapılaşmanın yeni başladığı 2013 yılında metrekaresi 900 bin TL aralığında olan konut fiyatları günümüzde 2 bin TL'ye ulaştı" dedi. Osmangazi ilçesinde Yunuseli, Demırtaş, Akpınar Mahallelerinde konut fiyatları 2013 yılında metrekaresi bin TL ile tercih edildiği düşük iken yeni yapılaşma alanlarında, çevre düzenlemelerinin de ilerlemesi ile bin 500 bin 800 TL birim değerlere ulaştığını dile getiren Beğendi, söz konusu mahallelerde 2 3 katlı konut imarlı arsa değerleri aynı sure içerisinde 350-400 TL birim değerlerden 700-800 TL birim değerlere ulaştığını ifade etti. Mudanya ilçesini değerlendiren Beğendi, "Mudanya ilçesinin, kentin iş merkezine ve sanayi bölgesine uzak konumlu olması, aynı zaman da ilçe içerisindeki ulaşım kısıtlılığı gibi dezavantajlardan dolayı, denize olan yakınlığı ve deniz ulaşım olanaklarına rağmen henüz gelişen diğer bölgeler kadar tercih edilirliğe ulaşmadı, ilçe genelinde konut fiyatlarında artış meydana gelmiş olsa da bölgedeki artış: yeni yapılan konut projelerinin bölge genelindeki mevcut yapılaşmaya oranla daha iddalı konut projeleri olmasından ve yeni yapıların mevcut yapılara göre avantaj farkı yaratmasından kaynaklandığı söylenebilir. 5-10 yıllık konutlarda metrekare fiyatı bin bin 500 TL iken. 0-3 yıllık yapılarda fiyat 2-3 bin TL aralığında" dedi. 



Hürriyet Bursa Ek


Geri Dön