25 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi'de kaçak depo yıkıldı!

Bursa Osmangazi'de kaçak depo yıkıldı!

Bursa Osmangazi belediyesi Alaşar Mahallesinde, birinci sınıfı tarım arazisi üzerinde inşa edilen işyeri ve depo belediye ekipleri tarafından yıkılarak yerle bir edildi.



Bursa Osmangazi belediyesi ekiplerinin yürüttüğü denetimler sırasında, başta incir ve üzüm olmak üzere, meyve üretimi ile adım duyuran Alaşar Mahallesinde, birinci sınıfı tarım arazisi üzerinde inşa edilen işyeri ve depo belediye ekipleri tarafından yıkılarak yerle bir edildi. Toplam 650 metrekare büyüklüğündeki işyeri ve deponun yıkımı sırasında her hangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Son yıllarda yürütülen kararlı mücadele sonucu, ilçede kaçak yapılaşmanın ciddi oranda azaldığını ifade eden yetkililer, vatandaşlar kaçak yapı yapmamaları konusunda uyardı.



Hürriyet Bursa




Haber Günboyu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Kaçak ve çarpık yapılaşmayla mücadelesini aralıksız sürdüren Bursa'nın Osmangazi Belediyesi, Yunuseli Mahallesi'nde tarım arazisi üzerine inşa edilmiş olan 300 metrekarelik bir depoyu yıktı. Edinilen bilgiye göre planlı ve modern Osmangazi'yi inşa etmek adına çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi. ilçeyi kaçak inşaatlardan temizlemeye devam ediyor. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından Yunuseli Mahallesinde tarım arazisi üzerine kaçak olarak inşa edildiği belirlenen bir depo yerle bir edildi. Güvenlik önlemleri altında iş makinesi ile gerçekleştirilen yıkımda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Belediye yetkilileri, vatandaşları ruhsatsız ve kaçak yapılaşmaya yönelmemeleri konusunda uyarırken, kaçağa asla izin vermeyeceklerini vurguladı. 



Günboyu


Geri Dön