29 / 03 / 2024

Bursa Osmangazi'de yollar yenileniyor!

Bursa Osmangazi'de yollar yenileniyor!

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki cadde ve sokakların asfaltlarını yeniliyor. Başkan Mustafa Dündar, asfalt sezonunun başlaması ile birlikte 2015 yılında 5 ana cadde ve 40 sokakta eskiyen asfaltı sökerek yerine sıcak asfalt serildiğini söyledi.



Osmangazi Belediyesi, ilçedeki cadde ve sokakların asfaltlarını yeniliyor. Geçtiğimiz yıl satın alınan asfalt freze makinası ile bozulan asfaltları kazıyarak yollara sıcak asfalt döşeyen ekiplerin çalışmalarını denetleyen Başkan Mustafa Dündar, asfalt sezonunun başlaması ile birlikte 2015 yılında 5 ana cadde ve 40 sokakta eskiyen asfaltı sökerek yerine sıcak asfalt serildiğini söyledi.


Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Güneştepe Mahallesinde yürütülen asfaltlama çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi alan Başkan Mustafa Dündar, “Güneştepe, Hamitler, Yunuseli mahallelerimiz, bizim gelişim bölgesi dediğimiz, planlı ve modern bir şehirciliğin en güzel örneklerinin ortaya çıktığı bir bölge. Tüm Osmangazi’de olduğu gibi bu bölgelerde de yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Yeni yol ve asfalt çalışmalarımız var. Bir yandan yeni açılan cadde ve sokaklarımızı asfaltla kaplarken, diğer yandan ise mevcut yollarımızı freze makinasıyla kazıyarak yeniliyoruz. Bu yıl 5 cadde ve 40 sokakta bu uygulamayı yaptık. Eski asfaltı kazıyıp yerine yeni asfalt kaplaması gerçekleştirdik” dedi.

Özellikle Güneştepe, Hamitler ve Yunuseli bölgesinin, yeni gelişim bölgesi olması nedeniyle sürekli çalıştıkları bir bölge olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Bu bölge yapılaşma ve yollar, asfaltlama, parke ve tretuvar çalışmaları, parklar ve dinlenme alanları, pazar yerleri ve meydanları ile Osmangazi’nin yeni gelişim bölgelerinden birisi. Geniş cadde ve düzenli sokakları, planlı yapılaşması, modern konut ve yaşam alanları ile örnek bir bölge. İmarlı bölgemiz. Bu bölgelerimizde alt ve üst yapı çalışmalarını birlikte yürütülüyor. Geçtiğimiz 3 yıl içerisinde bu bölgelerde 9 bin daireye ruhsat verildi. Yani ortalama 4 kişiyle çarparsak, burada 36 bin kişilik yeni bir şehir ortaya çıktı. Yunuseli, Güneştepe ve Hamitler bölgesi, 2009 yılından itibaren modern ve planlı yapılaşmanın olduğu çağdaş bir şehir olarak dikkat çekiyor. Yapılan imar düzenlemeleri ile birlikte, hizmetin vatandaştan önce bölgeye ulaştığı yeni bir yerleşim yeri. Bizlerde. tüm Osmangazi’de olduğu gibi, bu bölgemizde de alt ve üst yapı çalışmalarımızı büyük bir hızla yürütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön