18 / 04 / 2024

Bursa Otomotiv Test Merkezi'nin kamulaştırması tamam!

Bursa Otomotiv Test Merkezi'nin kamulaştırması tamam!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bursa'nın Yenişehir ilçesinde kurulması planlanan otomotiv test merkezi için kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığını açıkladı..



Işık, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının Osmangazi ilçesi Altıparmak Mahallesi'ndeki hizmet binasında iş adamı ve sanayicilerle bir araya geldi. Yenişehir'de kurulması planlanan test merkezinde gelinen noktaya ilişkin bilgi veren Işık, "Yenişehir Otomotiv Test Merkezinin acele kamulaştırmasını bitirdik. 38 milyon liralık ödemeyi hak sahiplerine yaptık, acele kamulaştırma işlemi bitti. İnşallah hızlı bir şekilde Bursa, otomotiv test merkezini kazanmış olacak" diye konuştu.


Işık'a bir gazeteci, inşaat çalışmalarına ne zaman başlanacağını sordu. Proje çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Işık, şunları kaydetti:


"Bütün sanayicilerimize çağrı yapıyoruz, diyoruz ki gelin, projeyle ilgili görüşlerinizi verin. Burasını dünyanın en iddialı otomotiv test merkezlerinden biri yapmak istiyoruz. Hatta en iddialısı olsun, öyle bir test merkezimiz olsun ki Türkiye'de mümkünse hiçbir araç veya ekipman test için dışarıya gitmesin. Bu açıdan da arkadaşlarıma, 'kesinlikle sektörle paylaşın, arkadaşlarımızın görüşlerini, düşüncelerini, önerilerini alın, proje tamamlandığında gerçekten Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda da ihtiyacını karşılayacak, mükemmel bir test merkezini başlatmış olalım' diye talimat verdim."


Bir kez daha çağrı yapmak istediğini anlatan Işık, "Lütfen otomotiv test merkezinin projelerinde de bize katkı vermeye çalışsınlar" ifadesini kullandı.


Milliyet


Geri Dön