18 / 04 / 2024

Bursa Sıcaksu Bölgesi kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Bursa Sıcaksu Bölgesi kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Bursa Sıcaksu Bölgesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ihale yapıldı. 



Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin şehir merkezinde atıl alan olan Sıcaksu Bölgesi'ni nitelikli bir bölgeye dönüştürme için çalışmalarda son aşamaya gelindi. Milliyet'te yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırma çalışmaları ile dönüşümün önündeki tüm engeller ortadan kaldırılırken uygulanacak dönüşüm projesinin ihalesi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapıldı.

Bursa Sıcaksu Bölgesi kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Bursa'da 40 sene öncesine kadar şehrin dışında olması sebebiyle önemli bir sorun yaratmayan Tabakhaneler Bölgesi'nin zamanla şehrin merkezinde ve en değerli bölgesinde kalması, beraberinde de çeşitli sorunları yarattı. Özellikle 2000'li yılların başından itibaren şehrin dışına taşınması gündeme gelen Tabakhaneler, 2010 yılından itibaren Badırga'daki sanayi bölgesine taşınırken, son 10 senedir bölgede kentsel dönüşümün gerçekleşmesi için önemli çalışmalar yapıldı. Son iki dönemdir bölgede kamulaştırma çalışmalarında önemli bir mesafe alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, dönüşümün önündeki tüm engelleri ortadan kaldırdı. Bu bölgede inşa edilecek konutları, diğer dönüşüm projelerinde kullanmak isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaatın yapımını üstlendi.

Uygulaması Toplu Konut İdaresi tarafından hayata geçirilecek projenin ihalesi, 'Bursa ili Osmangazi ilçesi Alemdar ve Gaziakdemir Mahalleleri (Sıcaksu) Kentsel Dönüşüm Projesi 690 adet konut, 92 adet dükkan inşaatı ile altyapı ve çevre düzenleme işi' başlığıyla gerçekleşti. Yaklaşık 50 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek projede, bina yükseklikleri ise kent siluetini bozmayacak şekilde zemine ek olarak 5 katı geçmeyecek şekilde tasarlandı. 

Bursa Sıcaksu Bölgesi kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Uygulaması Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılacak projenin ihalesi, 'Bursa ili Osmangazi ilçesi Alemdar ve Gaziakdemir Mahalleleri (Sıcaksu) Kentsel Dönüşüm Projesi 690 adet konut, 92 adet dükkan inşaatı ile altyapı ve çevre düzenleme işi' başlığıyla gerçekleşti. Yaklaşık 50 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek projede, bina yükseklikleri ise şehrin siluetini bozmayacak şekilde zemine ek olarak 5 katı geçmeyecek şekilde planlandı.


Bursa Sıcaksu'da kentsel dönüşüm gerginliği!


Geri Dön