19 / 04 / 2024

Bursa Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi Emlak Fuarı'nda tanıtılacak!

Bursa Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi Emlak Fuarı'nda tanıtılacak!

Osmangazi Belediyesi’nin “Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi”, İstanbul CNR Emlak-Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı’nda yatırımcılara tanıtılacak.



Osmangazi Belediyesi’nin “Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi”, İstanbul CNR emlak-Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı’nda yatırımcılara tanıtılacak.


Türkiye’nin önde gelen iş ve yaşam projelerini aynı çatı altında buluşturacak CNR Expo Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı, 17-20 Kasım tarihleri arasında Yeşilköy’de gerçekleşecek. Emlak ve Gayrimenkul profesyonellerini buluşturan Türkiye’nin en büyük fuarına, Türkiye’nin kamu-özel sektör işbirliğinde hayata geçirilen örnek projesi Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile katıldıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ayrıca “Şimdi Türkiye’ye Yatırım Zamanı” başlıklı panelde de konuşmacı olacağını belirtti.


Başkan Dündar sektörün güncelinin masaya yatırılacağı panelde, Türk yatırımcıların yanı sıra, Orta Doğu başta olmak üzere, Avrupa, Afrika ve Asya ülkelerinden gelecek yatırımcılara, kentsel dönüşüm vizyonu ve çalışmalarını anlatacak. Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmaları ve dev projelerin yer alacağı fuarda tecrübelerini paylaşmaktan ve çalışmalarını sunacak olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Özel sektör dışında bizler de, Osmangazi Belediyesi olarak toplam 42 hektarlık alanda gerçekleştirdiğimiz Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni uluslararası yatırımcıların beğenisine sunacağız. 2017 yılında tamamlanacak olan 2.076 konut ve 225 ticari alandan oluşan Soğanlı projemiz, Türkiye’ye örnek kentsel dönüşüm uygulamalarından biri” dedi.


Projenin, sahip olduğu özellikler açısından oldukça dikkat çektiğini, kültürel, sosyal ve yeşil alan uygulamalarının yanı sıra, Türkiye’de dikey değil yatay şehirleşmenin en güzel örneklerinden biri olduğuna dikkat çeken Mustafa Dündar, “Bursa’nın yeşil kimliğini yeniden ortaya çıkartacağız. Gerek mimarisi gerekse karakteristik özellikleri bakımından bundan sonra Bursa’da uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projelerinin prototipi diyebileceğimiz Soğanlı, Bursa’da kentsel dönüşümün fitilini ateşleyecek. Böylesine örnek bir projeyi fuar ve zirve aracılığıyla yerli yabancı çok sayıda üst düzey katılımcıyla paylaşma imkanı bulmamız oldukça önemli” diye konuştu.

Soğanlı’nın dev maketi görücüye çıkacak

Gayrimenkul sektörünün aktörlerini buluşturacak fuarda yaklaşık 280 metrekare alan üzerinde kentsel dönüşüm ve şehircilik projelerini sunacak olan Osmangazi Belediyesi, Soğanlı Projesinin dev maketini de sergileyecek. Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ana çatısı altında, diğer şehircilik çalışmalarının da paylaşılacağı fuarda katılımcılar, Osmangazi Belediyesi’ne Hall (Salon) 8 C 02’de ulaşabilecekler.


Milliyet


Geri Dön