19 / 04 / 2024

Bursa Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi!

Bursa Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi!

Osmangazi Belediyesi, kentin vizyonunu değiştirmek adına yeniliklere devam ediyor. Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi.



Osmangazi Belediyesi’nin modern bir şehir inşa ettiği Soğanlı’da kentsel dönüşüm projesinin sonuna gelindi. Dönüşüm yapılan bölgeye vatandaşların ilgisi artarken, diğer yandan vatandaşlara tapuları dağıtılıyor. 

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 4 etap olarak hayata geçirilen ve toplam bin 769 konut ile 202 ticaret merkezinin yer aldığı projenin çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarında incelemeler yaptı.

 

Dündar, incelemeler sonucunda, ''“Soğanlı’da sadece Bursa için değil, Türkiye için bir model ortaya koyduk. Proje kapsamında iki bina arasını 100 metre hesaplayarak daha yaşanabilir, modern bir şehir olarak ortaya çıkardık. Cumhurbaşkanımızın yapılaşmada ideal olarak gösterdiği zemin artı 5 kat yapılaşma modelini burada hayata geçirdik. Yeşil alan, sosyal donatı alanları, pazar alanı, 800 araçlık açık, 3 bin 200 araçlık kapalı otoparkı ile geniş caddeleri ve sokaklarıyla yaşanabilir şehir idealini ortaya koyduk.'' dedi. 

 

Milliyet 


Geri Dön