20 / 04 / 2024

Bursa Terminal, modern camiye kavuşuyor!

Bursa Terminal, modern camiye kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve terminal esnafının işbirliğiyle BURULAŞ Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne yaptırılan modern camide inşaat devam ediyor.



Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursayı geleceğe taşıyan projelerine hız veriyor. Vatandaşların günlük ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanacağı mekanlar için çalışmalar sürüyor. 


Binlerce kişinin kullandığı Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin en önemli eksiklerinden biri olan cami Büyükşehir Belediyesi tarafından gideriliyor. Terminal içindeki mescidin ihtiyacı karşılamaması üzerine hem esnaflardan hem de vatandaşlardan gelen talepler üzerine devreye giren Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl temelini attığı Terminal Camii’nde kaba inşaat önemli ölçüde tamamlandı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, terminal cami inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Altepe, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin en önemli eksikliğinin de bir cami olduğunu hatırlattı. 


Başkan Altepe, “Hem terminal esnafımızdan hem de vatandaşlardan cami yapılması konusunda yoğun talep vardı. Esnafımız tarafından kurulan cami derneği ile birlikte çalışmaları başlatmıştık. Kaba beton imalatı hemen hemen tamamlandı. Kısa zamanda ince işçilikleri de tamamlayıp, hem kentimize gelen misafirlerin hem de hemşerilerimizin bin an önce istifade etmesini istiyoruz. Önemli bir eksiklikti. Özgün mimarisiyle terminale de değer katacak. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.




Milliyet 


Geri Dön