24 / 04 / 2024

Bursa, yabancı yatırımcı için büyük pazar!

Bursa, yabancı yatırımcı için büyük pazar!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, İngiltere Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Clive Allcorn ile bir araya geldi. Allcorn, Bursa'nın yabancı yatırımcılar için önemli bir pazar olduğunu söyledi.



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, İngiltere Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Clive Allcorn ile bir araya geldi. Allcorn, Bursa'nın coğrafi ve stratejik potansiyeli ile yabancı yatırımcılar için önemli bir pazar olduğunu söyledi. Bursa sanayiinin Türkiye'de büyük bir güce sahip olduğunu kaydeden Şener, BTSO olarak Bursa'nın bu gücünün uluslararası arenada da hissettirilmesi için çalıştıklarını söyledi. İngiltere ile Bursa arasındaki ticari bağlantıların kuvvetlenmesini istediklerini vurgulayan Şener, "BTSO olarak, ülkemizin üretim üssü konumundaki Bursa'mızın her alanda çıtasını yükseltmek için projelerimize devam ediyoruz. Geçtiğimiz sene Bursa ekonomisine ivme kazandıran önemli çalışmaları hayata geçirdik. 2016 yılında da şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak çalışmalar gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz" dedi.


İNGİLTERE'YE GİDİYOR


Küresel Fuar Acentesi Projesi çerçevesinde İngiltere'ye bir fuar organizasyonu düzenlemeyi planladıklarını ifade eden Şener, "KOSGEB'in ve odamızın destekleriyle 2016 yılında da Küresel Fuar Acentesi Projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Bu sene 60'a yakın fuar organizasyonunu takvimimize aldık. Bu kapsamda üyelerimizi, ağırlıklı olarak raylı sistemler ve makine üreticilerinin yer alacağı 12-15 Nisan 2016 tarihleri arasında İngiltere'nin başkenti Londra ile Birmingham şehirlerinde düzenlenecek M.A.C.H İnfrarail Fuarı'na taşımayı arzu ediyoruz. Fuar, makine ve raylı sistemler alanlarında büyük bir güce sahip Bursalı firmalarımıza önemli katkılar sağlayacak" diye konuştu.


YATIRIM İÇİN CAZİP BİR ŞEHİR


İngiltere Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Clive Allcorn, üretim ve sanayide önemli tecrübeye sahip Bursa'nın gücünün farkında olduklarının altını çizdi. Bursa'nın yabancı yatırımcılar için cazip bir kent olduğuna işaret eden Allcorn, "Bursa, kuruluş adımları başlayan ve çok önemli hamle olan Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) başta olmak üzere mevcut Organize Sanayi Bölgeleri ile stratejik güce sahip bir şehir. İngiltere ile Bursa arasındaki ticari köprülerin daha da güçlenmesini istiyoruz. Bu konuda iki ülke iş adamlarının bir araya gelmesi için elimizden gelen her türlü katkıyı vermeye hazırız" dedi.



Hürriyet


Geri Dön