19 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım kentsel dönüşümle yenileniyor!

Bursa Yıldırım kentsel dönüşümle yenileniyor!

Yıldırım Belediyesi, Ertuğrulgazi ve Kaplıkaya mahalleleri için hazırladığı proje ile bölgenin çehresinde önemli bir değişim yapmayı planlıyor.



Kentsel dönüşüm ve plan-uygulama alanı ilan edilen ilçede yapılacak revizyon, geleceğin modern şehrini ortaya çıkaracak. Plansız yapılaşma ile anılan ilçenin çehresini kentsel dönüşüm atağıyla değiştirecek olan Yıldırım Belediyesi, dönüşüm çalışmalarının önemli ayaklarından birini de Ertuğrulgazi ve Kaplıkaya mahallelerinde gerçekleştirecek. İmar plan taslağı, kentsel tasarım projesi ve mimari avan proje çalışmaları devam eden uygulama kapsamında 341 bin 100 metrekarelik alanda yer alan mevcut yapıların yerinde modern bir şehrin izleri yükselecek.


Projeler hazırlanırken dönüşümün bütün detaylarını titizlikle çalıştıklarını vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Dönüşüm projelerimizin felsefesini insan ve vizyon odaklı kentsel gelişme, çevre ve kültür değerlerinin korunması, kentsel, kurumsal ve kültürel dönüşüm ile planlama ve altyapı ilişki sistemi gibi unsurlar oluşturuyor. İnsanlarımızın tüm beklentilerine cevap verecek şekilde insan ve doğa arasındaki dengeyi unutmadan, geçmişimizin izleri olan kültürler değerlerimizi koruyan, şehri olduğu kadar, insanları da dönüştüren, altyapı sorunları çözüme kavuşturulmuş bir ideal şehir oluşturuyoruz” dedi. Ertuğrulgazi ve Kaplıkaya mahallelerinde hayata geçirilmesine hazırlanılan kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi veren Edebali, “İlçemizin yüzde 33’ünü kapsayan dönüşüm projesinde diğer bölgelerimizde olduğu gibi bu bölgede de modern şehirleşme uygulamalarını ve planlama yöntemlerini uyguluyoruz. Projemiz 341 bin 100 metrekarelik alanda uygulanarak şu anda o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın günümüz şartlarına uygun modern ve güvenli binalarda yaşamalarını sağlayacağız” dedi. B ölgede fiziki dönüşümü sosyal donatı alanlarıyla bütünleştireceklerini de aktaran Başkan Edebali, “Bisiklet yolları, yeşil alanları ve modern yapıların yanı sıra mahalle kültürünü canlı tutarak ilçemizdeki birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını pekiştireceğiz. İnsanı ön planda tutan projelerle Yıldırım’ın yükselen bir değer kazandıracağız” ifadelerini kullandı.


Milliyet 


Geri Dön