27 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'a 2 büyük meydan ve AVM geliyor!

Bursa Yıldırım'a 2 büyük meydan ve AVM geliyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 2018 yılının vizyon projeleri ve kent yatırmları hakkında açıklamalar yaptı. 




Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;  İsmail Hakkı Edebali şu açıklamaları yaptı. "Türkiye’nin en büyük spor kompleksini, Sular Vadisi Projesi’ni, Çelebi Mehmet Gençlik Merkezi’ni açacağız. Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi’nde anahtarları teslim edeceğiz. 70 bin metrekarelik kapalı alana sahip Yıldırım’ın ilk alışveriş merkezinin temelini de çevre yolunun kesiştiği noktada yakın zamanda atacağız. Değirmenönü ve Arabayatağı’na iki büyük meydan inşa edilecek. Yıldırım’da söz verdiğimiz gibi 5 yılda 50 yıllık sıçrama yapılacak. Bin 300 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışması ilmek ilmek dokunuyor" dedi.

 

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yavuzselim, Arabayatağı, Ulus, Mevlana ve Hacivat mahallelerinde planların bittiğini, tapu dağıtımın başladığını açıkladı.Edebali, "Tapular verildikten sonra o bölgede de inşaatlara başlanacak. Değirmenönü, Karapınar’da da planlama bitti, tapu dağıtımı yapıyoruz, oradan inşaatlar başlayacak. İki büyük meydan yapacağız, çok amaçlı kapalı pazar yerleri yapıyoruz. Piremir, Güllük, Mimar Sinan, Millet Mahallesi’ne yapacağımız pazar yerleri 2018 yılında bitecek. Söz verdiğimiz gibi 5 yıla 50 yıllık sıçrama olacak. Şehrin imar düzeni olmadıkça diğer her şey askıda kalıyor, bu kadar büyük alanda imar planı yapan başka belediye yok. Çocuklarımız çok daha iyi bir Yıldırım’da yaşayacaklar. Artık Yıldırım’da bitişik nizam iki kat dönemi bitecek. O bölgedeki ticari amaçlı geniş caddeleri olan, sosyal tesisleri olan, bisiklet yolu olan bir Yıldırım olacak" diye sözlerine ekledi. 


Geri Dön