28 / 03 / 2024

Bursa Yıldırım'da 69 mahallesinin röntgeni çekildi!

Bursa Yıldırım'da 69 mahallesinin röntgeni çekildi!

Yıldırım’daki 69 mahallenin durumu hakkında birim müdürlüklerinden bilgi alan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Mahallelerimizin meselelerini öncelik sırasına göre en kısa sürede çözüme kavuşturacağız” dedi.



Yıldırım Belediyesi’ndeki birim müdürlükleri ile bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçedeki 69 mahallenin sıkıntılarıyla ilgili brifing aldı. Mahallelerin demografik yapıları, engelli sayıları, konut miktarları, binaların ruhsat durumu, suç oranları ve suç türleri, mahalle sakinlerinin talepleri gibi konularda bilgi alan Başkan İsmail Hakkı Edebali, bu veriler ışığında her mahalle için lokal stratejiler geliştireceklerini ifade etti. Her mahallenin öncelikli meselesinin tespit edildiğini aktaran Başkan Edebali, “Mahallerimizle ilgili, çalışma yürütürken, o bölgenin sosyal ekonomik ve kültürel özelliklerini esas alacağız. Genç nüfusun ağırlıklı olduğu bölgelerimizde gençlerimiz için, engellilerimizin yoğun olduğu mahallelerimizde onların hayatlarını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceğiz” dedi.


Mahallelerden toplanan verilerin analiz edilerek projeler üretileceğini dile getiren Başkan Edebali, “Mahallerdeki suç oranları ve türleri incelenerek bunların azaltılması ve huzurun artırılması için ilgili kamu kurumlarımızla ortaklaşa çalışmalar yürüteceğiz. Çarpık ve plansız yapıların sağlıklaştırılması için mahalle sakinleriyle projeler üreteceğiz. Gerek saha çalışmalarımız sırasında gerekse vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda tespit edilen sıkıntılar öncelik sırasına göre en kısa sürede çözüme kavuşacak” diye konuştu.


MAHALLELERİMİZİN EKONOMİSİ CANLANACAK

Yeni Yıldırım’ın imar edildiği kentsel dönüşüm çalışmalarının merkezinde mahalle kültürünün yaşatılması olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Mahallerimizi canlı organizmalar haline getirmek için adımlar atıyoruz. Bizim kültürümüzde mahalle birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın simgesi. Biz mahalle kültürünü yaşatacak ve canlandıracak bir planlama yapıyoruz. Özellikle ilçemizin ana arterlerinde bulunan mahallelerimizin ekonomisini canlandırmak adına çalışıyoruz. Bu bağlamda Vişne Caddesi, çiçek Caddesi, Tayyareci Mehmet Ali Caddesi gibi bölgelerimizin ticari potansiyellerini arttıracağız” ifadelerini kullandı.


Milliyet


Geri Dön