20 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'da 9 ayda toplam 276 ruhsat verildi!

Bursa Yıldırım'da 9 ayda toplam 276 ruhsat verildi!

Bursa Yıldırım’da planlı inşaat ruhsatı ve iskân sayısında artış yaşanıyor. Yapılan yatırımlar sayesinde hızlı ve planlı olarak gelişen Yıldırım’da istihdam oranının ve nüfusun artması beraberinde yeni inşaatları ve konutları getiriyor.



Bursa’nın parlayan yıldızı olmaya başlayan Yıldırım’da planlı inşaat ruhsatı ve iskân sayısında artış yaşanıyor.

Yapılan yatırımlar sayesinde hızlı ve planlı olarak gelişen Yıldırım’da istihdam oranının ve nüfusun artması beraberinde yeni inşaatları ve konutları getiriyor. Kentsel dönüşüm projeleri başta olmak üzere yapılaşma hızla artarken, kanun ve yönetmeliklere uygun çevre ve şehrin doğal siluetini bozmayan yapılar da hızla yükseliyor. Yıldırım Belediyesi’nin bir yılda verdiği ruhsat sayısı her yıl önceki yıllara göre artarken, rakamlar Yıldırım’daki planlı yapılaşmanın hızını da ortaya koyuyor.

Sağlıklı şekilde hazırlanan ve uygulanan imar çalışmaları sonrasında, inşaat ruhsatı ve iskân sayısında da artış yaşanıyor. Planlı şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atan Yıldırım Belediyesi, Ocak ayından itibaren 276 yapıya ruhsat, 199 yapıya da iskân verdi.


YILDIRIM’IN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

İlçede yüksek standartlarda konut yapımının artış göstermesi, alt yapı çalışmalarının ilerlemesi gibi önemli faktörlerle bölgenin ciddi bir yükselişte olduğunu kaydeden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Verilen inşaat ruhsatı ve iskân raporu rakamları, Yıldırım’daki gelişimi gözler önüne seriyor. İlçemizin çehresi değişiyor ve bölgemizin değeri artıyor” dedi.

Yapılan yatırımlar sayesinde ilçede faaliyet gösteren müteahhit sayısının hızla artmasının yanında inşaat sektöründe de hareketli bir sezon yaşanırken, Yıldırım Belediyesi, vatandaşlara sağlıklı hayata alanlarının kapısını araladı.Yıldırım’ın artık Bursa’nın parlayan yıldızı haline geldiğini kaydeden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçenin artık hem konut, hem de ticaret bölgesi olarak cazip hale geldiğinin altını çizdi.



Hürriyet 


Geri Dön