20 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'da güvenli konutlar inşa ediliyor!

Bursa Yıldırım'da güvenli konutlar inşa ediliyor!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Beyazıt Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Edebali, kentsel dönüşümde tek muhatabın belediye olduğunun altını çizdi.



Vatandaşların kentsel dönüşüm ile ilgili sorularını cevaplandıran Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 152 Evler ve Beyazıt mahallelerinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarından bahsetti.


Uygulama imar plan taslakları ve avan proje çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Edebali, “Proje kapsamında 196 bin 200 metrekare alanda yapılacak uygulamalarla birlikte mevcut 935 bina ve 212 iş yerinin bulunduğu bölgede depreme dayanıklı, ideal şehir yaşamına uygun yapılar yükselecek” şeklinde konuştu.


Projenin bölgede yaşayan 9 bin 262 vatandaşın refah seviyesini yükselteceğini açıklayan Edebali, Edebali, plansız yapılaşmanın oluşturduğu estetikten yoksun görüntünün yerini modern ve güvenli konutların alacağını vurguladı.


Başkan Edebali, “Beyazıt ve 152 Evler mahallerimizin yanı sıra ilçemizin farkı noktalarında yürütülen dönüşüm projelerinin uygulayıcısı ve teminatı belediyemizdir. Ortak akılla hazırladığımız projelerimizin temel felsefesi kimsenin mağdur olmamasını ve insanların aynı bölgede güvenli ve modern konutlarda ikamet etmelerini sağlamak. Dolayısı ile hemşerilerimiz, oluşan bilgi kirliliğine ve dedikodulara itibar etmeyerek, Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezimize ya da belediye hizmet binamıza gelerek yetkililerden bilgi alabilirler” ifadelerini kullandı.





Milliyet


Geri Dön