25 / 04 / 2024

Bursa'da 21 yeni eser hizmete açıldı!

Bursa'da 21 yeni eser hizmete açıldı!

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Bursa ziyareti kapsamında 720 milyon liralık yatırımla inşa edilen 21 yeni eseri hizmete açtı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 21 tesisin açılışı sebebiyle düzenlenen törende, Kudüs’e selam gönderdi.



Bursa Valiliği, Büyükşehir, Yıldırım ve Osmangazi Belediyeleri ile Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından Bursa’da yaptırılan ve 720 milyon TL’ye mal olan 21 yatırımın hizmete açılış töreni için Bursa’ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulucami’de Cuma namazını kıldıktan sonra Belediye Başkanlığını ve Valiliği ziyaret etti. Ardından 'Toplu Açılış' törenine katılmak üzere Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne geçti.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, 21 tesisin açılışı sebebiyle düzenlenen törende, Kudüs’e selam gönderdi. Davutoğlu, “Bursa'dan Kudüs'e bin selam, binlerce selam. Gençlerimizi bizler de çok seviyoruz.” dedi. Davutoğlu, Suriyelilerin de Filistinlilerin de sahibinin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu söyledi.


Konuşmasında, Kudüs’te yaşananlara tepki gösteren Davutoğlu, şunları kaydetti: “Bir başka barbar, bir başka zalim, bir başka işgaldi, aynen Osmangazi’nin türbesine hakaret etmesi, botla girmesi gibi Mescid-i Aksa’ya girmeye kalktı. Onlara buradan sesleniyoruz. Nasıl Bursa’nın işgali daim olmamışsa, izzetli ve onurlu Bursalılar buna izin vermemişse, izzetli ve onurlu Filistinliler buna izin vermeyecektir. Nasıl Osmangazi’nin türbesi kurtulmuşsa, inşallah Mescid-i Aksa da bir gün hürriyetine kavuşacaktır. Buna kimse engel olamaz. İşgalciler ne yaparsa yapsın, dünya ne kadar sessiz kalırsa kalsın, unutmasınlar ki Mescid-i Aksa asla öyle kalmaz. Yüce Meclisimizin altında hala, Allah bu tekbirleri bu topraklardan eksik etmesin. Dün sayın cumhurbaşkanımız Filistin liderleri ile görüştü. Bugün ben görüştüm. Tam bir koordinasyon içinde. Kudüs için Mescid-i Aksa için ne yapılası gerekiyorsa hepsini yapacağız. Gerekli talimatları verdik, başta BM olmak üzere dünyanın her yerinde Kudüs’e sahip çıkmak için çalışacağız. Bütün dünya unutsa Kudüs’ü biz unutmayacağız, unutturmayacağız.”


Bir iki yıl önce Meclis’e CHP’li vekillerce gensoru verildiğini ve aynı partiden bir milletvekilinin, “Neden Filistin ile bu kadar ilgileniyorsunuz? Neden risk alıyorsunuz?” diye sorduğunu hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti: “Hala hatırımdadır. Ona verdiğim cevabı söylüyorum; Kudüs’ün son özgürlük dönemi bizim dönemimizdir, Kudüs bize Hz. Ömer’in emanetidir, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman’ın emanetidir. Son Osmanlı askerinin emanetidir, herkes unutsa, Kudüs bizim davamızdır, ebedi devam edecektir. Kimse bize Ortadoğu bataklığına bulaşmayalım, Kudüs ile ilgilenmeyelim diyemez. Kudüs’e, Ortadoğu’ya, Kahire’ye kimse bataklık diyemez. Ortadoğu’ya bataklık haline getiren oradaki insanlar değil, işgal edenlerdir.”


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, "Bugün 750 trilyonluk açılışları yapıyoruz. Hepsi birbirinden kıymetli. Büyük yatırımları süratle bitirdik. 2011 seçimlerinden önce Bursalıların önüne çıkmıştım. Milletvekili adaylarımızla 100 projemizi açıklamıştık. Bizim projelerimiz çılgın değildi, ayağı yere basıyordu. Yapacaklarımızı anlatmıştık. Dün akşam baktım, 100 projeden ne kadarını başarmışız diye. Hamdolsun, en az yüzde 70'i bitmiş veya bitmek üzere. İnşallah 2015 seçimlerine giderken, çok büyük yatırım hariç, yüzde yüzünü gerçekleştirmiş olacağız. Başaracağız” diye konuştu.


Konuşmaların ardından 21 tesisin toplu açılışı gerçekleştirildi. Törene İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de katıldı.


TOKİ Haber


Geri Dön