28 / 03 / 2024

Bursa'da Blok Mermer Fuarı gerçekleşecek!

Bursa'da Blok Mermer Fuarı gerçekleşecek!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türk firmalarının mermer sektöründe dünyada lider konumda olduğunu belirtti..



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türk firmalarının mermer sektöründe dünyada lider konumda olduğunu belirterek, kasım ayında Bursa’da dünyada ilk kapalı alanda en büyük ‘Blok Mermer Fuarı’nı düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi.

Bursalı doğal taş ve mermer sektöründe faaliyet gösteren firmalar, Çin’de bu sene 15’incisi gerçekleştirilen Xiamen Fuarı’na çıkarma yaptı. Türk doğal taş sektörü, en büyük ihracat pazarı olan Çin’de, Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’na 139 firma ile katıldı. Fuara, Bursa’dan 40’a yakın firma katılırken, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Maden-Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği (MADSİAD) Başkanı Erol Efendioğlu ile birlikte fuarda incelemelerde bulunan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, sektörde faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti. Burkay, iş adamlarına fuar için başarılar diledi.

Burkay, dünya blok mermer ihracatının yüzde 50’sini Türkiye’nin gerçekleştirdiğini belirterek, Türkiye’nin Çin’de bir numaralı tedarikçi olduğunu vurguladı. Türkiye’nin dünya mermer madeni rezervlerinin yüzde 30’una sahip toprakları ile zengin bir maden ülkesi olduğunu söyleyen Burkay, “Çin’de düzenlenen bu fuar sektör için büyük önem taşıyor. Türkiye, bu sektörde dünyada lider konumda yer alıyor. Ülkemiz kireç taşı ve mermer rezervi bakımından dünyanın en zengin ülkesi olma özelliğini koruyor. Ayrıca Türkiye, 6 milyon ton blok mermer satışıyla dünyanın en büyük blok ihracatçısı konumunda bulunuyor” dedi.

Burkay, BTSO, MADSİAD, Büyükşehir Belediyesi ve TÜYAP işbirliğiyle 25-28 Kasım 2015 tarihleri arasında Bursa’da Blok Mermer Fuarı’nın düzenleneceğini söyledi. Söz konusu fuarın dünyada bir ilk olma özelliği taşıyacağını belirten İbrahim Burkay, fuarda kapalı stant alanlarında binlerce blok mermer ve yüzlerce üreticinin yer alacağını ifade etti. Burkay, bu fuarların Bursa’ya katma değer sağlayacağını vurguladı.

Blok Mermer Fuarı’nın sektöre ayrı bir heyecan katacağını anlatan Burkay, fuarın sektör açısından Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayarak, doğal bir köprü işlevi göreceğini belirtti. İbrahim Burkay, şöyle konuştu:

“Ülkemizde ihtiyaçların çeşitlenmesi sonucu doğal kaynaklara olan talep her geçen gün artmaktadır. Bursa Blok Mermer Fuarı, dünyada ve ülkemizde önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Yurt içinden ve yurt dışından önemli alıcılar bu fuarda buluşacak.”


MADSİAD Başkanı Erol Efendioğlu, Türkiye’nin sektördeki gücünü Çin’de bir kez daha gördüklerini vurguladı. Türkiye’nin kireçtaşı ve mermer alanında dünyanın en büyük tedarikçisi olduğuna işaret eden Efendioğlu, fuarda Türk firmalarına üst düzey bir ilgi gösterildiğini dile getirdi. Bursa’nın mermer rezervi bakımından Türkiye’nin en zengin şehri olduğunu belirten Efendioğlu, “Bu fuarın bizim için ayrı bir önemi var. Bursa’da Kasım ayında Blok Mermer Fuarı’nı gerçekleştireceğiz. Çin’deki temaslarımızda yabancı üreticilerle Bursa Blok Mermer Fuarı’nı da konuştuk. Yabancı üreticiler, Bursa Blok Mermer Fuarı’nı bekliyor” ifadelerini kullandı.


Milliyet


Geri Dön