26 / 04 / 2024

Bursa'da büyük yatırımlar için arsa bulunmuyor!

Bursa'da büyük yatırımlar için arsa bulunmuyor!

Türkiye’nin en büyük sanayi şehirleri arasında yer alan Bursa, aynı zamanda bir ihracat üssü haline geldi. Yatırımcılar büyük yatırımlar için arsa bulunamadığını söylüyor.



Bursa, 3 milyonluk nüfusu ile Türkiye’nin en büyük 4’üncü şehri olarak açıklandı. 3 saatlik uçuş mesafesinde 1.5 milyarlık nüfusun merkezinde bulunan bir sanayi kenti haline dönüştü. 17 organize sanayi bölgesinde binlerce fabrika üç vardiya üretime devam ediyor. Dış ticaret hacmi 26 milyar doları aştı. Geçen yıl 16 milyar dolar ihracat yaptı. 6.5 milyar dolarlık dış ticaret fazlasıyla bu alanda Türkiye’nin lideri durumunda...

Milliyet'te yer alan habere göre; Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, odaya kayıtlı 46 bin sanayi ve ticaret şirketinin kent ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla gece gündüz çalıştıklarından bahsediyor.

Burkay, “Koronavirüs salgınına karşın Bursa’da yatırım iştahı devam ediyor, büyük yatırımlar için arsa bulunamıyor. Yerli otonun gurur yolculuğu buradan başlayacak. Milli teknoloji hamlesinin en önemli aktörü olacağız. Ekonomik altyapımız salgından sonra çok önemli fırsatlar sunuyor. Küresel ticaretin kilit oyuncuları arasında yerimizi güçlendireceğiz” açıklamasında bulundu.

Yerli oto heyecanı

Bursa’da sanayi çevrelerini son dönemde en fazla heyecanlandıran gelişmenin Türkiye’nin otomobili yatırımı olduğundan bahseden Burkay, “Gemlik’te kurulan yerli otomobil fabrikamız, kentimizin kalkınmadaki rolünü daha da artıracak. Bursamızı milli teknoloji hamlesinin en önemli aktörü haline getirmek istiyoruz” dedi.

Makro yatırımları şehire kazandırmak için gerçekleşen çalışmaların, yerli otomobil için güçlü altyapı oluşturduğundan bahseden Burkay, “Firmalarımızın kümelenme çalışmaları, BTSO MESYEB ve BUTGEM gibi insan kaynağı merkezlerimizle birlikte, BUTEKOM, Model Fabrika, TEKNOSAB ve KOBİ OSB gibi projelerimiz milli otomobil hamlesinin başarısını taçlandıracak. KOBİ OSB ve TEKNOSAB ile birlikte yerli otomobil Türkiyemizin yeni ekonomi modeline geçişinde üçlü sac ayağı oldu” diye konuştu.

Kocaeli'de Eylül’de 3 bin 519 konut satıldı!


Geri Dön