19 / 04 / 2024

Bursa'da gayrimenkul fiyatları yükseliyor!

Bursa'da gayrimenkul fiyatları yükseliyor!

Konut alacakların acele etmesi gereken bir dönem olduğunu vurgulayan Realty World Elfi Gayrimenkul brokerı Özkan Aydemir, Bursa’nın gelecek vadeden bir şehir olduğu söyledi.



Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; konut alacakların acele etmesi gereken bir dönem olduğunu vurgulayan Realty World Elfi Gayrimenkul brokerı Özkan Aydemir, Bursa'nın yatırımları ile gelecek vadeden bir şehir olduğu için fiyatlarının yukarı doğru seyredeceğini söyledi.

 

Bursa’nın gayrimenkul olarak 2017 yılını rekorlarla kapatacağını da sözlerine ekleyen  Realty World Elfi Gayrimenkul brokerı Özkan Aydemir, “Bursa da tarihin en yüksek satış rakamlarına ulaşacağımıza inanıyorum. Yıl sonu itibariyle 55 bine yakın konut satışı gerçekleşecektir. Eylül ayında 6 bin 80 konut satışı ile Bursa tarihinin rekorunu kırdık. Bu satışın temel sebebi, KDV’nin yüzde 1 oranına çekilmesi ve tapu masraflarının binde 3 oranına indirilmiş olmasıdır. Eylül ayındaki satış tabii ki birçok kişiyi heyecanlandırdı. Ekim, Kasım ayında da aynı performans devam eder diye düşünüldü. Ancak, 3+1 dairelerde konut faiz oranlarında oluşan yükselişten kaynaklı bu 2 ayda istenilen satışlar gerçekleşmedi. 0,75’lik orandan 1,14’e yükselen konut faizleri mülk almak isteyenlerin tedirginlik yaşamasına sebep oldu. Ancak, 2 bin lira kiranın olduğu bir dönemde konut kredisi ödemek daha cazip gelebilir. Bu yüzden konut almak isteyenlerin bu düşüncelerini ertelememeleri gerekiyor. Bursa’daki önümüzdeki 2 yıl içerisinde de son yıllar içerisinde gerçekleşen çıkış trendinin süreceğini öngörüyoruz. Konut fiyatlarında herhangi bir düşüş Bursa için kesinlikle beklenmiyor. Çünkü Bursa, Türkiye’de sanayisi, ulaşım ağı ve yeni yatırımlarıyla birlikte gelecek potansiyeli en yüksek olan şehir olarak ön plana çıkıyor. Kentsel dönüşümde de istenilen randıman alınırsa, bir basamak fiyatlarda yavaşlama olabilir. Ancak yine de kiralama ve satışlarda yukarıya çıkışlar devam edecektir” diye açıklamalar yaptı. 


Geri Dön