23 / 04 / 2024

Bursa'da inşaat sektörü hızlı büyüyor!

Bursa'da inşaat sektörü hızlı büyüyor!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Ahmet Ağlan ve yönetim kurulu üyeleri Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti.



TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Ahmet Ağlan ve yönetim kurulu üyeleri Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti. Jeoloji mühendisleri, Osmangazi Belediyesi’nin kentsel dönüşüm konusunda çok ciddi çalışmalara imza attığını belirterek, ihtiyaç duyulması halinde kendilerinin de her türlü fikir paylaşımına ve yardıma hazır olduklarını söyledi.


Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar’ın göreve gelmesiyle birlikte ilçe genelinde örnek bir şehircilik ve planlama sergilediğini, kentsel dönüşüm konusunda ise Türkiye’ye örnek projeleri hayata geçirdiğini ifade eden Ahmet Ağlan, “Bursa inşaat sektörünün en hızlı büyüdüğü illerin başında geliyor. 1. ve 2. derece deprem kuşağı içerisinde yer alan Bursa’da depreme dayanıklı kaliteli konutların üretilmesi büyük önem arz ediyor. Özellikle inşaat ruhsat aşamasında zemin etüd çalışmaları büyük hassasiyetle yapılmalı. Zeminin taşıma gücü, oturma, şişme, sıvılaşma ve depremsellik hakkında önemli verilerinin tamamı tespit edilmeli. Osmangazi Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmalarında zemin iyileştirme yöntemlerini başarıyla uyguladığını biliyoruz.  Soğanlı projesinde, zemininde sıvılaşma olan riskli alanlar, zemini güçlendirmek için yapılan en önemli yöntemlerden biri olan Jet Graut yöntemi ile zemine çimento enjekte edildi.  Zemin ıslahı bakımından etkili sonuçlar alındı. Jeoloji mühendisleri olarak Osmangazi Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları yakından takip ediyoruz Kentsel dönüşüm, zemin etüdü ve zemin iyileştirme konularındaki başarılı çalışmalardan dolayı Başkanımız Mustafa Dündar’ı tebrik ediyoruz” dedi.


Bursa Hayat


Haber Bursa'da Meydan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Ağlan, "Osmangazi Belediyesi'nin kentsel dönüşümde zemin iyileştirme yöntemlerini başarıyla uyguladığını biliyoruz" dedi. 


TMMOB jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Ahmet Ağlan ve yönetim kurulu üyeleri Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti. Jeoloji mühendisleri, Osmangazi Belediyesi'nin kentsel dönüşüm konusunda çok ciddi çalışmalara imza attığını belirterek, ihtiyaç duyulması halinde kendilerinin de her türlü fikir paylaşımına ve yardıma hazır olduklarını söyledi. Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar'ın göreve gelmesiyle birlikte ilçe genelinde örnek bir şehircilik ve planlama sergilediğini, kentsel dönüşüm konusunda ise Türkiye'ye örnek projeleri hayata geçirdiğini ifade eden Ahmet Ağlan, "Bursa inşaat sektörünün en hızlı büyüdüğü illerin başında geliyor. Deprem kuşağı içerisinde yer alan Bursa'da depreme dayanıklı kaliteli konutların üretilmesi büyük önem arz ediyor. Özellikle inşaat ruhsat aşamasında zemin etüt çalışmaları büyük hassasiyetle yapılmalı. Zeminin taşıma gücü, oturma, şişme, sıvılaşma ve depremsellik hakkında önemli verilerinin tamamı tespit edilmeli. Osmangazi Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmalarında zemin iyileştirme yöntemlerini başarıyla uyguladığını biliyoruz. Soğanlı projesinde, zemininde sıvılaşma olan riskli alanlar, zemini güçlendirmek için yapılan en önemli yöntemlerden biri olan Jet Graut yöntemi ile zemine çimento enjekte edildi. Zemin ıslahı bakımından etkili sonuçlar alındı. Jeoloji mühendisleri olarak Osmangazi Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları yakından takip ediyoruz" dedi. 


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, kentsel dönüşüm projeleri için uzman firmalar tarafından danışmanlık hizmeti aldıklarını ve sürecin en doğru şekilde ilerlemesi için çaba sarf ettiklerini söyledi. Başkan Dündar, "Kentsel dönüşüm çalışmalarına ışık tutması, mevcut sorunların daha detaylı tespit edilmesi ve bölgesel mevcut yapı stokunun risk analizlerinin yapılması amacıyla 2012 yılında Kentsel Dönüşüm Master Plan çalışmalarını başlattık. Kentsel Dönüşüm Master Plan çalışmaları ile kentin mevcut yapı dokusu, zeminini, çevresini, arazi kullanım amaçlarını, sosyal ve teknik altyapılarını, ulaşım durumları ile mevcut imar planlarına uyumlarını, planlama bölgelerinin sosyokültürel dokularını ve ekonomik durumlarını inceledik. Elde edilen veriler ışığında, yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarında mahalli öncelik sıraları ile kentsel dönüşüm usul, biçim ve yöntemlerine karar verildi. Tüm bu detaylı ve titiz çalışmalar sonucunda kentsel dönüşüme başladık" diye konuştu. 


Bursa'da Meydan


Haber Bursa Sokak Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Osmangazi Belediyesi tarafından uzun ve titiz bir çalışma sonucu hazırlanan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi hızla yükseliyor. Türkiye'nin dönüşümüne ışık tutacak olan dönüşümü yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, riskli bölgelerdeki vatandaşlarımızı yeni binalara taşıyarak diğer bölgelerdeki dönüşümü bir an evvel başlatmak istediklerini söyledi. 


Osmangazi Belediyesi, Türkiye'nin dönüşümüne ışık tutacak bu kentsel dönüşüm projesi ile tarihi değerleri koruyarak, yeni ve modern yaşama alanları oluşturmayı hedefliyor. Uzun vadede tüm Bursa için düşünülen kentsel dönüşümü hayata geçirmek maksadıyla örnek bir projeye imza atan Osmangazi Belediyesi, Soğanlı Kentsel Dönüşüm ile Bursa'yı çarpık ve plansız görüntüsünden kurtaracak en önemli adımlarından birisi atmanın gururunu yaşıyor. Toplam 42 hektarı kapsayan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 35 hektarı rezerv, 7 hektarı da riskli alandan oluşuyor. 15 bin 95 metrekarelik alana 223 konut ve 17 ticari alan inşa edilecek 1. etap 1. kısımda binalar hızla yükselmeye devam ediyor. 10 blok olarak inşa edilecek olan 1. etap 1. kısımda kaba inşaatın yüzde 30'luk bölümünün tamamlandığını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 4 etap olarak gerçekleştirilecek olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde rezerv alanda yer alan 3. ve 4. etap çalışmalarına ise bu ay zarfında başlanacağı müjdesini verdi. Dündar, tüm etapların 20 ay içerisinde tamamlanacağını anlattı. 


REZERV VE RİSKLİ ALAN 

Soğanlı'da gerçekleştirilen kentsel dönüşümün rezerv ve riskli alan olmak üzere iki etapta yapılacağını kaydeden Dündar, "Öncelikle rezerv alana konutlar inşa edilecek ve taşıma sistemi ile hiç kimse mağdur edilmeyecek. İnsanlar başka bir mahalleye taşınmak zorunda bırakılmadan önce alan ve konut oluşturup, daha sonra da bu konutlara taşınılacak. Tüm Soğanlı domino etkisi ile dönüştürülecek. Buradaki dönüşüm dalga dalga ilçenin geneline yayılacak. 

İlk olarak Demirkapı ve Soğanlı'da riskli bölgelerdeki vatandaşların transferi gerçekleştirilecek. Yüzde 80'i yeşil alan olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, yatay şehirleşmenin yolunu açan, gerçek dönüşümün Bursa'daki ilk örneği olacak" dedi. 


JET GRAUT YÖNTEMİ 

Osmangazi Belediyesi'nin 2012 yılında yaptığı master plan çalışması ile ilçenin fotoğrafını çektiğini belirten Başkan Dündar, "Zemininde sıvılaşma olan riskli alan bölgesi Soğanlı'da, zemindeki bu sıvılaşmanın önüne geçmek için jet graut yöntemi ile zemine çimento enjekte edildi. Jet graut dünyada en çok deprem yaşayan ülkelerden biri olan Japonya'da 1970'li yıllarda ilk kez uygulanmış ve başarılı olmuştur. Ülkemizde de 1986'dan itibaren kullanılıyor. Zemin ıslahı bakımından en etkili sonuçlar alınan bu yöntemi Osmangazi Belediyesi Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'ne uyguladı ve zemini sağlamlaştırarak, sıvılaşma riskini ortadan kaldırdı. Projede tüm çalışmalar 2 yıl içerisinde tamamlanarak Bursa'nın gerçek dönüşümü tamamen ortaya çıkmış olacak" dedi. 


YASA VE TÜZÜKLERE UYGUN 

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında örnek daireyi gezerek gazetecilere bilgi veren Dündar, kentsel dönüşümün asıl gayesinin deprem bölgesinde olan riskli binaları sağlamlaştırmak olduğunu söyledi. Temel atıldığından itibaren yasalara ve tüzüklere uygun olarak inşaatın yapılmasının çok önemli olduğunu belirten Dündar, "Görüldüğü gibi vatandaşların kullanımına en uygun şekilde tasarlanmış bir projeyle dairelerin inşa ediyoruz. Bazen çok iyi satılan dairelerin kullanım alanları iyi olmayıp odalarından sadece salonu kullanılabilmektedir" diye konuştu. 


Bursa Sokak



Haber Akşam Bursa Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Ahmet Ağlan ve yönetim kurulu üyeleri Osmangazi Belediye Başkam Mustafa Dündar'ı ziyaret etti. Jeoloji mühendisleri, Osmangazi Belediyesi'nin kentsel dönüşüm konusunda çok ciddi çalışmalara imza attığını belirterek, ihtiyaç duyulması halinde kendilerinin de her türlü fikir paylaşımına ve yardıma hazır olduklarım söyledi. 


MASTER PLAN ÇALIŞMALARI BAŞLADI 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Kentsel dönüşüm çalışmalarına ışık tutması, mevcut sorunların daha detaylı tespit edilmesi ve bölgesel mevcut yapı stokunun risk analizlerinin yapılması amacıyla 2012 yılında Kentsel Dönüşüm Master Plan çalışmalarını başlattık. Mahalli öncelik sıralarıyla kentsel dönüşüm usul, biçim ve yöntemlerine karar verildi" dedi. 


Akşam Bursa


Geri Dön