19 / 04 / 2024

Bursa'da Kentsel Dönüşüm Zirvesi yapıldı!

Bursa'da Kentsel Dönüşüm Zirvesi yapıldı!

BURSA'da, Konut ve Yapı Gazetesi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde akademisyenler, bürokratlar, sektörle ilgili meslek ve iş dünyası kuruluşlarının temsilcileri, kentsel dönüşümde başarının 'katılımcılıkla' olacağı görüşünde birleşti.



Panelde konuşan Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Nilüfer Akrncıtürk, şunlan söyledi: "Kentsel dönüşümde söz sahibi olan bütün paydaşlar konuyu enine boyuna inceliyor, bizler konuşuyoruz, yerel yöneticiler teoride uygulamaya çalışıyor. Artık kentsel dönüşüm hayata geçirilmeli. Biz artık halkla birlik olmalıyız. Onlarsız kentsel dönüşüm mümkün değildir." 



KATILIM ŞART 

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkam Doç. Dr. Murat Taş ise özel sektör olmadan kentsel dönüşümün gerçekleşemeyeceğini söyledi Üniversitelerin yön gösterici olması gerektiğini belirten Taş, "Kamu ise denetleyici olmalıdır. Bu aktörlerin ciddi anlamda kentsel dönüşümü sağlayabilmeleri için katılımcılık esastır. Bugüne kadar sağlıklı bir kentleşme yapamadık. Şimdi yapacağımız kentsel dönüşüm 100 yıl sonra yeniden kentsel dönüşüme ihtiyaç doğuracak bir şekilde yapılmamalıdır" dedi. 



DEPREMİ UNUTMAYALIM 

Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Beyhan Bayhan da, Bursa'nın zemininin problemli olduğunu söyledi. Bayhan, "Bursa birinci deprem bölgesindedir. Biz depremde daha çok istanbul'u konuşuyoruz ama riskli alanların daha çok Güney Marmara bölgesinde olduğunu biliyoruz" diye konuştu.


Hürriyet



Geri Dön