25 / 04 / 2024

Bursa’da konut fiyatları arttı!

Bursa’da konut fiyatları arttı!

Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası üyeleri iftar yemeğinde buluştu. Yemekte, Bursa’daki emlak piyasası masaya yatırıldı.



Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası üyeleri, 31 Mayıs’ta düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi ev sahipliğinde düzenlenen iftara, Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik de katıldı. Yemekte, Bursa’daki emlak piyasası masaya yatırıldı.


Türkiye’de en çok artışın olduğu illerden biri Bursa

Ardı ardına yapılmaya başlanan konut projeleri, Bursa’daki konut ihtiyacını karşılamaya yetmedi. Gelişmiş sanayi bölgesi ve verimli tarım alanlarıyla güçlü bir ekonomik yapıya sahip olan Bursa’da satılık ve kiralık gayrimenkul ilanlarının fiyatları yatırımcıları şaşırttı. Özellikle Nilüfer ilçesinde gerçekleştirilen projeler, ilçenin yeni kent merkezi hâline gelmesine neden oldu.


Hürriyet Emlak verilerine göre, Bursa’daki konut, arazi ve iş yeri ilanlarının fiyatlarında son bir yılda sürekli artış gözlemlendi. Bununla birlikte Türkiye genelinde satılık konutların metrekare fiyatındaki yüzde 8’lik artışa karşı, Bursa’daki satılık konutların fiyatlarında yüzde 16 artış yaşandı. Son bir yıla bakıldığında Bursa’da gayrimenkul piyasasındaki (konut, arazi ve iş yeri ortalaması) artış ise ortalama yüzde 11 olarak hesaplandı. Bursa’daki satılık ilanlarda bir metrekare konutun fiyatı ortalama 1.823 TL iken bu rakam arazide 50 TL, iş yerinde ise 2 bin 369 TL olarak belirlendi. Kiralık ilanlarda ise konutun metrekare ortalama fiyatı 8 TL iken, iş yeri ilanlarında 13 TL oldu.


Hürriyet Emlak ilanlarına büyük ilgi

Verileri değerlendiren Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik, Hürriyet Emlak’ın Bursa’da emlak arayanların adresi olduğunu söyledi. Son bir yılda Bursa sınırları içerisinde yer alan 19 bin ilanın Hürriyet Emlak’ta yer aldığını söyleyen Çelik, rakamların Bursa potansiyelini ortaya koyduğunu söyledi. Çelik, “Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası’nın düzenlemiş olduğu bu güzel organizasyona sponsor olmaktan mutluluk duyuyoruz. 2006 yılından beri profesyonel ekibimiz ile birlikte geliştirdiğimiz ürünler sayesinde, emlak sektörünün nabzını tutmayı başardık. Bu başarımızı da bizim gibi emlak sektörüne değer veren ve sektörün içinde çalışmalarını sürdüren herkesle paylaşıyoruz. Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası ile yaptığımız iş birliği ile odaya üye olan emlak ofislerinin aidatlarını karşılıyoruz. Bu özel günde bizimle olan Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası’na ve organizasyona katılım sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum,” dedi.


Hürriyet Emlak web sitesi ziyaretçi trafiğini değerlendiren Hakan Çelik, Bursa emlak piyasasına referans olacak bazı çarpıcı rakamları da paylaştı. Çelik, “Ziyaretçilerimize baktığımızda Bursa’daki gayrimenkul ilanlarına aramalar en çok 21.00-23.00 saatlerinde ve mobil cihazlar üzerinden yapılıyor. Yapılan aramalarda en çok aranan fiyat aralığı ise satılık ilanlarda 115 bin TL ile 250 bin TL olurken, kiralık ilanlarda bu rakamlar 600 TL ile 1000 TL aralığında seyrediyor. Bu rakamların emlak sektöründe faaliyet gösterenlerin dikkati çekeceğini düşünüyorum,” dedi.


İftar organizasyonunda konuşan Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası (BEMO) Başkanı Erdal Çelebi ise, emlak sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri olduğunu anımsatarak, Bursa emlak piyasasına yön veren BEMO üyelerinin ülkenin zor günlerinde sorumluluk aldıklarını söyledi. Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Sıkıntılı dönemlerimizde yatırım yapmaktan kaçınmayan, işlerini büyütmeye devam eden Bursalı iş ortaklarımıza çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Hürriyet Emlak’a da Bursalı emlakçılarımıza verdiği destekten ötürü minnettarız. Öyle inanıyorum ki, Hürriyet Emlak’ın Bursa emlak piyasasına yönelik katkıları kent genelinde iş hacmimizi artırmaya devam edecektir.”


Bursa’da emlak piyasasının yükselen yıldızı: Nilüfer

Hürriyet Emlak’ın verilerine göre, Bursa’daki merkez ilçeleri baz alındığında satılık ve kiralık konut, arazi ve iş yeri ilanları arasında en pahalı ilanlar Nilüfer ilçesinden çıktı. Satılık ilanlar arasında Nilüfer ilçesinde en pahalı konut ilanı 24 milyon TL, en pahalı arazi ilanı 71 milyon TL, en pahalı iş yeri ise 42 milyon TL olarak yansıdı. Kiralık ilanlar arasında Nilüfer ilçesinde en pahalı konut ilanı 15 bin TL, en pahalı arazi ilanı 35 bin TL, en pahalı iş yeri ilanı ise 390 bin TL oldu.


Bursa’da arsaların azalması, maliyetlerin artması ve göç eden insanların fiyatları yukarı çekmesinden dolayı emlak piyasası yükselişini yıllardır kaybetmedi. Nilüfer’deki fiyat artışının nedenleri arasında kentsel dönüşümün etkisi görüldü. Kentsel dönüşüme giren sitelerdeki dairelerini boşaltan ev sahipleri, aynı ilçede kiralık konut aramaya başladı. Bu da ilçedeki fiyatları artırdı. Ayrıca Bursa’da gayrimenkule yatırım yapmayı planlayan yatırımcıların konut ve arazi alımında ilk tercih ettiği bölge olan Nilüfer, satış adedi bakımından mevcut talebi karşılayacak düzeyde olmadığı için bu durum da fiyatların artmasına neden olan gösterildi. Özellikle son yıllarda Bursa’nın batı yönlü büyüme göstermesi ve vatandaşların konut alımında önceliği Nilüfer ilçesinden yana kullanması da buradaki satılık konut ihtiyacının artmasına neden oldu.



Geri Dön