23 / 04 / 2024

Bursa'da konutların yüzde 80'i Araplar'ın!

Bursa'da konutların yüzde 80'i Araplar'ın!

Yabancılara konut satışında İstanbul ve Antalya'nın ardından üçüncü sırada yer alan Bursa'da, konutların yüzde 80'den fazlası, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ülkelerinden gelen yatırımcılarca tercih edildi.



Yabancılara konut satışında İstanbul ve Antalya'nın ardından üçüncü sırada yer alan Bursa'da, konutların yüzde 80'den fazlası, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ülkelerinden gelen yatırımcılarca tercih edildi.


İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'nın, geçen ayki TÜİK verilerine göre yabancılara en fazla konut satılan üçüncü kent olduğunu belirtti.


Mescioğlu, bu yılın başında düzenlenen Bursa İnşaat Fuarı bünyesinde, İstanbul'dan sonra ilk kez gayrimenkul bölümü açtıklarını ve buraya, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) öncülüğünde yurtdışından alım heyetlerinin getirildiğini ifade etti. Bursalı inşaatçılarla alım heyetlerini bir araya getirdiklerini anlatan Mescioğlu, "Bu tabii meyvesini vermeye başladı. Fuardan bugüne kadar, biz hiç böyle üçüncülük beklemiyorduk, biraz artış bekliyorduk. Demek ki bu fuarların, TSO'nun, sivil toplum kuruluşlarının ne kadar önemli olduğunu göstermiş oldu, başarımızın sebepleri bunlardır. Bursa'mız da çok güzel bir şehir, tanıtamamışız, tanıttık, tam gösterememişiz gösterdik" dedi.


Mescioğlu, Bursa'daki fuara 32 ülkeden alım heyeti getirdiklerini, bütün dünyanın ilgisini çekmeyi hedeflediklerini, ancak Arap ülkelerinin ilgisinin daha yoğun olduğunu belirterek, "Çoğunluk olarak Körfez ülkeleri, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerden geliyorlar. Alıcıların durumu da onların tabii gelir seviyeleri biraz daha yüksek, genellikle orta ve üzeri segmentteki yatırımcılar geliyor Bursa'ya. Alınan konutlar da ağırlıkla orta ve üst segment konutlar. Yüzde 80'den fazlasını Körfez ülkeleri alıyor" diye konuştu. 


"Yeşil manzara ve AVM'ye yakın olsun istiyorlar"


Arap alıcıların semt tercihinin fazla olmadığını, ancak "yeşil manzara" ve alışveriş merkezlerine (AVM) yakınlığın olmazsa olmazları arasında bulunduğunu vurgulayan Mescioğlu, şunları kaydetti:


"Körfez ülkelerinden gelen alıcılar Bursa'da, en çok Uludağ manzaralı, özellikle yeşili gören konutlara rağbet gösteriyorlar. Bir de aldıkları konutun merkeze veya AVM'lere yakın olmasını arzu ediyorlar. Yani, Körfez ülkelerinin yatırımcısı muhakkak yakınında AVM istiyor. Bu da şunu gösteriyor; sadece konut sektörü buradan faydalanmıyor. Bizim konut projelerinden bundan sonra dikkat edeceğimiz şeyler, AVM'lere daha yakın olmak istiyoruz, hatta 'Kataloglarımızda hangi AVM nerededir, nasıl gidilir, mesafesi ne kadardır?' onu göstermeye başladık, yabancılara konut satışlarında."


Milliyet 


Geri Dön