26 / 04 / 2024

Bursa'da Mustafakemalpaşa Gençlik Merkezi inşa ediliyor!

Bursa'da Mustafakemalpaşa Gençlik Merkezi inşa ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spot Bakanlığı tarafından Mustafakemalpaşa Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri inşa ediliyor.



Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spot Bakanlığı'na bağlı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı işbirliğinde yaptırılan Mustafakemalpaşa Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri'nde inşaatlar hızlı yükselirken, dev proje ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine tanıtıldı.

 

Mustafakemalpaşa ilçesinde temeli 1995 yılında atılan ancak hiç kullanılmadan kaderine terk edilen yüzme havuzunun bulunduğu alanı dev bir spor kompleksine dönüştürecek projede önemli bit mesafe kat edildi. 37 dönümlük alanı ilçeye kazandırmak için devreye giren Büyükşehir Belediyesi. içinde yüzme havuzu, tenis kortları, spor salonları, salonları, bisiklet ve yürüyüş parkurları, konferans ve sergi salonlarının bulunacağı dev bir kompleks için Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'na bağlı Spor Toto Teşikilat Başkanlığı ile işbirliğine girmişti. Proje maliyetinin yarısının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı projede kültür merkezinin bulunduğu alan artık iyice şekillenmeye başlarken, dev proje düzenlenen toplantı ile ilçedeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerine tanıtıldı. 


BAŞARI TESİSLERLE GELİYOR 

Projenin sinevizyon gösterisi ile anlatıldığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, üç dönem önce Osmangazi'de göreve geldiklerinde merkezde sadece bir havuzlupark bulunduğunu ve onunda iyice yaşlanmış halde olduğunu hatırlattı. Yüzde 60'ı genç olan 3 milyonluk Bursa'da tesis bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu hatırlatan Karadağ, bugün ise kentin her


PROJENİN ADI GÜZEL, SOYADI PARA 

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da söz vermenin ne demek olduğunu çok iyi bildiklerini bu nedenle de projenin bu aşamaya getirilmesinin çok buyuk emeklerle sağlandığını kaydetti. Projeyi kabul ettirmek, kaynak bulmak gibi çok meşakkatli yollardan geçtiklerini dile getiren Kurtulan, "Projenin adı güzel, soyadı para. Projenin şekillenmesi aşamasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Süleyman Şahin'in yol göstericiliğinde önemli bir mesafe aldı. Ancak bu da yetmiyor. Bakanlık'tan onaylanması gerekiyor" diye konuştu.



Hürriyet Bursa


Geri Dön