19 / 04 / 2024

Bursa'nın 6 mahallesine dönüşüm başladı!

Bursa'nın 6 mahallesine dönüşüm başladı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın yatırımlarından bahsediyor. Kentsel dönüşümle ilgili de konuşan Aktaş, “Spesifik küçük bir kentsel dönüşümden çok 5-6 mahalleyi kapsayan bir dönüşüm yapacağız'' dedi.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısında Bursa’nın yatırımlardan bahsediyor.

Bursa Olay Gazetesi'nde yer alan habere göre; yatırım ile ilgili ciddi mesafeler alındığını sözlerine ekleyen Aktaş, şu ifadeleri kullandı: “Spor bakanımızla bir protokol yaptık. Bu protokolün devamı da gelecek bu işin 1’nci etabıydı 2020 ile alakalı bir yol haritası koyduk 85 milyonluk yatırımı ilçelerimizin birçoğuna dokunacak şekilde olacak ilçe ilçe protokollerimiz yapıldı. Osmangazi merinos stadyumunun yenilenmesinden, Vakıfköy spor tesislerinin yapılmasına kadar 39 ayrı yatırımın hayata geçmesi adına protokoller yapıldı. Bakanımız 2’nci bir ziyarette gelecek. Mudanya merkezde otopark ihtiyacı var ve kötü bir futbol sahası var. Oranın meydan ve katlı otopark olarak düzenlenmesi ile ilgili projemiz olacak.” 

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u da misafir ettiklerini söyleyen Aktaş, şunları söyledi: “Kendi imkanlarımızla devam ettirdiğimiz projelerimiz var ama bakanlık desteğini almak istediğimiz belirli konuların gerçekleşmesi için ifade ettiğimiz konular vardı. Başta Hanlar Bölgesi, millet bahçeleri, kentsel dönüşüm sorunu, Doğanbey Mahallesi’ndeki meydan konulu bir dizi konu ifade edildi. Bugün mecliste Hanlar Bölgesi’nde imarı durduruyoruz. Orada yolların oluşturulması cephe sağlıklaşıtmasından itibaren pek çok çalışma yapılacak.”

''Nilüfer’deki dönüşüm sorunu çözülecek”

Kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulunan Aktaş, “Spesifik küçük bir kentsel dönüşümden çok 5-6 mahalleyi kapsayan bir dönüşüm yapacağız. 0.50 emsalle ilgili de çalışmalar sürüyor. Orada yüzde 60 sorun halloldu. Bursalıların zamanında belediyeye güvenerek girdiği bir konuydu. Konuyla ilgili özel bir hassasiyet gösterdik bakanımız bununla ilgili gerekli talimatları verdi. Bu problemin hallolması için özel bir gayret gösterdim. Sayıca mağdur aile ortada 200 civarında siteyi. 120’si halloldu 80-90 dairede sıkıntı sürüyor. Bu sıkıntı kısa zamanda çözülecek” ifadelerini kullandı.

Stadyum açıklaması

Stadyum hakkında açıklamalarda bulunan Aktaş, “Stadyumun Bursa’ya kazandırılması milli maçın da Bursa’da oynanması noktasında bu eksikliklerin giderilmesi için çalışacağız. Ortada bir müteahhit var ve adam yapmıyordu. Yeni firma bugün çalışmalara başlayacak” dedi.

Ulaşım yatırımları

Ulaşımla ilgili yatırımlardan bahseden Aktaş, “Yakın zamanda ulaştırma bakanımızı davet edeceğiz. Ulaşım ile alakalı Eksikliklerimizi Cumhurbaşkanına anlatıyoruz. Emek’in Şehir Hastanesi’ne bağlanması ile alakalı Ulaştırma Bakanımıza talimat verdi. Emek’in Şehir Hastanesi’ne ulaştırılması bizim için çok önemli. Kilit konularımızdan biri de Acemler Kavşağı stadyumla alakalı bir viyadüğü bağladık diğer viyadüğü de mart nisan gibi bağlayacağız. Acemler’in daha işler hale getirilmesi için 2020 de yapacağımız ihale ile bu sorunu ortadan kaldıracağız. T2’de tasfiye sürecini tamamlayıp ihale sürecine gireceğiz” açıklamasında bulundu.


Geri Dön