18 / 04 / 2024

Bursa'ya 100 dönümlük millet bahçesi!

Bursa'ya 100 dönümlük millet bahçesi!

Osmangazi Belediyesi, kentsel dönüşüm projesini “millet bahçesi” ile taçlandırıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Soğanlı’da 100 dönüm arazi üzerinde millet bahçesi kurulacağını söyledi. 



Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Soğanlı’da 100 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan millet bahçesi projesinde çalışmaların başladığını bildirdi. Dündar, millet bahçesi tamamlandığında Türkiye’nin en özgün sosyal donatı alanlarından biri olacağını ifade etti.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Osmangazi Belediyesi olarak Soğanlı’da 42 hektarlık alanda örnek bir şehircilik ortaya çıkardıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Mustafa Dündar, “Cumhurbaşkanımızın yapılaşmada ideal olarak gösterdiği, zemin artı 5 kat yüksekliğindeki binalar inşa ederek Türkiye’de örnek bir kentsel dönüşüme imza attık. 5 etaptan oluşan projenin 4 etabını tamamladık ve vatandaşlarımızın depreme dayanıklı, modern konutlarda oturmalarını temin ettik. 5. etaptaki çalışmalarımız da bütün hızıyla devam ediyor. Bu projemizi şimdi de millet bahçesi projesi ile daha da güzelleştiriyoruz” diye açıklama yaptı. 

Millet bahçesi projesini kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen konutların hemen yanındaki 100 dönüm arazi üzerinde hayata geçirdiklerini de söyleyen Dündar, “Çalışmalar kapsamında zemin düzenlemesi yapıyor ve arazi üzerine bahçe toprağı atıyoruz. Bursa’nın merkezinde bu projeyi hayata geçirerek kentimizin son yıllarda yoğun yapılaşmadan dolayı griye dönen rengini yeniden yeşile dönüştürüyoruz. Bursa’nın yeniden yeşil olarak anılmasını sağlayacağız” dedi. 


Geri Dön