19 / 04 / 2024

Bursa'ya 420 milyon liralık hastane yatırımı!

Bursa'ya 420 milyon liralık hastane yatırımı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 2 yıl önce projelendirilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi için ihaleye çıkılacağını açıkladı.



Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) 2018-2019 eğitim öğretim dönemi birinci sınıf öğrencileri için "Beyaz Önlük Giyme Töreni" düzenlendi. Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuştu.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 2 yıl önce projesi gerçekleştirilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi ile ilgili konuşan Ulcay, gelecek yıl temeli atılacak hastanenin 420 milyon liraya mal olacağını açıkladı. 

Ulcay, projeyle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: "Daha modern ve konforlu bir hizmet verilebilmesi amacıyla hastanemizin iç ve dışını yeniledik. Yeni yatırımlarla sağlık hizmetlerimizi daha da güçlendiriyoruz. Hizmete açtığımız Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji Onkoloji Hastanemiz ile bölgedeki önemli bir açığı kapatmış olduk. İki yıl önce projesini gerçekleştirdiğimiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesine 550 yatağıyla onay verildi. Bu yıl 420 milyon liralık ödeneği devletten aldık. İhalesine hazırlık aşamalarını da tamamladık. Önümüzdeki yıl temeli atılacak. Bu hastaneyi 3 yıl içinde kazandırmış olacağız. Böylece hem mevcut hastanemizin yükünü hafifleteceğiz hem de halkımıza daha modern koşullarda hizmet sunmuş olacağız."


Geri Dön