25 / 04 / 2024

Bursa'ya 'Cristiano Ronaldo' etkisi! Uluabat Gölü'ndeki adaya ilgi arttı!

Bursa'ya 'Cristiano Ronaldo' etkisi! Uluabat Gölü'ndeki adaya ilgi arttı!

Ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’nun corona virüsten korunmak için kendisini adada karantina altına almasındasn sonra Bursa Uluabat Gölü'ndeki adaya ilgi arttı.



Ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’nun corona virüsten korunmak için kendisini adada karantina altına almasındasn sonra Bursa'da sahibi Nedim Bulut tarafından satışa sunulan Uluabat Gölü'ndeki 45 dönümlük adaya ilgi arttı. Milliyet'te yer alan habere göre, Adaya 17 milyon lira fiyat biçen Bulut, "Corona virüsten sonra ada için arayanların sayısı 5 kat arttı” diye konuştu.

Bursa'nın Karacabey ilçesi Uluabat Gölü'nde, Eskikaraağaç köyünden 2 kilometre açıktaki 45 dönümlük ada, sahibi Nedim Bulut tarafından 3 sene önce satılığa sunuldu. Bulut, yaklaşık 500 zeytin ağacının olduğu adaya 17 milyon lira değer biçti. 82 senedir Bulut ailesine ait olan adaya çok sayıda talipli çıktı fakat fiyat yüksek geldi.

Corona virüs salgınının dünyada etkili olmasından sonra, ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo Portekiz’e bağlı Madeira'da, Atlantik Okyanusu'na bakan Ilha De Fuzeta adasında, kendisini ailesiyle beraber karantinaya aldı. Bu durumun dünyada gündem olmasından sonra corona virüsten korunmak amacıyla karantina altına girmek isteyenler, Karacabey’deki satılık adaya yoğun ilgi gösteriyor.
Bursa ya Cristiano Ronaldo etkisi! Uluabat Gölü ndeki adaya ilgi arttı!
Corona virüsten sonra ada için arayanların sayısının 5 kat arttığını dile getiren ada sahibi Nedim Bulut, "17 milyon TL verip adayı alan virüsten kurtulur" şeklinde konuştu.

'ARAYANLARIN SAYISI 5 KAT ARTTI' 

Corona virüsten sonra adanın popülerliğinin arttığını dile getiren Nedim Bulut, "Corona virüs çıktı, ada için çok arayan oldu. Millet adalara kaçmak istiyor, biz de satıyoruz. Futbolcu Cristiano Ronaldo virüsten kaçıp adaya kaçmış, ondan sonra bizi arayanlar çok oldu. Biz adayı 17 milyon TL’ye satıyoruz, daha aşağıya satmıyoruz. Arayanlarla ücret konusunda anlaşamıyoruz. Adada temiz hava, leylek, ördek, sahil boyunca yayınlar var. Adada 500 adet zeytin ağacı var. 15 milyon TL veriyorlar adayı satın almak için ama biz 17 milyon TL’den aşağıya bırakmıyoruz. Corona virüsten sonra arayanların sayısı 5 kat arttı. Adaya 17 milyon lira veren, virüsten kurtulur” diye konuştu.


'ADAYA BUNGALOV EV YAPILABİLİR' 

Satılık ada hakkında konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise, "Burası Ramsar Sözleşmesi kapsamında olan bir yer. Şu ana kadar adayı satın alan kimse olmadı. Burada bina yapılmasına ise izin yok. Ancak bungalov tarzı yapı yapılmasına izin verilebilir. Güzel bir ada, toprağı verimli bir ada" dedi.

 

RAMSAR SÖZLEŞMESİ NEDİR 

Uluslararası öneme haiz olan bu sözleşme, 1971'de İran'ın Ramsar kentinde imzalanmış olup, adını buradan almıştır, 1975'te yürürlüğe girmiştir. Sözleşmenin amacı, dünya üzerinde var olan doğal ekosistemlerin korunması, sınırlı olan kaynakların akıllıca ve verimli bir şekilde kullanılmasını hedef alıyor. Türkiye ise 1994'te anlaşmayı kabul etmiştir. Sözleşme 94/5434 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile 17 Mayıs 1994 tarihli ve 21937 sayılı Resmi Gazete ile yayımlanarak Türkiye'de yürürlüğe girdi.

Cristiano Ronaldo koronavirüsten korunmak için ada satın aldı!


Geri Dön