27 / 04 / 2024

Bursa'ya kentsel dönüşümle modern yapılar geliyor!

Bursa'ya kentsel dönüşümle modern yapılar geliyor!

Bursa'da 196 bin 200 metrekare alanda yapılacak uygulamalarla birlikte mevcut 935 bina ve 212 iş yerinin yerinde depreme dayanıklı, ideal şehir yaşamına uygun yapılar yükselecek.




İlçeyi kentsel dönüşüm projeleriyle geleceğe hazırlayan Yıldırım Belediyesi, dönüşüm hamlelerinden birisini de 152 Evler ve Beyazıt mahallelerinde gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Uygulama imar plan taslakları ve avan proje çalışmalarının devam ettiği projeyle birlikte, plansız yapılaşmalar yerini güvenli ve yaşanabilir binalara bırakacak. 196 bin 200 metrekare alanda yapılacak uygulamalarla birlikte mevcut 935 bina ve 212 iş yerinin yerinde depreme dayanıklı, ideal şehir yaşamına uygun yapılar yükselecek. 


Mahalle kültürü 


Bölgedeki 9 bin 262 vatandaşın güvenli konutlarda yaşamasını sağlayacağını söyleyen Yıldırım Belediye 

Başkanı İsmail Hakkı Edebali, şunları söyledi: "Plansız yapılaşmanın oluşturduğu estetikten yoksun görüntüye son verip insanlarımızın yaşam kalitesini yükselteceğiz. Bölgede fiziki dönüşümün yanı sıra sosyal dönüşümün de tamamlanmasıyla birlikte, mahalle kültürü canlı tutularak ilçenin kalkınmasına artı değer katılacak. 


Vatandaşlarımızın tüm beklentilerine cevap verecek, insanı ön planda tutan projelerle, kültürel değerlerimizi koruyan bir kimliğe kavuşulacak. 


Vatandaşlarımızın mağdur olmayacağı dönüşüm hamlemizle ilçemiz Bursa'da yüksek yaşam kalitesine sahip önemli bir seviyeye yükselecek."


Milliyet Bursa


Geri Dön