19 / 04 / 2024

Büyük Körfez Projesi 2 yıldır ÇED raporunu bekliyor!

Büyük Körfez Projesi 2 yıldır ÇED raporunu bekliyor!

ÇED raporu onayı 2 yılda çıkmayan Büyük Körfez Projesi için Ankara’ya seslenen Başkan Aziz Kocaoğlu "ÇED raporunda eksiklik yok. Siyasi irade eksikliği var." dedi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez ulaşım filosunu yenileme projesi kapsamında yaptırılan üç arabalı vapurdan ilki olan "Hasan Tahsin" seferlere başladı. Deniz ulaşımını modern yolcu ve arabalı vapurlarla yenilemeye başladıklarını canlı yaşamı ve yüzme hedefi için yapacakları Büyük Körfez Projesi ÇED raporunun henüz onaylanmadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu "ÇED raporunda eksiklik yok. TCDD ile ortak hazırladığımız raporda hata ve problem yok. Siyasi irade eksikliği var. Sadece öteleme için gerekçe var. Siyasi iradi ’çıksın’ dediği an imzayla yürürlüğe girer" dedi.


Büyükşehir Belediyesi ulaşım filosunu yenileme çalışmaları kapsamında alımı gerçekleşen 3 adet yeni arabalı vapurun ilki olan "Hasan Tahsin" ilk seferi için yola çıktı. 


Başkan Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada, ÇED raporu onayı 2 yılda çıkmayan Büyük Körfez Projesi için Ankara’ya seslendi. Projenin ÇED raporunda eksikliklerin olduğuna yönelik bir milletvekili ve meslek odası başkanından gelen eleştiriler olduğunu belirten Kocaoğlu, "Bir büyük hayalimiz daha var. Dünyada artık zaman zaman kentleri devletleri farklı konular gündeme getiriyor. Bugünkü süreçte eğer hizmet, turizm, sektöründe büyüyecekseniz mutlaka çevre yatırımı yapmak zorundasınız. Biz bunu iteleye iteleye 11 senedir gerçekleştiriyoruz. Ama bir sıçrama tahtası olarak, körfezin bizden sonra da hizmet etmesi için, körfezde canlı yaşamının sürmesi için, yüzülebilir bir körfez için bir proje hazırladık. Bu proje şu an ÇED sürecinde. Gazetelerde ve milletvekili adaylarında ÇED raporunda eksiklikler olduğuna yönelik yazılar var. ÇED raporunda eksiklik yok. ÇED raporunda siyasi irade eksikliği var. Bizim, TCDD ile hazırlattığımız raporda hiçbir hata, hiçbir problem yok. Sadece ötelemek için gerekçe var. Siyasi irade bu ÇED raporu çıksın dediği an bir imzayla yürürlüğe girecektir" dedi.



Hürriyet Ege




Geri Dön