20 / 04 / 2024

Büyükçekmece Albatros Parkı bugün 4. kez satışa çıktı!

Büyükçekmece Albatros Parkı bugün 4. kez satışa çıktı!

BÜYÜKÇEKMECE'deki Albatros Parkı bugün 4. kez 160 milyon lira bedelle ihaleye çıkıyor. Diren Büyükçekmece Platformu aktivistleri, ihale öncesi "Sattırmayız" paylaşımları yaptı



BÜYÜKÇEKMECE'deki Albatros Parkı bugün 4. kez 160 milyon lira bedelle ihaleye çıkıyor. Diren Büyükçekmece Platformu aktivistleri, ihale öncesi "Sattırmayız" paylaşımları yaptı. Aktivistler, bugün saat 10.00'da ihalenin düzenleneceği Büyükçekmece Belediyesi'nin Kumburgaz'daki Ek Hizmet Binası önünde protesto gösterisi yapacaklar. 


Büyükçekmece sahilindeki Albatros parkının 23 bin metrekaresi şirketler adına, 21 bin metrekaresi Büyükçekmece Belediyesine ait. Bir kısmının üzerinde de yapılar bulunuyor. 

Büyükçekmece Belediyesi'nin kapalı teklif usulüyle satacağı 29 bin 347 metrekare arazinin yüzde 40'ı ticaret ve konut alam, yüzde 60'ı ise sosyal alan olarak ayrılmıştı. Daha önce iki defa belediye tarafından, bir defa da icra dairesi tarafından satışa çıkarılan  parka fiyatın yüksekliği nedeniyle talip çıkmadı. Büyükçekmece Belediyesi'nin mevcut plana göre alıcı bulamayınca imar Komisyonu'nun görüşü doğrultusunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden haziran ayında oy çokluğuyla geçen rapora göre, parselin iskan edilebilir inşaat alanlar mm yüzde 60'ı Ticaret ve Konut alanına çıkarığ , sosyal alan yüzde 40'a indirdi. 


Hürriyet 


Geri Dön