27 / 04 / 2024

Büyükçekmece kentsel dönüşümde öncülük yapıyor!

Büyükçekmece kentsel dönüşümde öncülük yapıyor!

Uluslararası alanda ses getiren dev projelere imza atan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’nin İstanbul’un dünyaya açılan penceresi olduğunu dile getirdi.



Uluslararası alanda ses getiren dev projelere imza atan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’nin İstanbul’un dünyaya açılan penceresi olduğunu açıkladı. Eğitimden sanata, sağlıktan spora her konuda vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımlar gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Akgün, ilçede yapılan projeleri Milliyet’e değerlendirdi.

Türk milli eğitimine kazandırdığı 30’a yakın okulla ‘Okulcu Hasan’ olarak bilinen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yeni eğitim öğretim döneminde hizmete girecek 3 okul daha yaptırıyor. Büyükçekmece ilçesi Kumburgaz, Çatalca Akalan Köyü ve Makedonya’nın Struga kentinde yapımı devam eden okul inşaatlarında sona gelindi. Kumburgaz’da depreme dayanıksız olduğu için kapatılan Kumburgaz Merkez İlköğretim Okulu’nun yerine 4 katlı ve 24 derslikli bir okul yapılıyor. Ortaokul ve ilköğretim okulu olarak hizmet verecek olan okul 3 ana sınıfı, 1 çok amaçlı salonu, 2 destek eğitim dersliği, fen, resim, müzik derslikleri, kütüphane ve yemekhanesi ile bölgenin en modern eğitim tesislerinden biri olacak.

Büyükçekmece Belediyesi’nin Makedonya’daki kardeş şehri Struga kentinde yaşayan soydaşların çocukları için yaptırılan Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Merkezi’nin çalışmalarında sona gelindi. 

Kentsel dönüşümde öncü

İlçede sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürerken, risk arz eden binalar yerlerini güvenli ve modern yapılara bırakıyor. İstanbul’da örnek bir yapılaşmaya sahip olan Büyükçekmece ilçesi, kentsel dönüşümde de öncülük yapıyor. İlçe merkezinde 1975 yılı deprem yönetmeliğine göre projelendirilmiş olan, proje tekniği, yapım tekniği, kullanılan malzeme, işçilik ve verilen mühendislik hizmetleri açısından günümüz teknolojisine göre yetersiz kalan yapılar yenileniyor.

En iyi 20 yapıdan biri

Büyükçekmece Belediyesi ve Sancak Grubu iş birliğiyle Emre Arolat Mimarlık’ın projesi olarak yaptırılan Sancaklar Camii, RIBA Uluslararası Mükemmellik Ödülü’nü (2018) Royal Institute of British Architects’den (RIBA) aldı ve en iyi 20 yapıdan biri oldu.


Geri Dön