24 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de dairelerin metrekaresi 4 bin 500 TL!

Büyükçekmece'de dairelerin metrekaresi 4 bin 500 TL!

Villa kent olarak gelişimini sürdüren Büyükçekmece'de dairelerin metrekare birim fiyatı 4 bin 500 liradan başlıyor. Bölgeye 30 bin villa daha yapılması planlanıyor.



Silivri- Çatalca-ArnavutköyEsenyurt-Beylikdüzü ilçelerine ve Marmara Denizi'ne komşu olan Büyükçekmece ilçesi villa kent olarak gelişimini sürdürüyor. 17 bin villa yer alan bölgede 30 bin villa daha yapılması planlanıyor. 


İstanbul'da müstakil yaşam denilince akla gelen adreslerden biri de Büyükçekmece. 1984 yılından sonra planlı, hızlı kentsel ve ekonomik gelişimi sonucu oluşan yeni iş imkânları nedeni ile yoğun bir nüfus artışı yaşanmaya bölge 1987'de Bakanlar Kurulu Kararı ile Çatalca ilçesinden ayıılarak ilçe statüsüne kavuştu. Bölgede bugün 17 bin villada yaşam sürerken, 30 bin yeni villa da yapılması planlanıyor. İlçenin metıopol merkezlerine uzak konumda bulunması ulaşım açısından bir dezavantaj oluşturmasına rağmen, kendi kendine yeten bir ilçe olarak Büyükçekmece ilçesinin sakin ve huzurlu kent yaşantısı bölgenin kentsel yaşam kalitesini arttırıyor. Bu kapsamda, bölgede geliştirilen konut projelerine esas talebin daha huzurlu bir kent ortamında yaşamak isteyen kitle tarafından geldiği görülüyor. 


M2 FİYATI 4.500 TL 


TSKB Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Delal Ekinci, 25 kilometre uzunluğundaki sahil şeridine sahip ilçede gayrimenkul fiyatlarının da artış gösterdiğine dikkat çekti. Bölgedeki 2. el konutlarda metrekare fiyatlarının 2 bin 500- 3 bin lira olduğunu belirten Ekinci, yeni projeler ise fiyatların 4 bin 500 liradan başladığını ve 6 bin liraya kadar yükseldiğini ifade etti. Ekinci, "Büyükçekmece bölgesinde arsa stoku sahil şeridinde şirinli olup iç kısımlara doğru gidildikçe artıyor. Bölgedeki konut imarlı arsalar ortalama bin 250-2 bin TL bandında birim satış değerine sahip olurken ticari ve ticaıi+konut imarlı arsalar ise bin 750-3 bin bandında birim satış değerine sahip" dedi. 


METRO BEKLENİYOR 


Büyükçekmece'nin İstanbul içerisinde fonksiyonunun 'kentsel gelişme bölgesi' olarak tanımlandığım söyleyen Ekinci, bu sayede bölgeye altyapı ve ulaşım yatırımlarının devam ettiğini dile getirdi. Bölgedeki en önemli sorun ise ulaşım. Metro ve metrobüs çalışmalaıının sürdüğünü belirten Ekinci, "Ulaşım imkânları açısından, Beylikdüzü-Söğütlüçeşme Metrobüs hattı önemli biı ulaşım alternatifi niteliğinde. Söz konusu hattın Büyükçekmece'ye kadar uzatılması çalışmaları devam etmekte olup bunun yanında Bakırköy'den Sefaköy'e gelmesi planlanan metro hattının devamı niteliğinde olan Sefaköy'den Büyükçekmece'ye kadar metro hattının ihale çalışmaları devam etmektedir. Aynca Büyükçekmece sahilden TÜYAP'a kadar 2.5 kilometrelik bir teleferik çalışmasının da planlandığı açıklanmıştır" dedi. Ekinci Büyükçekmece'de içinde bin yat kapasiteli marina, otel ve mağazalar bulunan Kıyı İstanbul projesi ile Midvvood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi gibi büyük ölçekli projelerin de hayata geçtiğini ifade etti. 


Hürriyet 


Geri Dön