16 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de dönüşüm kapsamında 56 dairelik 2 blok yıkıldı!

Büyükçekmece'de dönüşüm kapsamında 56 dairelik 2 blok yıkıldı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.Büyükçekmece'de dönüşüm kapsamında 56 dairelik 2 blok yıkıldı. 



Büyükçekmece’de belediye ve vatandaş işbirliği ile gerçekleştirilen riskli yapıların yenilenmesi, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Büyükçekmece'de 2 blok ve 56 daireden oluşan riskli binalar, yerine modern ve depreme dayanıklı binalar yapılmak üzere yıkıldı. 

 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Büyükçekmece'de yıkılan binaların yerine, yapılacak olan binalar için otopark ve yüzme havuzlarının yanı sıra çevre düzenlemesi de yapılacak.

 

Bölgede yürütülen kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklamalar yapan Büyükçekmece Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Argun Saygı, '' "Yıkılan binamız 4 katlı 32 bağımsız bölümlüdür. Bu binalar 1975 deprem yönetmeliğine göre, projelendirilmiş olup, proje, yapım tekniği kullanılan malzeme ve verilen mühendislik hizmeti açısından günümüz teknolojisine göre yetersiz kalmış binalardır. Bu tip binaların vatandaşların bize müracaatı ve Çevre şehircilik müdürlüğünün yetki ve sorumluluk verdiği kurum ve kuruluşlara müracaatlarıyla birlikte depreme ehliyetleri değerlendiriliyor. . Yıkılan binada kullanılan beton 160, bizim kullanacağımız betonun ise 200‘den aşağıda olmamasına özen gösteriyoruz" diye açıklama yaptı. 

 


Geri Dön