27 / 04 / 2024

Büyükyalı İstanbul Kazlıçeşme projesi görücüye çıktı!

Büyükyalı İstanbul Kazlıçeşme projesi görücüye çıktı!

Firma: Özak-Yenigün-Ziylan

Proje: Büyükyalı

Cumhuriyet tarihinin en yüksek hasılat paylaşımlı gayrimenkul ihalesi olan "Büyükyalı İstanbul" projesi, Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla Kazlıçeşme sahil yolunda "yeni bir deniz semti" olarak hayata geçiriliyor.



Cumhuriyet tarihinin en yüksek hasılat paylaşımlı gayrimenkul ihalesi olan "Büyükyalı İstanbul" projesi, Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçiriliyor.


Projeye ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Özak-Ziylan-Yenigün İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, dünya standartlarında bir "yeni şehircilik" projesini,  Büyükyalı  adıyla hayata geçirdiklerini ifade etti.


Akbalık, "insan" ve "iyi yaşam" kavramlarını odağına alan projenin, sakinlerine ve ziyaretçilerine her anlamda "iyi bir yaşam" sunmayı hedeflediğini belirterek, "Büyükyalı'nın konseptini yaya konforu, geleneksel mahalle kültürü, renkli sosyal yaşam, kültürel çeşitlilik, kalite, sürdürülebilirlik gibi değerleri bir araya getiren ve projenin "iyi yaşam" vizyonunu destekleyen 'yeni şehircilik' akımı oluşturuyor" dedi.


Çağdaş ve geleneksel mimariyle çevrelenen bir proje olan Büyükyalı'nın ticari, sosyal ve kültürel alanlarıyla her türlü ihtiyacını kendi içinde karşılayabilen bir "deniz semti" olarak tasarlandığını anlatan Akbalık, unutulmaya yüz tutmuş değerlerin, komşuluk ve aile kültürü gibi kavramların yeniden hayat bulacağı, tarih, doğa ve denizle iç içe bir yaşam sunan projenin anafikrini, çevreyle bütünleşik caddeler, meydanlar, sokaklar, parklar ve avluların oluşturduğunu bildirdi.


Akbalık, toplamda 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı'nın ilk etabında, 452 ünitenin satışa sunulmasının hedeflendiğini aktardı.


Büyükyalı İstanbul Kazlıçeşme projesi görücüye çıktı!


- "Zengin ulaşım olanakları mevcut"

Akbalık, sadece gayrimenkul projesi değil bir değer ürettiklerinin altını çizerek, Büyükyalı'nın bütün ulaşım akslarının merkezinde olduğunu dile getirdi.


Kalitenin ön plana çıktığı proje tasarlanırken rüzgar, güneş, yağmur gibi ekolojik dengeyi de göz önünde bulundurduklarını ifade eden Akbalık, Büyükyalı'nın Tarihi Yarımada'ya en yakın ve en kapsamlı proje olduğunu kaydetti.


Akbalık, "Büyükyalı, bütün ulaşım akslarının çakışma noktasında. İstanbul'un en önemli merkezlerinden. Avrasya Tüneli, Marmaray, diğer raylı sistemler, sahil yolu gibi bütün ulaşım projelerinin buluşma noktasında. Denize yakın projemizi alan sadece gayrimenkul değil zaman tasarrufu da alıyor" dedi.


Buradan Taksim'e, Nişantaşı'na raylı sistemlerle çok hızlı gidilebileceğinin altını çizen Akbalık, Avrasya Tüneli ile de Anadolu Yakası'na geçişin çok kısa sürede sağlanabileceğini bildirdi.


Akbalık, Atatürk Havalimanı'na yakınlığı, deniz, kara ve raylı sistemi bir arada sunmasıyla farklılaşan projenin artık yapılaşma olanağı kalmayan boğaz hattını uzattığını ve İstanbul'a yeni boğazını hediye ettiğini anlattı.


Büyükyalı'nın Atatürk Havalimanı'na 10, Topkapı Sarayı'na 8, E-5 karayoluna 2,5 km, TEM otoyoluna 15 kilometre uzaklıkta olduğu bilgisini veren Akbalık, projenin merkezi lokasyonuyla, Bakırköy ve Yenikapı İDO iskeleleri gibi önemli noktalara direkt bağlantı yolları sunduğunu kaydetti.


"Silüeti bozmayacak şekilde planlandı"

Akbalık, kentin merkezinde, kent karmaşasından uzak ve tüm yaşam birimlerinin birbirine yürüme mesafesinde olacağı bir yaşam sunan Büyükyalı'nın mimarlığını 200'den fazla uluslararası ödülün sahibi İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor'ın üstlendiğini söyledi.


Tarihi Yarımada'ya komşu projenin bulunduğu lokasyon, çevresindeki ulaşım, altyapı ve yapımı devam eden şehir parkı gibi projelerle kısa sürede bir cazibe merkezi haline geleceğinin öngörüldüğünü anlatan Akbalık, yapıların yüksekliğinin Tarihi Yarımada'nın siluetini bozmayacak doğrultuda, ilgili kararlara uygun olarak planlandığını dile getirdi.


Akbalık, "Şu andaki silüetin öngördüğü koşulların tamamını içinde barındırıyor. Silüetle son derece uyumlu projemiz. Katlar 5 ile 17 arasında değişiyor" diye konuştu.


Büyükyalı İstanbul Kazlıçeşme projesi görücüye çıktı!


"4 mahalle, bir semt"

Projede yer alan 4 ana kapının Büyükyalı'daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağladığını kaydeden Akbalık, bu nedenle projeyi "4 mahalle, 1 semt" olarak tanımladıklarını aktardı. Akbalık, projede semt kültürünün hakim olacağını söyledi.


Akbalık, "Sadece içinde yaşayanlara değil, bulunduğu bölgeye de önemli değerler katacak, çevresiyle bütünleşik bir yerleşim alanı kuruyoruz. Meydanları, kültür merkezi, açık ve kapalı spor alanları, çocuk parkları, kafe ve restoranları, manavı, pastanesi, okulu ve camisi gibi birçok unsuruyla gerçek mahalle kültürünü yaşatacak bir projeyi İstanbul'a kazandırmaktan mutluyuz" ifadelerini kullandı.


Projenin sunduğu semt yaşamı, tarihi dokusu, doğal peyzajı ve özgün mimarisinin yanı sıra bulunduğu bölgenin değer artışı potansiyeliyle de öne çıktığını ifade eden Akbalık, Büyükyalı'nın 15-18 Mart tarihleri arasında Cannes'da düzenlenecek MIPIM Fuarı'nın dikkat çekici projelerinden olacağını söyledi.


2019'da yaşam başlayacak

ÖZAK GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci ise projenin ana ulaşım akslarının merkezinde olduğunu belirterek, bunun büyük avantaj getirdiğini ifade etti.


Keresteci, "Projenin inşat çalışmaları başladı. 2019'da projede yaşamın başlamasını öngörüyoruz. İlk aşamada 452 ünitelik bölüm satışa sunulacak. Şu anda planlama aşamasındayız" dedi.


AA


Web: http://www.buyukyali.com/



Büyükyalı İstanbul Kazlıçeşme projesi görücüye çıktı!



Haber PR ajansı tarafından şu şekilde servis edildi;


Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda, dünya standartlarında bir “yeni şehircilik” projesini, Büyükyalı adıyla hayata geçiriyor. “İnsan” ve “iyi yaşam” kavramlarını odağına alan, sakinlerine ve ziyaretçilerine her anlamda “iyi bir yaşam” sunmayı hedefleyen Büyükyalı’nın konseptini; yaya konforu, geleneksel mahalle kültürü, renkli sosyal yaşam, kültürel çeşitlilik, kalite, sürdürülebilirlik gibi değerleri bir araya getiren ve projenin “iyi yaşam” vizyonunu destekleyen “yeni şehircilik” akımı oluşturuyor. Büyükyalı’da bu özelliklere, deniz ve ulaşım kolaylığı da ekleniyor.

 

Çağdaş ve geleneksel mimariyle çevrelenen bir proje olan Büyükyalı; ticari, sosyal ve kültürel alanlarıyla her türlü ihtiyacını kendi içinde karşılayabilen bir “deniz semti” olarak tasarlanıyor. Unutulmaya yüz tutmuş değerlerin, komşuluk ve aile kültürü gibi kavramların yeniden hayat bulacağı, tarih, doğa ve denizle iç içe bir yaşam sunan projenin anafikrini, çevreyle bütünleşik caddeler, meydanlar, sokaklar, parklar ve avlular oluşturuyor.


Projede farklı konsept ve büyüklüklerde konutlar, otel ve otelle birlikte işletilecek markalı rezidans konutlar yer alıyor. Ayrıca, ticari, sanatsal, kültürel ve sosyal tesislerle çocuk alanlarının yer alacağı kiralanabilir sosyal alanlar bulunuyor. Toplam 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı’nın ilk etabında, 452 ünitenin satışa sunulması hedefleniyor.

 

Zengin ulaşım olanaklarıyla dikkat çeken ve “şehirde bir deniz semti” olarak kurgulanan Büyükyalı, deniz shuttle alternatifleriyle, İstanbul’un yoğun trafiğine çözüm üreterek zaman kazandırıyor. Büyükyalı, kentin merkezinde, kent karmaşasından uzak ve tüm yaşam birimlerinin birbirine yürüme mesafesinde olacağı bir yaşam sunuyor. Büyükyalı’nın mimarlığını, 200’den fazla uluslararası ödülün sahibi İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor üstleniyor.


Tarihi Yarımada’ya komşu olan Büyükyalı’nın; bulunduğu lokasyon, çevresindeki ulaşım, altyapı projeleri ve yapımı devam eden şehir parkı gibi projelerle kısa sürede bir cazibe merkezi haline geleceği öngörülüyor. İnsanı odağına alan Büyükyalı’daki yapıların yüksekliği, Tarihi Yarımada’nın siluetini bozmayacak doğrultuda, silüet kararlarına uygun olarak planlanıyor.

 

Büyükyalı projesiyle ilgili bilgi veren Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul, Yenigün İnşaat Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “Büyükyalı için, proje ortakları olarak ortaya koyduğumuz ‘iyi yaşam’ vizyonu doğrultusunda, dünya çapında 14 mimarlık firmasına brif gönderdik ve 6 firmanın finale kaldığı bir yarışma düzenledik. Yarışmanın sonucunda projemizin mimarlığını, 200’den fazla uluslararası ödülün sahibi İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor üstlendi. Projemizde, dünyada kentsel planlamanın en çok örnek aldığı ‘yeni şehircilik’ anlayışını uyguluyoruz. Bu anlayış, hem güvenli hem de sosyal yaşamla bütünleşik bir konsept sunuyor. Projede yer alan 4 ana kapı, Büyükyalı’daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlıyor. Bu nedenle projemizi ‘4 mahalle, 1 semt’ olarak tanımlıyoruz. Sadece içinde yaşayanlara değil, bulunduğu bölgeye de önemli değerler katacak, çevresiyle bütünleşik bir yerleşim alanı kuruyoruz. Meydanları, kültür merkezi, açık ve kapalı spor alanları, çocuk parkları, kafe ve restoranları, manavı, pastanesi, okulu ve camisi gibi birçok unsuruyla gerçek mahalle kültürünü yaşatacak bir projeyi İstanbul’a kazandırmaktan mutluyuz. Büyükyalı ile hayalimiz, sakinlerinin günlük ihtiyaç ve konforu için her türlü imkânı sunan, güvenli ve iyi bir yaşam vaat eden yeni bir semt kültürü ve şehirde yeni bir ‘deniz semti’ yaratmak. Tüm bu özellikleriyle Büyükyalı, kuşaktan kuşağa bırakacağımız bir ‘eser’ niteliğinde olacak.” dedi.

 

Projenin hazırlık aşamasında, mimarlık ve mühendislik alanında en başarılı isimlerin yer aldığı, 30’un üzerinde müellif ve danışmanla çalıştıklarını belirten Akbalık, “Attığımız her adımda bilimsel çalışmalar bize yol gösterdi. Bölgedeki tüm rüzgar değerlerini, güneşlenme sürelerini, yağış koşullarını analiz ederek, Büyükyalı’yı bölgenin ekolojik yapısına uygun şekilde tasarladık.” dedi.

 

Konuşmasında, projenin yer aldığı bölge hakkında da bilgi veren Ahmet Akbalık sözlerini şöyle sürdürdü: “Kazlıçeşme sahil şeridi, yeni ulaşım ve altyapı projeleriyle İstanbul’un en değerli bölgeleri arasında yer alıyor. Bütün ulaşım aksının çakıştığı bölge, kentin yeni ve en büyük ulaşım aksı olma özelliğine sahip. Bu özelliği bölgeyi bir cazibe merkezine dönüştürüyor. Büyükyalı,  Marmaray  ve Avrasya Tüneli bağlantıları, 8 şeritli yeni sahil yolu, Atatürk Havalimanı’na yakınlığı, deniz, kara ve raylı sistemi bir arada sunmasıyla farklılaşıyor. Diğer taraftan Kazlıçeşme, İstanbul’un denizle doğrudan bağlantısı bulunan nadir semtlerinden biri. Artık Boğaz hattında yapılaşma olanakları kalmadığı için, Büyükyalı ile Boğaz hattını uzatıyor ve İstanbul’a yeni Boğazını hediye ediyoruz.”

 

Sunduğu semt yaşamı, tarihi dokusu, doğal peyzajı ve özgün mimarisinin yanı sıra bulunduğu bölgenin değer artışı potansiyeliyle de öne çıkan Büyükyalı’nın, 15-18 Mart 2016 tarihleri arasında Cannes’da düzenlenecek MIPIM Fuarı’nın dikkat çekici projelerinden biri olacağını belirten Ahmet Akbalık sözlerini şöyle tamamladı: “İstanbul’un zengin dokusundan hareketle tasarlanan Büyükyalı, dünya standartlarında yeni bir yaşam tarzı sunuyor. Projemizin MIPIM Fuarı’nda yoğun ilgi göreceğine, İstanbul’u ve ülkemizi fuarda en prestijli şekilde temsil edeceğine inancımız tam.”

 

Geçmişte askeriye tarafından tank bakım atölyesi olarak kullanılan ve 100 yıldır kamunun  kullanımına kapalı olan arazideki tarihi binalar; kültür-sanat merkezi, sergi alanı, çocuk kulübü, yeme-içme alanı ve moda-sanat atölyesi olarak değerlendiriliyor. Böylece tarihi yapılar yeniden yaşam alanlarına dönüştürülerek, hem Büyükyalı sakinlerinin hem de İstanbulluların kullanımına sunuluyor.

 

Özel deniz shuttle’ları İstanbul trafiğine çözüm sunuyor

 

Şehirde bir “deniz semti” olmasının avantajıyla Büyükyalı’da hayata geçirilecek özel deniz shuttle’ları, İstanbul’un yoğun trafiğine takılmadan, özgürce seyahat etme fırsatı sunarak zaman kazandırıyor. Deniz, kara ve raylı sistemin tüm alternatiflerini sunan Büyükyalı, Tarihi Yarımada’nın yanında ve Marmara Denizi’nin kıyısında yer alıyor. Projenin yanıbaşında yer alacak Marmaray durağı ve yapımı devam eden Avrasya Tüneli, Büyükyalı’nın şehrin tüm ulaşım ağına entegre olmasını sağlıyor. Atatürk Havalimanı’na 10 km, Topkapı Sarayı’na 8 km, İstanbul karayolu ulaşımının iki ana arterinden biri olan E-5 karayoluna 2,5 km, TEM otoyoluna ise 15 km uzaklıkta bulunuyor. Büyükyalı, merkezi lokasyonuyla, Bakırköy ve Yenikapı İDO iskeleleri gibi önemli noktalara direkt bağlantı yolları sunuyor.

 

Büyükyalı adı ve logosu...

Büyükyalı, eski bir sahil semti olan Küçükyalı’nın tam karşısında yer alıyor ve adı da bu esinlenmeden geliyor. Tüm değerleriyle, yepyeni bir deniz semti yaratmayı hedefleyen proje, bu iddiasıyla semt ve mahalle kültürünün tüm renklerini, yeniden yaşamın bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor. Projenin logo çalışmalarında da, benzer bir yaklaşımla, “4 mahalle, 1 semt” söyleminden ilham alınıyor. Logo, Büyükyalı’nın baş harfi olan “B”nin, bir merkez etrafında, yatayda ve dikeyde simetrik olarak tekrarlanmasından oluşuyor. Bu görsel yorumlama, projenin kuş bakışı oturma planına, meydan ve yeşil alanlarına, 4 farklı kapısı sayesinde sosyal yaşam ve çevresiyle bütünleşik oluşuna, tarihi değerlerin korunduğu mimari tasarıma vurgu yapıyor.

 

Ödüllü İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor imzası...

Projelerinde belli bir mimari stili uygulamak yerine, yaşayan, nefes alan ve çevreye saygılı tasarımlar gerçekleştirmeyi amaçlayan, Büyükyalı’nın mimarı Chapman Taylor, dünyadaki önemli karma projeleriyle tanınıyor. Konut, eğlence, rekreasyon, rezidans ve ofis tasarımlarıyla dikkat çeken şirket, Londra’nın ikonik binalarından Scotland Yard’ın ve

İngiltere’de, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Bath şehrindeki ödüllü SouthGate karma projesinin de mimarı. 90 ülkede 2.000’den fazla tasarım üretip 200’den fazla ödül alan firma, 1959 yılında İngiltere’de kuruldu.


Haber Yeni Akit'te şöyle yer aldı;

Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda, dünya standartlarında bir “yeni şehircilik” projesini, Büyükyalı adıyla hayata geçiriyor. “İnsan” ve “iyi yaşam” kavramlarını odağına alan, sakinlerine ve ziyaretçilerine her anlamda “iyi bir yaşam” sunmayı hedefleyen Büyükyalı’nın konseptini; yaya konforu, geleneksel mahalle kültürü, renkli sosyal yaşam, kültürel çeşitlilik, kalite, sürdürülebilirlik gibi değerleri bir araya getiren ve projenin “iyi yaşam” vizyonunu destekleyen “yeni şehircilik” akımı oluşturuyor. Büyükyalı’da bu özelliklere, deniz ve ulaşım kolaylığı da ekleniyor.


Çağdaş ve geleneksel mimariyle çevrelenen bir proje olan Büyükyalı; ticari, sosyal ve kültürel alanlarıyla her türlü ihtiyacını kendi içinde karşılayabilen bir “deniz semti” olarak tasarlanıyor. Unutulmaya yüz tutmuş değerlerin, komşuluk ve aile kültürü gibi kavramların yeniden hayat bulacağı, tarih, doğa ve denizle iç içe bir yaşam sunan projenin anafikrini, çevreyle bütünleşik caddeler, meydanlar, sokaklar, parklar ve avlular oluşturuyor.


Projede farklı konsept ve büyüklüklerde konutlar, otel ve otelle birlikte işletilecek markalı rezidans konutlar yer alıyor. Ayrıca, ticari, sanatsal, kültürel ve sosyal tesislerle çocuk alanlarının yer alacağı kiralanabilir sosyal alanlar bulunuyor. Toplam 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı’nın ilk etabında, 452 ünitenin satışa sunulması hedefleniyor.


Yeni Akit 








Bu haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Emlak Konut GYO’nun yaklaşık 2 yıl önce ihale ettiği İstanbul Kazlıçeşme arsasında 4 mahalle inşa ediliyor. Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığında yapılacak Büyükyalı projesinde inşaat başladı. 4 milyar 240 milyon lira satış geliri beklenen proje, Emlak Konut tarihindeki en yüksek hasılatlı ihale özelliği taşıyor.


Emlak Konut GYO’nun 2 yıl önce ihale ettiği eski Tank Bakım Fabrikası olarak da bilinen denize cepheli arsada inşaat çalışmaları başladı. 111 bin metrekarelik arsada Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığında konut, alışveriş sokağı, otel ve sosyal birimler inşa edilecek. Ortaklık, proje hasılatı olarak belirlediği 4 milyar 240 milyon liranın yüzde 37’lik kısmına denk gelen 1 milyar 568 milyon 800 bin lirasını Emlak Konut GYO’ya vermeyi taahhüt etmişti. Böylece bu arsa Emlak Konut’un en yüksek hasılatlı ihalesi özelliğini kazandı.


2 YIL ÇALIŞILDI

Yaklaşık 2 hafta önce hafriyat çalışmalarına başladıkları alanda 4 mahalle hayata geçireceklerini söyleyen Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “1.5-2 yıldır nakış işler gibi projelendirme çalışması yaptık. Dünya çapında 14 mimarlık firmasına brif gönderdik ve 6 firmanın finale kaldığı bir yarışma düzenledik. Yarışmanın sonucunda projemizin mimarlığını, 200’den fazla uluslararası ödülün sahibi İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor üstlendi. Bölgeye de değerler katacak, çevresiyle bütünleşik bir yerleşim alanı kuruyoruz” dedi. Büyükyalı projesi ile bir deniz semti yaratmak istediklerini söyleyen Akbalık projelendirme döneminde akademisyenler, iş dünyası ve sanatçıların da aralarında bulunduğu bir grup ile ortak beklentilerin planlandığı bir çalışmada yaptıklarını söyledi. 


BİNALARA RESTORASYON 

Arsaları içinde 100 yıldır kamuya kapalı tarihi yapılar olduğunu belirten Akbalık, bu yapıların restorasyonunun yapılarak kültür-sanat merkezi, sergi alanı, çocuk kulübü, yeme içme alanı ve moda sanat atölyesi olarak değerlendireceklerini dile getirdi. Sahil şeridinde çok sayıda yeni proje inşa ediliyor ve yoğun bir rekabet yaşanıyor. Bu projeler arasında öne çıkacaklarına inandıklarını söyleyen Akbalık, “Rezidans yapıp önüne bir bekçi konulunca olmuyor. Biz sadece ev değil yaşam biçimi vaat ediyoruz. Denize yakınlığı, sosyal kültürel alanları ve ulaşım avantajı ile Büyükyalı projesinin öne çıkacağını düşünüyorum” dedi. Üst geçitli bir meydan ile sahile bağlantı sağlayacaklarını belirten Akbalık, projenin lokasyonu için de şunları söyledi: “Büyükyalı’da hayata geçirilecek özel deniz shuttle’ları, İstanbul’un yoğun trafiğine takılmadan, özgürce seyahat etme fırsatı sunarak zaman kazandırıyor. Deniz, kara ve raylı sistemin tüm alternatiflerini sunan Büyükyalı, Tarihi Yarımada’nın yanında ve Marmara Denizi’nin kıyısında yer alıyor. Projenin yanı başında yer alacak Marmaray durağı ve yapımı devam eden Avrasya Tüneli, Büyükyalı’nın şehrin tüm ulaşım ağına entegre olmasını sağlıyor. Diğer taraftan Kazlıçeşme, İstanbul’un denizle doğrudan bağlantısı bulunan nadir semtlerinden biri. Artık Boğaz hattında yapılaşma olanakları kalmadığı için, Büyükyalı ile Boğaz hattını uzatıyor.“


SİLUETİ BOZMAYACAK


PROJEDE 5 ile 17 kat arasında değişen bloklar yer alacağını belirten Akbalık, “Şehrin siluetini olumsuz etkileyecek bir yapı olmayacak. Büyükşehir belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı parametrelerine göre planlama yapıldı. En yüksek bina 55 metre olacak” dedi. Büyükyalı’nın ilk etabında, 452 ünitenin satışa sunulacağını söyleyen Akbalık projenin 2019’da tamamlanacağını kaydetti.


FRANSA YOLCUSU


AHMET Akbalık, Büyükyalı projesini 15-18 Mart 2016 tarihleri arasında Cannes’da düzenlenecek gayrimenkul fuarı Mipim’de tanıtacaklarını söyledi. Projenin maketini de Cannes’e taşıyacaklarını belirten Akbalık, yabancılardan fuarda yoğun ilgi beklediklerini dile getirdi.



Resimaltı: Nisan 2014’te yapılan arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesini Özak GYO, Yenigün ve Delta İnşaat kazanmıştı. Konsorsiyuma daha sonra Flo, Polaris, Kinetix gibi markalarla tanınan Ziylan Grubu dahil olmuş ve Delta ayrılmıştı. Böylece ortaklık yapısı Özak GYO yüzde 55, Ziylan yüzde 30, Yenigün yüzde 15 olarak değişmişti. Emlak Konut GYO da bu ihale ile 2012 sonunda 650 milyon liraya satın aldığı araziden şirket payı olarak 1 milyar 158 milyon lira kazanmış oldu.


Hürriyet


Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



4.2 milyar liralık Büyükyalı projesinde sona yaklaşıldı. Projenin silueti bozmayacağını söyleyen Özak'ın patronu Ahmet Akbalık, "Kot farkı yüzünden yüksekliği 70'den 55 metreye düşürdük" dedi

Cumhuriyet tarihinin en yüksek hasılat paylaşımlı gayrimenkul ihalesi olan Büyükyalı İstanbul projesinde detaylar netleşti. Emlak Konut GYO arazisi üzerinde Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçirilecek yatırımın 15 gün önce ruhsatı alındı. Projenin hafriyat çalışmalarına başladıklarını belirten Özak-Ziylan-Yenigün İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, toplamda 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı'nın ilk etabında, 452 üniteyi satışa sunacaklarını söyledi. 


YÜKSEKLİK 55 METRE 

Bina yüksekliklerinin Tarihi Yarımada'nın siluetini bozmayacak şekilde, ilgili kararlara uygun olarak planlandığını anlatan Akbalık, "Proje, şu andaki silüetin öngördüğü koşulların tamamını içinde barındırıyor. İlgili kararlar ne ise ona göre geliştirdik. Hatta yükseklik 70 metre olarak belirlenmişti. Arsanın kot farkından dolayı şimdi 55 metre oldu. Katlar ise 5 ile 17 arasında değişiyor" diye konuştu. Projede yer alan 4 ana kapının Büyükyalı'daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağladığını kaydeden Akbalık, bu nedenle projeyi '4 mahalle, 1 semt' olarak tanımladıklarını ve semt kültürünün hakim olacağını söyledi. Akbalık, "Sadece içinde yaşayanlara değil, bulunduğu bölgeye de önemli değerler katacak, çevresiyle bütünleşik bir yerleşim alanı kuruyoruz. Meydanları, kültür merkezi, açık ve kapalı spor alanları, çocuk parkları, kafe ve restoranları, manavı, pastanesi, okulu ve camisi gibi birçok unsuruyla gerçek mahalle kültürünü yaşatacak bir projeyi İstanbul'a kazandırmaktan mutluyuz" ifadelerini kullandı. 


2019'DA TESLİM 

Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci ise projenin ana ulaşım akslarının merkezinde olduğunu belirterek, bunun büyük avantaj getirdiğini ifade etti. Keresteci, "Projenin inşat çalışmaları başladı. 2019'da yaşamın başlamasını öngörüyoruz" şeklinde konuştu. 


4.2 MİLYAR LİRALIK PROJE

600 konutluk askeri lojmanın bulunduğu, bölgenin en değerli lokasyonlarından birinde yer alan araziyi Emlak Konut GYO, toplam 400 milyon 5 bin lira bedelle satın almıştı. Arsa, Zeytinburnu'nun kalbi olarak ifade edilen bölgede, Olivium Alışveriş Merkezi ile Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün arasında yer alıyor. 15 Ocak 2015'te ihalesi yapılan Zeytinburnu Kazlıçeşme arazisini, 4 milyar 240 milyon lira toplam satış geliri ve bu gelir üzerinden Emlak Konut'a yüzde 37 yani 1 milyar 568 milyon 800 bin lira teklif eden konsorsiyum kazanmıştı. 


Sabah





Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Cumhuriyet tarihinin en yüksek hasılat paylaşımlı gayrimenkul ihalesi olan ‘Büyükyalı İstanbul’ projesi, Özak, Ziylan ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçiriliyor.


Cumhuriyet tarihinin en yüksek hasılat paylaşımlı gayrimenkul ihalesi olan ‘Büyükyalı İstanbul’ projesi, Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçiriliyor. Projeye ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Özak-Ziylan-Yenigün İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, projenin, dünya standartlarında bir yeni şehircilik projesi olduğunu söyledi.  


BİR 'DENİZ SEMTİ' TASARLANDI 


Büyükyalı'nın ticari, sosyal ve kültürel alanlarıyla her türlü ihtiyacını kendi içinde karşılayabilen bir deniz semti olarak tasarlandığını anlatan Akbalık, tarih, doğa ve denizle iç içe bir yaşam sunan projenin ana fikrini, çevreyle bütünleşik caddeler, meydanlar, sokaklar, parklar ve avluların oluşturduğunu belirtti. 


111 DÖNÜMLÜK ARAZİ 


Akbalık, toplamda 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı'nın ilk etabında, 452 ünitenin satışa sunulmasının hedeflendiğini aktardı. Akbalık, ayrıca Büyükyalı'nın bütün ulaşım akslarının merkezinde olduğunu dile getirdi. Kalitenin ön plana çıktığı proje tasarlanırken rüzgar, güneş, yağmur gibi ekolojik dengeyi de göz önünde bulundurduklarını ifade eden Akbalık, Büyükyalı'nın Tarihi Yarımada'ya en yakın ve en kapsamlı proje olduğunu kaydetti.


Marmaray ve Tünel'e komşu


Akbalık, "Büyükyalı, bütün ulaşım akslarının çakışma noktasında. İstanbul'un en önemli merkezlerinden. Avrasya Tüneli, Marmaray, diğer raylı sistemler, sahil yolu gibi bütün ulaşım projelerinin buluşma noktasında. Atatürk Havalimanı'na yakınlığı, deniz, kara ve raylı sistemi bir arada sunmasıyla farklılaşıyor" dedi.


Silueti bozmayacak şekilde planlandı 


Akbalık, yapıların yüksekliğinin Tarihi Yarımada'nın siluetini bozmayacak doğrultuda, ilgili kararlara uygun olarak planlandığını dile getirdi ve katların 5 ila 17 arasında değiştiğini ifade etti. Projede yer alan 4 ana kapının Büyükyalı'daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağladığını kaydeden Akbalık, bu nedenle projeyi "4 mahalle, 1 semt" olarak tanımladıklarını aktardı.  


Cannes’a damgasını vuracak 


Akbalık, "Meydanları, kültür merkezi, kafe ve restoranları, manavı, pastanesi, okulu ve camisi gibi birçok unsuruyla gerçek mahalle kültürünü yaşatacak bir projeyi İstanbul'a kazandırmaktan mutluyuz" derken Büyükyalı'nın 15-18 Mart arasında Cannes'da düzenlenecek MIPIM Fuarı'nın dikkat çekici projelerinden olacağını söyledi. 


2019'da yaşam 


ÖZAK GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci ise projenin ana ulaşım akslarının merkezinde olduğunu belirterek, bunun büyük avantaj getirdiğini ifade etti. Keresteci, "Projenin inşaat çalışmaları başladı. 2019'da projede yaşamın başlamasını öngörüyoruz. İlk aşamada 452 ünitelik bölüm satışa sunulacak. Şu anda planlama aşamasındayız" dedi. 


Akşam




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Cumhuriyet tarihinin en yüksek hasılat paylaşımlı gayrimenkul ihalesi olan “Büyükyalı İstanbul” projesi, Kazlıçeşme sahil yolunda “yeni bir deniz semti” olarak hayata geçiriliyor.


İstanbul'un Avrupa yakasına yeni bir proje daha geliyor. “Büyükyalı İstanbul” projesi, Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçiriliyor. Projeye ilişkin dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Özak-Ziylan-Yenigün İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, dünya standartlarında bir “yeni şehircilik” projesini, Büyükyalı adıyla hayata geçirdiklerini söyledi. “insan” ve “iyi yaşam” kavramlarını odağına alan projenin, sakinlerine ve ziyaretçilerine her anlamda “iyi bir yaşam” sunmayı hedeflediğini belirten Akbalık, “Büyükyalı'nın konseptini yaya konforu, geleneksel mahalle kültürü, renkli sosyal yaşam, kültürel çeşitlilik, kalite, sürdürülebilirlik gibi değerleri bir araya getiren ve projenin 'iyi yaşam' vizyonunu destekleyen 'yeni şehircilik' akımı oluşturuyor” dedi.


"SİLÜETİ BOZMAYACAK"


Çağdaş ve geleneksel mimariyle çevrelenen bir proje olan Büyükyalı'nın ticari, sosyal ve kültürel alanlarıyla her türlü ihtiyacını kendi içinde karşılayabilen bir “deniz semti” olarak tasarlandığını anlatan Akbalık, toplamda 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı'nın ilk etabında, 452 ünitenin satışa sunulmasının hedeflendiğini aktardı. Akbalık, yapıların yüksekliğinin Tarihi Yarımada'nın siluetini bozmayacak doğrultuda olduğunu dile getirdi. 2019'da projede yaşamın başlamasını öngörülüyor.



Yeni Şafak



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul, yeni bir deniz semti olarak tasarlandı. Proje kendini MIPIM’de dünya yatırımcılarına da tanıcak.


Cumhuriyet tarihinin en yüksek hasılat paylaşımlı gayrimenkul ihalesi olan ‘Büyükyalı İstanbul’ projesi, Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçiriliyor. İnşaatı başlayan proje 15-18 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenecek MIPIM Fuarı’nda da görücüye çıkacak. Projeye ilişkin bilgi veren Özak -Ziylan-Yenigün İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, dünya standartlarında bir ‘yeni şehircilik’ projesini, Büyükyalı adıyla hayata geçirdiklerini ifade etti. Çağdaş ve geleneksel mimariyle çevrelenen bir proje olan Büyükyalı’nın her türlü ihtiyacını kendi içinde karşılayabilen bir ‘deniz semti’ olarak tasarlandığını anlatan Akbalık, tarih, doğa ve denizle iç içe bir yaşam sunan projenin anafikrini, çevreyle bütünleşik caddeler, meydanlar, parklar ve avluların oluşturduğunu bildirdi. Akbalık, 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı’nın ilk etabında, 452 ünitenin satışa sunulacağını belirtti.


SİLÜETİ BOZMAYACAK


Akbalık, kat sayısının 5 ile 17 arasında değiştiği projenin Tarihi Yarımada’nın siluetini bozmayacak şekilde planlandığını dile getirdi.  


Star



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Özak-Ziylan-Yenigün ortaklığının 4.2 milyar TL gelir hedefiyle rekor teklif verdiği Kazlıçeşme arazisinde ‘Büyükyalı’ yükselecek. Tarihi yarımadaya yakın projede silüeti bozmamak için yükseklik 55 metreye indi


Emlak Konut GYO’nun 2014 yılında ihale ettiği ve rekor teklif aldığı Zeytinburnu Kazlıçeşme arsasında hayata geçecek proje ‘Büyükyalı’ adıyla gün yüzüne çıktı. Özak-Ziylan-Yenigün ortaklığının 4 milyar 240 milyon lira toplam hasılat üzerinden 1 milyar 568 milyon 800 bin lira arsa payı teklif ettiği ihalede, Emlak Konut GYO’ya bugüne kadar teklif edilen en yüksek gelir ortaya çıkmıştı.

 

Yarımada’ya en yakın

 

111 dönüm büyüklüğe sahip arazide hayata geçecek Büyükyalı projesinde bloklar en yüksek 17 katlı yani 55 metre olarak yükselecek. Yüksekliği nedeniyle silüeti bozan ve yıkım kararı çıkan bir projeye yakın konumda bulunan projeye ilişkin silüet endişeleri bulunuyordu. Özak-Ziylan-Yenigün İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, yapıların yüksekliğinin Tarihi yarımadanın silüetini bozmayacak doğrultuda, ilgili kararlara uygun olarak planlandığını söyledi. Akbalık, “Şu andaki silüetin öngördüğü koşulların tamamını uyguladık. Projemiz silüetle son derece uyumlu. Katlar 5 ile 17 arasında değişiyor” dedi.

 

Özak-Ziylan-Yenigün İş Ortaklığı’nın inşa edeceği Büyükyalı projesinde hafriyat çalışmaları başladı ancak satışlara ilerleyen bir tarihte başlanması planlanıyor. Proje, 15 Mart’ta Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen gayrimenkul fuarı Mipim’de de tanıtılacak. Ortaklık, fuar öncesinde iç piyasaya projenin tanıtımını yaptı. Özak-Ziylan-Yenigün İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Büyükyalı’nın ticari, sosyal ve kültürel alanlarıyla her türlü ihtiyacını kendi içinde karşılayabilen bir ‘deniz semti’ olarak tasarlandığını belirterek, projenin ilk etabında, 452 ünitenin satışa sunulmasının hedeflendiğini söyledi.

 

2019’da bitecek

 

Akbalık, sadece gayrimenkul projesi değil bir değer ürettiklerinin altını çizerek, Büyükyalı’nın bütün ulaşım akslarının merkezinde olduğunu dile getirdi. Kalitenin ön plana çıktığı proje tasarlanırken rüzgar, güneş, yağmur gibi ekolojik dengeyi de göz önünde bulundurduklarını ifade eden Akbalık, Büyükyalı’nın Tarihi yarımadaya en yakın ve en kapsamlı proje olduğunu kaydetti. Akbalık, “Büyükyalı, bütün ulaşım akslarının çakışma noktasında. Avrasya Tüneli, Marmaray, diğer raylı sistemler, sahil yolu gibi bütün ulaşım projelerinin buluşma noktasında” dedi. Proje, 2019 yılında tamamlanacak.

 

4 mahalle olarak planlandı

 

PROJEDE yer alan 4 ana kapının Büyükyalı’daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağladığını kaydeden Ahmet Akbalık, bu nedenle projeyi “4 mahalle, 1 semt” olarak tanımladıklarını söyledi. Akbalık, projede semt kültürünün hakim olacağını belirtti. Akbalık, şöyle devam etti: “Sadece içinde yaşayanlara değil, bulunduğu bölgeye de önemli değerler katacak, çevresiyle bütünleşik bir yerleşim alanı kuruyoruz. Meydanları, kültür merkezi, açık ve kapalı spor alanları, çocuk parkları, kafe ve restoranları, okulu ve camisi gibi birçok unsuruyla gerçek mahalle kültürünü yaşatacak bir proje hazırladık” diye konuştu.

 

Arama konferansı yapıldı

 

PROJEYE başlamadan önce bir arama konferansı yaptıklarını anlatan Ahmet Akbalık, sonucunda da 37 sayfalık bir bilgi notu oluşturduklarını söyledi. Projeyi bu sonuca uygun şekilde tasarladıklarını anlatan Akbalık, “Projenin mimarlığı için 14 grupla görüştük. Büyükyalı’nın mimarlığını, 200’den fazla uluslararası ödülün sahibi İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor üstleniyor” dedi.

 

Tarihi binalarla yarışmadık

 

GEÇMİŞTE askeriye tarafından tank bakım atölyesi olarak kullanılan ve 100 yıldır kamunun kullanımına kapalı olan arazideki tarihi binaları koruduklarını anlatan Ahmet Akbalık, şöyle konuştu: “Tarihi binalar, kültür-sanat merkezi, sergi alanı, çocuk kulübü, yeme-içme alanı ve moda-sanat atölyesi olarak değerlendiriliyor. Böylece tarihi yapılar yeniden yaşam alanlarına dönüştürülerek, hem Büyükyalı sakinlerinin hem de İstanbulluların kullanımına sunuluyor. Mimaride de trend tasarımları kullanmadık, tarihi binalarla yarışmayan, onlarla entegre olan bir mimari kullandık.” 


Vatan



Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Zeytinburnu Kazlıçeşme sahilinde hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul, Mipim 2016’dan önce İstanbul’da yüzünü gösterdi. Özak Global Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Büyükyalı İstanbul’u ‘4 mahalle, 1 semt’ olarak tanımladı.


BÜYÜKYALI İstanbul projesi, Mipim 2016 öncesinde dün Çırağan Sarayı’nda düzenlenen lansman ile basına tanıtıldı. Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat tarafından Kazlıçeşme sahilinde hayata geçirilen projenin ilk etabında 452 ünite yer alacak. Projenin konumlandırıldığı 111 dönümlük arazide yer alan tarihi eser niteliğindeki binalar aynen korunarak sosyal aktivitelerin gerçekleştirileceği mekanlar haline gelecek. Fransa’nın Cannes şehrinde 15-18 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Mipim 2016 Gayrimenkul Fuarı’nda sahneye çıkacak Büyükyalı İstanbul ile Zeytinburnu Marina ve Marmaray’ın hemen yanına bir ‘deniz semti’ kurulacak. Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Edip Yenigün ve Özak GYO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Keresteci, yakında satışa çıkacak projenin tanıtımı için kameraların karşısına geçti.


Denizde ulaşım servisi


Büyükyalı İstanbul projesi için “4 mahalle 1 semt” tanımlamasını yapan Özak Global Yönetim Kurulu Başkanı Akbalık, projenin Emlak Konut GYO’ya ödenecek 4 milyon 200 bin TL ile ‘Cumhuriyet tarihinin en yüksek değerli hasılat paylaşımlı gayrimenkul ihalesi’ ile başladığına vurgu yaptı. Projenin İstanbul’un Boğaz hattını uzatarak yeni bir deniz semti kurduğunu belirten Akbalık, Marmaray ve Avrasya Tüneli gibi mega projelerin yanı sıra Zeytinburnu Marina projesine yakınlığına dikkat çekti. Akbalık, projenin ulaşım avantajlarının altını çizerek “Büyükyalı İstanbul, Tarihi Yarımada’ya en yakın proje. Konuşmasında, projenin yer aldığı bölge hakkında da bilgi veren Ahmet Akbalık “Kazlıçeşme sahil şeridi, yeni ulaşım ve altyapı projeleriyle İstanbul’un en değerli bölgeleri arasında. Bütün ulaşım aksının çakıştığı bölge, kentin yeni ve en büyük ulaşım aksı olma özelliğine sahip” dedi.


Büyükyalı konsepti


PROJEDE, dünyada kentsel planlamanın en çok örnek aldığı ‘yeni şehircilik’ anlayışını uyguladıklarını ifade eden Akbalık, “Bu anlayış, hem güvenli hem de sosyal yaşamla bütünleşik bir konsept sunuyor. Projede yer alan 4 ana kapı, Büyükyalı’daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlıyor. Bu nedenle projemizi ‘4 mahalle, 1 semt’ olarak tanımlıyoruz. Sadece içinde yaşayanlara değil, bulunduğu bölgeye de önemli değerler katacak, çevresiyle bütünleşik bir yerleşim alanı kuruyoruz. Meydanları, kültür merkezi, açık ve kapalı spor alanları, çocuk parkları, kafe ve restoranları, okulu ve camisi gibi birçok unsuruyla gerçek mahalle kültürünü yaşatacak bir projeyi İstanbul’a kazandırmaktan mutluyuz” dedi.


Yeni Yüzyıl




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Özak GYO, Ziylan Gayrimm: menkul ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme sahil yolundaki yeni projeleri için harekete geçti. 'Büyükyalı' adıyla hayata geçecek projede yaya konforu, geleneksel mahalle kültürü, renkli sosyal yaşam, kültürel çeşitlilik, kalite, sürdürülebilirlik gibi değerler bir araya gelecek. 


Büyükyalı projesiyle ilgili bilgi veren Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul, Yenigün İnşaat Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, yeni projelerinde dünyada kentsel planlamanın en çok örnek aldığı 'yeni şehircilik' anlayışını uyguladıklarını söyledi. 


Projede yer alan 4 ana kapı olduğunu belirten Akbalık, "Büyükyalı'daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlıyor. Bu nedenle projemizi '4 mahalle, 1 semt' olarak tanımlıyoruz. Sadece içinde yaşayanlara değil, bulunduğu bölgeye de önemli değerler katacak, çevresiyle bütünleşik bir yerleşim alanı kuruyoruz. Meydanlan, kültür merkezi, açık ve kapalı spor alanlan, çocuk parkları, kafe ve restoranlan, manavı, pastanesi, okulu ve camisi gibi birçok unsuruyla gerçek mahalle kültürünü yaşatacak bir projeyi İstanbul'a kazandırmaktan, mutluyuz." ifadelerini kullandı. 

Projenin hazırlık aşamasında, mimarlık ve mühendislik alanında en başanlı isimlerin yer aldığı, 30'un üzerinde müellif ve danışmanla çalıştıklarını kaydeden Akbalık,"Attığımız her adımda bilimsel çalışmalar bize yol gösterdi. Bölgedeki tüm rüzgâr değerlerini, güneşlenme sürelerini, yağış koşullarını analiz ederek, Büyükyalı'yı bölgenin ekolojik yapısına uygun şekilde tasarladık." dedi. Projede farklı konsept ve büyüklüklerde konutlar, otel ve otelle birlikte işletilecek markalı rezidans konutlar yer alıyor. Aynca ticari, sanatsal, kültürel ve sosyal tesislerle çocuk alanlarının yer alacağı kiralanabilir sosyal alanlar bulunuyor. Toplam 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı'nın ilk etabında, 452 ünitenin satışa sunulması hedefleniyor. 


Zengin ulaşım olanaklanyla dikkat çeken ve "şehirde bir deniz semti" olarak kurgulanan Büyükyalı, deniz shuttle alternatifleriyle, istanbul'un yoğun trafiğine çözüm üreterek zaman kazandınyor. 

Büyükyalı, kentin merkezinde, kent karmaşasından uzak ve tüm yaşam birimlerinin birbirine yürüme mesafesinde olacağı bir yaşam sunuyor. Büyükyalı'nın mimarlığını, 200'den fazla uluslararası ödülün sahibi İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor üstleniyor. 


Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul, Yenigün İnşaat Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, yeni projelerinde dünyada kentsel planlamanın en çok örnek aldığı 'yeni şehircilik' anlayışını uyguladıklarını söyledi. 



Zaman




Haber Aydınlık Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


ÖZAK GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün inşaat, İstanbul Kazlıçeşme sahil yolundaki Büyükyalı adlı projesini hayata geçiriyor. Dün projeye ilişkin düzenlenen basın toplantısında toplam 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı'nın ilk etabında, 452 ünitenin satışa sunulması hedeflendiği bilgisi verildi. Büyükyalı'nın mimarlığını ise, 200'den fazla uluslararası ödülün sahibi İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor üstlendi. Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul, Yenigün İnşaat Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, yaptığı açıklamada, "Projede yer alan 4 ana kapı, Büyükyalı'daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlıyor. Bu nedenle projemizi '4 mahalle, 1 semt' olarak tanımlıyoruz" dedi. Büyükyalı'nın, 15-18 Mart 2016 tarihleri arasında Cannes'da düzenlenecek MIPIM Fuarı'nın dikkat çekici projelerinden biri olacağını belirten Akbalık, "Büyükyalı için, proje ortakları olarak ortaya koyduğumuz 'iyi yaşam' vizyonu doğrultusunda, dünya çapında 14 mimarlık firmasına brif gönderdik ve 6 firmanın finale kaldığı bir yarışma düzenledik. Yanşmanın sonucunda projemizin mimarlığını, 200'den fazla uluslararası ödülün sahibi İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor üstlendi" diye konuştu. 




Aydınlık Gazetesi




Haber Yeni Mesaj Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




İstanbul Zeytinburnu'ndaki 4.2 milyar TL'lik Cumhuriyet tarihinin en yüksek hasılat paylaşımlı gayrimenkul ihalesi olan 'Büyükyalı İstanbul' projesinin ilk aşaması; Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla Kazlıçeşme sahil yolunda 'yeni bir deniz semti' olarak hayata geçiriliyor. İnşaat çalışmaları başlayan projede 2019 yılında yaşama geçilmesi öngörülüyor. Projeye ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Özak Ziylan-Yenigün İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, toplamda 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı'nın ilk etabında 452 ünitenin satışa sunulmasının hedeflendiğini aktardı. Akbalık, "Şu andaki silüetin öngördüğü koşulların tamamım içinde barındırıyor. Silüetle son derece uyumlu projemiz. Katlar 5 ile 17 arasında değişiyor" diye konuştu. 




Yeni Mesaj



Haber Taraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Cumhuriyet tarihinin en yüksek hasılat paylaşımlı gayrimenkul ihalesi olan "Büyükyalı", Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda hayat buluyor. 


Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda, dünya standartlarında bir "yeni şehircilik" projesini, Büyükyalı adıyla hayata geçiriyor. "İnsan" ve "iyi yaşam" kavramlarını odağına alan, sakinlerine ve ziyaretçilerine her anlamda "iyi bir yaşam" sunmayı hedefleyen Büyükyalı'nın konseptini; yaya konforu, geleneksel mahalle kültürü, renkli sosyal yaşam, kültürel çeşitlilik, kalite, sürdürülebilirlik gibi değerleri bir araya getiren ve projenin "iyi yaşam" vizyonunu destekleyen "yeni şehircilik" akımı oluşturuyor. Büyükyalı'da bu özelliklere, deniz ve ulaşım kolaylığı da ekleniyor. 


Çağdaş ve geleneksel mimariyle çevrelenen bir proje olan Büyükyalı; ticari, sosyal ve kültürel alanlarıyla her türlü ihtiyacını kendi içinde karşılayabilen bir "deniz semti" olarak tasarlanıyor. Unutulmaya yüz tutmuş değerlerin, komşuluk ve aile kültürü gibi kavramların yeniden hayat bulacağı, tarih, doğa ve denizle iç içe bir yaşam sunan projenin anafikrini, çevreyle bütünleşik caddeler, meydanlar, sokaklar, parklar ve avlular oluşturuyor. Projede farklı konsept ve büyüklüklerde konutlar, otel ve otelle birlikte işletilecek markalı rezidans konutlar yer alıyor. Aynca, ticari, sanatsal, kültürel ve sosyal tesislerle çocuk alanlarının yer alacağı kiralanabilir sosyal alanlar bulunuyor. Toplam ııı dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı'nın ilk etabında, 452 ünitenin satışa sunulması hedefleniyor. 


'4 MAHALLE, 1 SEMT' 

Büyükyalı projesiyle ilgili bilgi veren Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul, Yenigün İnşaat Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, "Büyükyalı için, proje ortakları olarak ortaya koyduğumuz 'iyi yaşam' vizyonu doğrultusunda, dünya çapında 14 mimarlık firmasına brif gönderdik ve 6 firmanın finale kaldığı bir yarışma düzenledik. Yarışmanın sonucunda projemizin mimarlığını, 200'den fazla uluslararası ödülün sahibi İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor üstlendi. Projemizde, dünyada kentsel planlamanın en çok örnek aldığı 'yeni şehircilik' anlayışım uyguluyoruz. Bu anlayış, hem güvenli hem de sosyal yaşamla bütünleşik bir konsept sunuyor. Projede yer alan 4 ana kapı, Büyükyalı'daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlıyor. Bu nedenle projemizi '4 mahalle, 1 semt' olarak tanımlıyoruz" dedi. 


Taraf



Haber Ortadoğu gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Emlak Konut GYO'nıın yaklaşık 2 vıl önce ihale ettiği İstanbul Kazlıçesme arsasında 4 mahalle inşa ediliyor. Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığında yapılacak Büyükyalı projesinde inşaat başladı. 4 milyar 240 milyon lira satış geliri beklenen proje, Emlak Konut tarihindeki en yüksek hasılatlı ihale özelliği taşıyor. 

111 bin metrekarelik arsada Özak GYO. Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığında konut, alışveriş sokağı, otel ve sosyal birimler inşa edilecek. Ortaklık, proje hasılatı olarak belirlediği 4 milyar 2-40 milyon liranın yüzde 37'lik kısmına denk gelen 1 milyar 568 milyon 800 bin lirasını Emlak Konut GYO'ya vermeyi taahhüt etmişti. Böylece bu arsa Emlak Konut'un en yüksek hasılatlı ihalesi özelliğini kazandı. 



Ortadoğu



Haber Para Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda, dünya standartlarında 'yeni şehircilik' projesini 'Büyükyalı' adıyla hayata geçiriyor. Projede farklı konsept ve büyüklüklerde konutlar, otel ve otelle birlikte işletilecek markalı rezidans konutlar yer alıyor. Ayrıca, ticari, sanatsal, kültürel ve sosyal tesislerle çocuk alanlarının yer alacağı kiralanabilir sosyal alanlar bulunuyor. 'Şehirde bir deniz semti' olarak kurgulanan proje, deniz shuttle alternatiflerine sahip. Büyükyalı'nın mimarlığını 200'den fazla uluslararası ödülün sahibi İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor üstleniyor. 


Para



Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün inşaat, İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda Büyükyalı projesini hayata geçiriyor. Projede farklı konsept ve büyüklüklerde konutlar, otel ve otelle birlikte işletilecek markalı rezidans konutlar yer alıyor. Ayrıca, ticari, sanatsal, kültürel ve sosyal tesislerle çocuk alanlarının yer alacağı kiralanabilir sosyal alanlar bulunuyor. Toplam 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı'nın ilk etabında, 452 ünite satışa sunulacak. 


Ekonomist


projeye sor



Geri Dön