25 / 04 / 2024

Cadde mağazaları yeniden trend oldu!

Cadde mağazaları yeniden trend oldu!

Koronavirüs salgınıyla beraber açık alanların ön plana çıkması mağaza sektöründe büyük dönüşüm yarattı. AVM'lerden alışveriş yapmak istemeyen vatandaşlar cadde mağazacılığını tercih etmeye başladı. 



Pandemi nedeniyle caddeler perakendecinin yeniden gözdesi oldu. Pandemi öncesinde AVM’lere kayan markalar yeniden caddelere dönüyor. Geçen yıl yoğunlaşan dönüşler bu yıl da devam ediyor. Milliyet'ten Hanife Baş'ın haberine göre; Açık alanın öne çıktığı pandemi döneminde perakendecilerin gözdesi caddeler olurken, kafe ve restoranların yeniden açılmasıyla alışverişin de eski canlılığına kavuşması bekleniyor.

Açık alan önemli 

JLL Başkanı Avi Alkaş, cadde mağazacılığının pandemi döneminde daha öne çıktığını ifade ederek “AVM’ler belirli saatlerde açık. Açık alana sahip olmak da artık çok önemli. İnsanlar kendilerine en yakın caddeden alışveriş yapma eğiliminde. Pandeminin etkisinin de azalmasıyla cadde ve AMV mağazaları eski canlılığını yakalayacak. Asıl hareketi sağlayan da yeme içme mekanları. Onlar önlemlere uygun olarak açılırsa alışveriş de daha hareketlenir. Her şey normal giderse bu yılın yarısından itibaren perakendenin yeniden canlanacağını öngörüyoruz” dedi.

Cadde mağazaları yeniden trend oldu!


Cadde mağazalarının pandemi öncesinde AVM’lerin biraz gerisinde kaldığını hatırlatan Alkaş, ancak Bağdat Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi ve İstiklal Caddesi’nin yenileme projeleri ve belediyelerin desteğiyle canlandırıldığını ifade etti.

Cadde mağazaları yeniden trend oldu!

Abdi İpekçi yenilendi 

Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi Güzelleştirme Derneği Başkanı Hüsamettin Namlıcı, pandemi döneminde caddenin yenilendiğini anımsatarak, şu açıklamalarda bulundu:

“Cadde yenilendi ve inşaat bitti. Birkaç küçük çalışma var. Bütün marka ve mağazalar dünyada olduğu gibi pandeminin etkisini yaşıyor ve hepsi dayanmaya çalışıyor. Caddenin yenilenmesi ilgiyi artırdı. AVM’lere göre cadde mağazaları daha iyi ama eski hareket yok. Turist hareketi de kesildi. Kafe ve restoranların kapalı olması bunu çok etkiledi. Restoranların kademeli olarak bile açılması her türlü alışverişi hareketlendirir. Caddemizde boş dükkan yok. Yeni gelen markalar bulunmuyor ama Vakko daha büyük yere geçiyor. Chanel de yerini değiştirdi. Pandemi şartlarında herkes durumunu korumaya çalışıyor. Perakendecilerin isteğin her şeyin bir an önce normle dönmesi.”

Cadde mağazaları yeniden trend oldu!

En gözde caddeler 

Bağdat Caddesi (İstanbul)
Nişantaşı Abdi İpekçi (İstanbul)
Teşvikiye (İstanbul)
İstiklal (İstanbul)
Kızılay (Ankara)
Kıbrıs Şehitleri (İzmir)

Kiraların düşmesi cadde yatırımlarını hareketlendirdi!


Geri Dön