25 / 04 / 2024

Caffe Nero, 50 mağazaya ulaştı!

Caffe Nero, 50 mağazaya ulaştı!

Caffè Nero Group CEO’su Gerry Ford, “Türkiye bizim için çok özel, çünkü Caffé Nero olarak İngiltere dışındaki ilk yurtdışı mağazamızı 2007’de İstanbul’da açtık. Bugün İstanbul, İzmir, Ankara ve Yalova’da olmak üzere 50 mağazaya ulaştık." dedi.



Türkiye’de 10. yılını geride bırakan Caffe Nero, 2017 büyüme hedefleri doğrultusunda yatırımlarını sürdürüyor.


Kısa bir süre önce  Ankara  Yüksek Hızlı Tren Garı, İstanbul’da Bağdat Caddesi, Bahariye ve Kadıköy Çarşı’da yeni mağazalar açıldı. Caffè Nero, önümüzdeki dönemde de yeni konsept mağazalarını art arda açmayı hedefliyor. Hazırlıkları süren Premier Kampüs ve Ritim İstanbul mağazalarının ise kısa süre içinde faaliyete geçmesi planlanıyor. Caffè Nero, tasarımı ve mimarisiyle fark yaratan ve Anadolu Yakası’nın yeni cazibe merkezi olacağı düşünülen Emaar Square Alışveriş Merkezi’nde yer alacak.

 

İstanbul dışına da yayılacak

Konuya ilişkin konuşan Caffè Nero Group CEO’su Gerry Ford, “Türkiye bizim için çok özel, çünkü Caffé Nero olarak İngiltere dışındaki ilk yurtdışı mağazamızı 2007’de İstanbul’da açtık. Bugün İstanbul, İzmir, Ankara ve Yalova’da olmak üzere 50 mağazaya ulaştık. Türkiye umut vadeden bir pazar… Biz de Türkiye’de uzun yıllar boyunca varlığımızı sürdürmek ve mağaza sayımızı artırarak büyümeye devam etmeyi istiyoruz. Kısa süre önce İstanbul ve Ankara’da dört yeni mağazamız faaliyete geçti. Açmayı planladığımız yeni mağazalarımızın da hazırlıkları devam ediyor. İstanbul dışında da yeni şehirlerde mağazalarımız hızla artacak. Bünyemizde şu anda 500 kişi çalışıyor. Yeni mağazalarla istihdama da katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

Mimari konsept yenilendi

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’nda açılan yeni mağaza, Caffè Nero’nun Ankara şehir merkezindeki ilk mağazası olarak ayrı bir önem taşıyor. Bu sayede seyahate çıkacak yolcuların yanı sıra keyifle kahvesini yudumlamak isteyen herkesi ağırlıyor. Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı mağazası, nostaljik ve yerel mahalle dokusunu yansıtan objelerin kullanıldığı farklı konseptiyle de dikkat çekiyor. Caffè Nero, büyümesini sürdürürken mevcut mağazalarına da yeni konseptini uyguluyor. Tuğla duvarların ve daha açık renklerin kullanıldığı konsept doğrultusunda önce Valikonağı, Akaretler, Beşiktaş mağazaları yenilendi. Böylece Caffè Nero, misafirlerine mahalle sıcaklığını, rahatlığını ve samimiyetini yaşatmayı hedefliyor.


Milliyet


Geri Dön