26 / 04 / 2024

Çağdaş Holding erişilebilir fiyatlı konut üretecek!

Çağdaş Holding erişilebilir fiyatlı konut üretecek!

23 yıldır Bodrum’da faaliyet gösteren Çağdaş Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, bugüne kadar ağırlıklı olarak üst gelir grubu için konut inşa ettiklerini belirtti ve bundan sonra erişilebilir fiyatlı konutlar hayata geçireceklerini dile getirdi.



BUGÜNE kadar Bodrum’da 30 proje geliştiren Çağdaş Holding erişilebilir fiyatlı konut üretmeye odaklanacak. Son yıllarda üst gelir grubu için üretim yapan, fiyatı 6.5 milyon Euro’yu bulan villalar satan şirket artık talebin ağırlıkta olduğu kesime yönelecek. Bodrum’da konut pazarının hareketli olduğunu ancak fiyatı 1.5 milyon lirayı aşan evlerde satış sorunu yaşandığını belirten Çağdaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, “Bundan sonra lüksü daha erişilebilir fiyatla hayata geçirip talebin daha yoğun olduğu kısma odaklanacağız. Bu erişilebilir segmentteki ilk projemizi bayramdan sonra Bodrum merkezde hayata geçireceğiz” dedi. Bodrum merkezdeki Skyhill Homes projesinde 22 konut bulunacağını belirten Çağlar, bu projede fiyatların 195 bin dolardan başlayıp, 955 bin dolara kadar çıkacağını dile getirdi. Dağlarca Çağlar, Gündoğan, Bitez gibi bölgelerde de yine erişilebilir lüks segmentinde proje geliştirmeyi planladıklarını ifade etti. Bodrum’da gayrimenkul pazarında yabancı talebinde gerileme olurken, yerli talebin arttığını dile getiren Dağlarca Çağlar, “Avrupalı talebini beklemeye aldı. Azeriler başta olmak üzere Türkiye’nin doğusundan talepte bir dikkat çekici artış var. Ancak asıl artış yerli talepte. Çocuğu olan ve ikinci ev bakan aileler Bodrum’a ciddi ilgi gösteriyor. Bodrum ülke genelinde kurtarılmış bölge olarak görülüyor ve bu nedenle ikinci ev için öne çıkan adres oluyor” dedi. Bodrum’da talep edilen evlerin büyüklüklerinin de değiştiğini belirten Çağlar, geçmiş yıllarda ortalama 500 metrekare evlere talep olurken bugün ideal büyüklerin 120-200 metrekare olduğunu ifade etti. 


YAKIŞMAYAN İŞLER VAR 

Son yıllarda başta İstanbul olmak üzere birçok bölgeden müteahhit Bodrum’a yöneldi. Konutun yanında uluslararası otel zincirleri de Bodrum’u seçiyor. Bölgede kaliteli projeler yapılırken sorunlu yatırımlar da olduğunu belirten Dağlarca Çağlar, “Bodrum’da doğru proje yapılmadığı da oluyor. Bunlar tabi bizi üzüyor. Bazı projeleri yeşille hiç bağlayamıyoruz. Bazı firmaların projeleri Bodrum’a uygun değil” dedi. Gelişen Bodrum’da istihdam olanaklarının da artırılması gerektiğini belirten Çağlar, “Bunun için kış turizmini canlandırmak iyi olabilir. Bunun için de kongre turizmi iyi bir çıkış oluşturabilir” dedi. 


195 MİLYON EURO YATIRIM

1987 yılında kurulan ve 1993 yılından bu yana Bodrum’da faaliyet gösteren Çağdaş Holding son 5 yılda Bodrum projelerine 195 milyon Euro yatırım yaptı. Swissotel markası ile turizm sektörüne de adım attıklarını ve Turgutreis’teki otel ve villa projesini geçen yaz tamamladıklarını belirten Çağlar, “Turgutreis projesinde 72 villanın 65’ini sattık. Yokuşbaşı’daki Swissotel’de ise inşaatın sonuna geldik. Swissotel Rezidans Bodrum Hill’de 108 oda ve 35 rezidans yer alıyor. Evler 2017, otel 2018’de tamamlanacak” dedi. 


Web: http://www.cagdasholding.com/tr/


Hürriyet 




Haber Sabah gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Son 5 yılda Bodrum’a 195 milyon euro maliyetle 4 projeyi hayata geçiren Bahçıvan Gıda’nın Çağdaş Holding, orta gelir grubuna lüks konut üretmek için kolları sıvadı

Bugüne kadar Bodrum'da 30 proje geliştiren ve süper lüks segmentindeki projeleri ile dikkat çeken Çağdaş Holding, orta gelir grubunu ev sahibi yapmaya odaklandı. Çağdaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, "Bodrum'daki arzı da göz önünde bulundurduğumuzda süper lüks segmentte Çağdaş Holding olarak misyonumuzu tamamladığımızı düşünüyoruz. Bundan sonra lüksü daha erişilebilir fiyatla hayata geçirip talebin daha yoğun olduğu kısma odaklanacağız" diye konuştu. Bodrum merkezde 22 konutluk yeni projeye başlayacaklarını söyleyen Çağlar, "İnşaat sezonunun başlamasıyla hafriyat çalışmalarına başlıyoruz. Bu projede daireler 77 metrekareden başlayacak. Fiyatlarımız 195 bin dolardan başlayacak. Müstakil havuzlu dubleks bir ev bu projede 470 bin dolar olacak. Ayrıca Bitez'de de yine erişilebilir lüks segmentinde projelere başlayacağız" dedi.


YERLİ ÖNE GEÇTİ

Bodrum'da konut almaya yerli talebinde bu sene ciddi artış olduğuna dikkat çeken Çağlar, "Bu sene Avrupalı talebini beklemeye aldı. Dolayısıyla Azeriler başta olmak üzere Türkiye'nin doğusundan talepte dikkat çekici bir artış var. Ancak asıl artış yerli talepte" diye konuştu.


EV FİYATLARINDA DÜŞÜŞ YOK

Türkiye'nin yoğun gündemi sebebiyle satışlarda bir durgunluk olduğunu ancak fiyatlarda bir gerileme olmadığını da kaydeden Çağlar, "İnşaat üretiminde de bir durgunluk yok. Bunu sahibi olduğumuz beton santrallerindeki talepten ölçebiliyoruz. Satışta da sıkıntı olmadığını söyleyebilirim. Biz mesela en son 10-12 yıl önce bir banka ile anlaşıp kampanya yapmıştık, sonrasında hiç kampanyaya ihtiyacımız olmadı" dedi.


SAYILI DAİRE KALDI

Dağlarca Çağlar, Yokuşbaşı'ndaki Swissotel Rezidans Bodrum Hill'de 35 konutun 7'sini, önceki yıl hayata geçirdiklerini, Turgutreis'deki Swissotel'de ise 72 konutun 65'ini sattıklarını söyledi.



Sabah



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yayınlandı ;


Beş yılda Bodrum'a 195 milyon Avro yatırımla dört proje hayata geçiren Çağdaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Türkiye'de yaşanan gündem sebebiyle satışlarda bir durgunluk olduğunu ancak fiyatlarda bir gerileme olmadığım söyledi. 


Yokuşbaşı ve Şalvarağa'daki süper lüks "projelerini tanıtan Çağdaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, "Bodrum merkezde 22 anahtarlı yeni projeleri bu hedefle hayata geçiriyoruz. Bu projede daireler 77 metrekareden başlayacak, projede 195 bin dolara konut almak mümkün. Keza müstakil havuzlu dubleks bir ev bu projede 470 bin dolar olacak" dedi. 


Özellikle çocuklu ailelerin Bodrum'da ikinci ev almayı amaçladığını belirten Çağlar, yabancı turistte yüzde 60 düşüş yaşanırken, yerli turist sayısında yüzde 2 artış olduğuna ve Bodrum'da kış turizminin de geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.




Cumhuriyet


Haber Dünya'da şöyle yer aldı


Bugüne kadar Bodrum'da 30 proje geliştiren ve süper lüks segmentindeki projeleri ile dikkat çeken Çağdaş Holding, yeni projelerini erişilebilir lüks segmentinde hayata geçirecek. Çağdaş Holding, gelen talep üzerine yeni projesindeki villaların fiyatını 1 milyon liranın altına çekti. Son 5 yılda Bodrum'a yatırım değeri 195 milyon euro olan 4 projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Çağdaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar "Süper lüks segmentte Çağdaş Holding olarak misyonumuzu tamamladık. Gelen talep üzerine bundan sonra lüksü daha erişilebilir fiyatla hayata geçirip talebin daha yoğun olduğu kısma odaklanacağız. Bu erişilebilir segmentteki ilk projemizi bayramdan sonra Bodrum Merkez'de hayata geçireceğiz" diye konuştu. 


Bodrum merkezde 22 anahtarlı yeni projelerini bu hedefle hayata geçireceklerini anlatan Çağlar, inşaat sezonunun başlamasıyla projede hafriyat çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı. Bu projede villa dairelerin büyüklüklerinin 77 metrekareden başlayıp 384 metrekareye çıktığını aktaran Çağlar, " Projede 195 bin dolara konut almak mümkün. Keza müstakil havuzlu dubleks bir ev bu projede 470 bin dolar olacak" dedi. Son zamanda Bodrum'a özellikle orta ve üst segmentte yerli talebinin çok arttığını kaydeden Çağlar, "Artık Bodrum emekli yeri olmaktan çıkıyor. 30-35 yaş arası insanların ve ailelerin tercih ettiği bir bölgeye dönüşüyor" dedi. 


Özellikle çocuklu ailelerin Bodrum'da ikinci ev almayı amaçladığını belirten Çağlar, Bodrum'da konut talebinin olduğu Yalıkavak-Türkbükü arasında, Gündoğan, Bitez gibi bölgelerde de yine erişilebilir lüks segmentinde proje geliştirebileceklerini ifade etti. 


Bodrum'da özellikle yarımadada deniz kenarındaki arsaların metrekare fiyatlarının 1000 eurodan başladığım belirten Çağlar, bu nedenle firmaların Bodrum'daki eski otelleri toplayıp buralarda yeni konut projeleri yaptığım kaydetti. Firmanın Yokuşbaşı ve Şalvarağa'daki projelerinde sayılı daire kaldı. 


Dünya




Haber Posta Bodrum Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Strateji, değiştirdiklerini açıklayan Çağdaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, bundan sonra milyon euroluk değil, erişilebilir fiyatlı lüks konutlar üreteceklerini söyledi.


Bugüne kadar Bodrum'da 30 proje gerçekleştirdiklerini belirten Dağlarca Çağlar, ilçede konut pazarının hareketli olduğunu ancak fiyatı 1.5 milyon lirayı aşan evlerde satış sorunu yaşandığını söyledi. Bundan sonra lüksü daha erişilebilir fiyatla hayata geçirip talebin daha yoğun olduğu kesime odaklanacaklarını açıklayan Çağlar, "Bu erişilebilir segmentteki ilk projemizi bayramdan sonra Bodrum merkezde hayata geçireceğiz. Skyhill Homes projesinde 22 konut bulunacak. Fiyatları 195 bin dolardan başlayıp, 955 bin dolara kadar çkacak" diye konuştu. 


Gündoğan, Bitez gibi bölgelerde de yine erişilebilir lüks segmentte projeler geliştirmeyi planladıklarını ifade eden Çağlar, "Bodrum gayrimenkul pazarında yabana talebinde gerileme olurken, yerli talebinde artış var. Avrupalı talebini beklemeye aldı. Azeriler başta olmak üzere Türkiye'nin doğusundan gelen talepte dikkat çekici artış var. Ancak asıl artış yerli talepte. Çocuğu olan ve ikinci ev bakan aileler Bodrum'a ciddi ilgi gösteriyor. Geçmiş yıllarda ortalama 500 metrekare evlere talep olurken, buğun ideal ölçüler 120-200 metrekare" dedi. 




Posta Bodrum


Geri Dön