23 / 04 / 2024

Çağlar Holding Bodrum'da 2'nci Swissotel'ini açıyor!

Çağlar Holding Bodrum'da 2'nci Swissotel'ini açıyor!

Bodrum’a üs kuran Çağdaş Holding, turizme hızlı girdi. Turgutreis’te Swissotel’i açan grup, ikinci ‘Swiss’ yatırımına başladı. 175 milyon euro’luk proje sonrası hedef Avrupa’da yatırım.



Bodrum’da geliştirdiği 30 projenin son halkasını İsviçreli turizm devi Swissotel işbirliğiyle tamamlayan Çağdaş Holding’in CEO’su Çağdaş Çağlar, bölgeye iki “Swiss” kazandıracaklarını söyledi. Turgutreis’te açılan Swissotel Resort Bodrum Beach adlı otelin yatırım bedelinin 75 milyon euro’ya ulaştığını belirten Çağlar, 2016’da Bodrum merkezde ikinci Swissotel projesinin tamamlanacağını bunun yatırım bedelinin 100 milyon euro olduğunu ifade etti.



Bodrum’da 30 farklı projeye imza attıklarını anlatan Çağlar, bu yatırımların bütçesinin 600 milyon euro’ya yaklaştığını açıkladı.


İsviçre, İspanya...

Turgutreis’teki Swiss projesinde evlerin 60’ı satıldı, 66 odalı otel bölümü önceki hafta hizmete açıldı. Çağlar, “Bodrum merkezdeki Swissotel önümüzdeki yaz sezonunda açılacak. 35 de villa olacak” dedi.

İstanbul’da da butik bir konut projesi planladıklarını ileten Çağdaş Çağlar, kentsel dönüşüme girme planlarını da incelediklerini hatırlattı. Bodrum’un yanı sıra Çağdaş Holding’in farklı bölgelerde de yatırım planları olduğunu bildiren Çağlar, “Üçüncü otelimizi İstanbul’da açtıktan sonra 4’üncü yatırımımızı yurtdışında yapmayı hedefliyoruz” diye ekledi. Ağırlıklı olarak ilgilenilen ülkeler İsviçre ve İspanya olarak öne çıkıyor.Çağdaş Çağlar, 1987 yılında Yüksel Çağlar tarafından kurulan grubun inşaattan yapı market ve turizme önemli yatırımlara imza attığını söyledi.



Bodrum Turgutreis’te, 66 misafir odası ve suit odanın yanı sıra 72 adet rezidans ve villaları ile hizmet vermeye başladıklarını anlatan Çağdaş Çağlar, tesisin Gökhan Avcıoğlu tarafından dizayn edildiğini, projede yeşil taş ile kaplanmış cepheler yaratmak için dikey bahçeler kullanıldığını anlattı. İç mimari tarafından da Çağdaş Design Works’den Irmak Çağlar’ın tasarımı kullanıldı.Bodrum’un kongre merkezi eksikliği olduğunu belirten, bu kapsamda Bodrum Belediyesi’nin de çalışmaları olduğunun bilgisini veren Çağdaş Çağlar, belediyenin Bitez’de planladığı 5 bin kişilik kongre merkezi projesine destek vereceklerini söyledi.



Milliyet


Geri Dön