27 / 04 / 2024

Çağlayan Adliyesi’nin çevresi kentsel dönüşüme giriyor!

Çağlayan Adliyesi’nin çevresi kentsel dönüşüme giriyor!

Çağlayan, Gürsel, Hürriyet, Şişli Merkez ve Kaptanpaşa mahallelerinde kentsel dönüşüm ilan edilmesi için düğmeye basıldı. Karar Bakanlar Kurulu tarafından onaylanması halinde Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.



Çağlayan, Gürsel, Hürriyet, Şişli Merkez ve Kaptanpaşa mahallelerinde kentsel dönüşüm ilan edilmesi için düğmeye basıldı. Öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın isminin verildiği İstanbul Adalet Sarayı'nın da bulunduğu Çağlayan Meydanı ve çevresinin "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı" ilan edilmesi için çalışma başlatıldı.


BELEDİYE MECLİSİ KABUL ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde (İBB), Adalet Sarayı’nın yanından geçen E-5’in kuzeyinde yer alan Kağıthane’nin Çağlayan, Gürsel, Hürriyet mahalleleri ile yolun güneyinde kalan Şişli’ye bağlı Merkez ve Kaptanpaşa mahallelerinin bir kısmında kentsel dönüşüm ilan edilmesi için Bakanlar Kurulu’na teklif götürülmesi yönünde karar alındı. Mecliste oy çokluğu ile kabul edilen talep, önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilecek, Bakanlığın bu yöndeki teklifi ise Bakanlar Kurulu’na iletilecek. Karar Bakanlar Kurulu tarafından onaylanması halinde Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.


5 MAHALLEYİ ETKİLEYECEK

CHP’li Meclis üyelerinin itiraz ettiği rapor, beş mahalleyi kapsayan yaklaşık 46.578 metrekarelik alanı kapsıyor. İBB Hukuk Komisyonu ile Altyapı, Mesken ve Kentsel Yenileme Komisyonu tarafından hazırlanan ve Meclis gündemine sunulan raporda “bölgedeki mevcut yapı stokunun yıpranmış, 1999 depreminden önce inşa edilmiş ve yürürlükteki yapı denetimi koşullarına göre olmadığı” tespiti yer alıyor.


Öte yandan raporda, Çağlayan Meydanı ve çevresinde bulunan ulaşım ağlarının meydanla entegrasyonunun sağlanmasının amaçlandığı da belirtiliyor.


Dönüştürülecek 5 bölge

1-)Çağlayan

2-)Gürsel

3-)Hürriyet

4-)Şişli Merkez 

5-)Kaptanpaşa 


Bizim Gazete


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı


İBB Meclisi, Çağlayan, Gürsel, Hürriyet, Şişli Merkez ve Kaptan paşa mahalleleri ile Çağlayan Meydanı ve çevresinin "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı" ilan edilmesi için Bakanlar Kurulu'na teklif götürülmesi yönünde karar aldı. 


İstanbul Büyükşehir Belediye (ÎBB) Meclisi'nde, Adalet Sarayı'nın yanından geçen E-5'in kuzeyinde yer alan Kağıthane'nin Çağlayan, Gürsel, Hürriyet mahalleleri ile yolun güneyinde kalan Şişli'ye bağlı Merkez ve Kaptanpaşa mahallelerinin bir kısmında kentsel dönüşüm ilan edilmesi için Bakanlar Kurulu'na teklif götürülmesi yönünde karar alındı. Bölgenin 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı' ilan edilmesi için başlatılan çalışma alanı, 5 mahalleyi kapsayan yaklaşık 46 bin 578 metrekarelik alanı kapsıyor.

KURUL KARARI

Mecliste oyçokluğu ile kabul edilen talep, önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na iletilecek. Bakanlığın bu yöndeki teklifi ise Bakanlar Kurulu'na gönderilecek. Karar Bakanlar Kurulu tarafından onaylanması halinde Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek. 


İBB Hukuk Komisyonu ile Altyapı, Mesken ve Kentsel Yenileme Komisyonu tarafından hazırlanan ve Meclis gündemine sunulan raporda "bölgedeki mevcut yapı stokunun yıpranmış, 1999 depreminden önce inşa edilmiş ve yürürlükteki yapı denetimi koşullarına göre olmadığı" tespiti yer alıyor. Öte yandan raporda, Çağlayan Meydanı ve çevresindeki ulaşım ağlarının meydanla entegrasyonu amaçlanıyor. 


Habertürk




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Megakent İstanbul'da deprem ve çarpık yapılaşmaya karşı çalışmalar hızlanıyor. Büyükşehir Belediye Meclisi, Üsküdar'ın ardından Kağıthane ve Şişli sınırlarında bulunan 5 mahalle için kentsel dönüşüm kararı aldı. Bu çerçevede Çağlayan Adliyesi'nin çevresinde yer alan eski ve güvensiz binalar yıkılacak, yerlerine yeni ve modern konutlar yapılacak. 


İstanbul Adalet Sarayının yanından geçen ve E-5'in kuzeyinde yer alan Kağıthane'nin Çağlayan, Görsel ve Hürriyet mahallelerime yolun güneyinde kalan Sisii'ye bağlı Merkez ve Kaptanpaşa mahallelerinin bir kısmı kentsel dönüşüm alanı ilan edildi.


İstanbul'da depreme hazırlık çalışmaları son sürat devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar'ın ardından Çağlayan'da da kentsel dönüşüm kararı aldı. 


Çağlayan, Gürsel, Hürriyet, Şişli Merkez ve Kaptanpaşa mahallelerinde kentsel dönüşüm ilan edilmesi için düğmeye basıldı. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın isminin verildiği İstanbul Adalet Sarayı'nın da bulunduğu Çağlayan Meydanı ve çevresinin "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı" ilan edilmesi için çalışma başlatıldı. 


İstanbul Adalet Sarayı'nın yanından geçen ve E-5'in kuzeyinde yer alan Kağıthane'nin Çağlayan, Gürsel ve Hürriyet mahalleleriyle yolun güneyinde kalan Şişli'ye bağlı Merkez ve Kaptanpaşa mahallelerinin bir kısmı kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. İstabul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde (İBB) dönüşüm kararı oyçokluğuyla alındı. Karar önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, ardından Bakanlar Kurulu'na iletilecek. Bakanlar Kurulu'nun onaylanması halinde Resmi Gazete'de yayımlan masıyla birlikte dönüşüm için düğmeye basılacak. 


5 MAHALLEYİ ETKİLEYECEK 


CHP'li Meclis üyelerinin itiraz ettiği rapor, 5 mahalleyi kapsıyor. İBB Hukuk Komisyonu ile Altyapı, Mesken ve Kentsel Yenileme Komisyonu tarafından hazırlanan ve Meclis gündemine sunulan raporda "Bölgedeki mevcut yapı stokunun yıpranmış, 1999 depreminden önce inşa edilmiş ve yürürlükteki yapı denetimi koşullanna göre olmadığı" tespiti yer alıyor. Raporda, Çağlayan Meydanı ve çevresinde bulunan ulaşım ağlarının meydanla entegrasyonunun sağlanmasının amaçlandığı da belirtiliyor. 


Öte yandan İstanbul'un en gözde ilçelerinden Üsküdar'da kentsel dönüşüm için Büyükşehir Belediyesi'nden izin çıkmıştı. 270 bin kişinin yaşadığı 16 mahallede eski binalar yıkılıp yerine yenileri yapılacak. 



Zaman


Geri Dön