26 / 04 / 2024

Çağlayan Kavşağı ile trafik nefes alacak!

Çağlayan Kavşağı ile trafik nefes alacak!

Çağlayan Adalet Sarayı'nın yaratacağı trafik yükünün azaltılması için geçtiğimiz ekim ayında trafiğe kapatılan Çağlayan Kavşağı dün yeni haliyle trafiğe açıldı. Kavşak ve meydan düzenlemesinin açılışım yapan Başbakan Erdoğan, kendi kullandığı araçla test



Çalışmanın 121 milyon TL'ye mal olduğunu belirten Erdoğan, Çağlayan Kavşağı ile hem rutin trafiğin rahatlayacağım hem de Adalet Sarayı'nın Mecidiyeköy katılımına ve D-100 karayoluna entegrasyonunun sağlanacağım söyledi. Trafiğin yeraltına alınmasıyla üst tarafın yayaların hizmetine sunulduğuna dikkat çeken Erdoğan, Abidei Hürriyet Parkı ile bütünlük oluşturacak şekilde 22 bin metrekarelik alam kapsayan bir meydan oluşturduklarını ve meydanın istanbul'un en büyük meydanı olduğunu anlattı. Konuşmasında Kanal istanbul projesine de değinen Başbakan, "Kanal istanbul'u unutmak mümkün değil. Hemen seçimlerden sonra proje çalışmalarına yoğunlaşıyor ve projenin ardından dozerler çalışmaya başlayacak, inşallah en kısa zamanda Kanal İstanbul Karadeniz'i Marmaray'a bağlayacak" dedi.

Erdoğan kavşakta deneme sürüşü yaptıktan sonra makam otomobilinin önüne yatan bir vatandaş, yolu kesmek istedi. Bu kişi korumalar tarafindan yoldan uzaklaştırıldı. Erdoğan da, kendi kullandığı makam aracıyla Çağlayan'dan Kısıklı'daki evine gitti. Erdoğan burada, komşusunun 1.5 yaşındaki kızı Ece'yi sevdi.

Milliyet


Geri Dön