16 / 04 / 2024

Çağlayan Meydanı bitti, Hürriyet Mahallesi için esaret başladı!

Çağlayan Meydanı bitti, Hürriyet Mahallesi için esaret başladı!

Çağlayan Kavşağı, 30 Mayıs'ta hizmete girdi. İnşaatı altı ay süren proje ile, araç trafiği büyük oranda yeraltına alındı, meydan yayalaştırıldı, böylece günün her saati allak bullak olan trafik nefes aldı



Trafik rahatladı rahatlamasına ama bu yeni kavşak, beraberinde büyük bir sorun getirdi. Kavşağın hemen yanıbaşındaki Hürriyet Mahallesi'nin Şişli'yle direkt bağlantısı kesildi... Tabii bu durumda da kriz çıktı. Eskiden, Dr. Cemil Bengü Caddesi'nden geçip 50 metre sonra Şişli'ye ulaşan Hürriyet Mahallesi sakinleri, şimdi, önce Çağlayan Mahallesi'ne, ardından Gürsel Mahallesi'ne gidiyor.

DURAĞIN YERİ DE DEĞİŞTİ
UZUN bir U dönüşünün ardından tünele girip Şişli'ye devam ediyorlar. Yani bir kilometre fazladan yol gidiyorlar. İki mahalle arasından geçerken de kendilerini trafik keşmekeşinin ortasında buluyorlar. Tek sorun bu da değil. Yeni düzenlemeyle otobüs durağının da yeri değişti, yaya geçişi kapatıldı. Anlayacağınız toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edenler eziyete mahkûm oldu. Otobüs durağına ulaşmak için artık çok uzun bir yol katetmek durumundalar. İşte tüm bu zorluklar, Hürriyet Mahallesi sakinlerini isyan ettiriyor. Yeni kavşakla birlikte tecrit edildik' diyen vatandaşlar çözüm bekliyor.

İsmail Bölükbaş/Habertürk


Geri Dön