18 / 04 / 2024

Çamlıca Camii ve Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son durum!

Çamlıca Camii ve Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son durum!

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Çamlıca Camii ve Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Külünk, projelerin açılış tarihini Cumhurbaşkanı'nın belirleyeceğini söyledi.



İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Pazar günü Çamlıca Camii inşaatına yaptığı ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milliyet Gazetesi'nden Mert İnan'ın haberine göre Külünk, “Olumlu sona yaklaşıyoruz. Birkaç ay içerisinde inşaat biter ancak biter bitmez açılış yapılacak anlamında değil. Cumhurbaşkanımızın karar vereceği tarihte açacağız. Cumhurbaşkanımız incelemesi sonucu memnun kaldı. Detayları tenkit etmedi ancak tavsiye talimatlarını aldık” ifadelerini kullandı.

 

Çamlıca Camii ve Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi nde son durum!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın proje ile ilgili konuştuğunu söyleyen Külünk, “Sayın Erdoğan’ın detayları, ayrıntıları görme konusundaki meziyeti bu ziyarette bir kez daha ortaya çıktı. Caminin altında yer alacak İslam Eserleri Müzesi konusunda da cumhurbaşkanımıza bilgiler sunduk. Sayın Erdoğan, inşaatın genel gidişatı ve projenin geldiği aşamadan memnuniyetlerini dile getirdi. Cumhurbaşkanımızın gözüne batan, tamamlanmasını istediği kısım ve ayrıntıları titizlikle not ettik. Ancak bu konudaki detayları sizinle paylaşamam. Ziyaret son derece olumlu bir havada gerçekleşti. Cumhurbaşkanımızı açılış öncesi ağırlamaktan onur duyduk” diye konuştu.

 

Çamlıca Camii ve Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi nde son durum!

 

Cami birkaç ayda açılacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine 6 Ağustos 2013’te temeli atılan  Çamlıca Camii’nde çalışmalar aralıksız sürüyor.  37 binden fazla kişinin ibadet edebileceği camii inşaatınının bir kaç ayda tamamlanması bekleniyor. Çamlıca tepesinde 57 bin 500 metrekarelik arsa üzerinde yapılan proje hizmete açıldığında bünyesinde 3 bin 40 araçlık otopark, bin kişilik konferans salonu, 2 bin 750 metrekarelik kütüphane, 3 bin 435 metrekarelik sanat galerisi ile 10 bin 950 metrekarelik müze ve sanat atölyeleri bulunacak. “Osmanlı Selatin Cami” mimarisi olarak adlandırılan yapıda ayrıca botanik bahçesi, yürüyüş yolları, seyir terasları ve dinlenme mekanları da olacak. Yapılması planan yürüyüş yollarında biri ise toprak parkur da yer alacak. 

Kule yıl sonunda tamamlanıyor

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında da sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün ziyaret ettiği külliyenin yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. Çamlıca tepesindeki onlarca radyo ve TV vericisinin kaldırılması için hayata geçirilen projede şu anda elektronik aletlerin yerleştirilme işlemi devam ediyor. Mart 2016’da inşaatına başlanılan kulenin betonarme ve çelik konstrüksiyon bölümünde ise kaplama ve giydirme işlemleri sürüyor. 

 

Çamlıca Camii ve Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi nde son durum!

 

Bittiğinde toplam yüksekliği 388.5 metre olacak kulenin zirvesi deniz seviyesinden 576.5 metre yüksekliğe ulaşacak. Kule her biri 4.5 metre yüksekliğinde ve 4 katı yerin altında 53 kattan meydana gelecek. İstanbul’un sembolü haline gelen kulede 39 ve 40’ıncı katlarda, deniz seviyesinden 393.5 ve 398 metre yükseklikte birer restoran bulunacak. Ayrıca kulenin 33 ve 34’üncü katlarında, deniz seviyesinden 366.5 ve 371 metre yükseklikte iki seyir terası yer alacak. Kuleye iniş ve çıkış için hızlı ve modern asansörler kullanılacak.  Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi ile Çamlıca’da görüntü kirliliği önlenecek.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca Kulesi'ni inceledi!

 

Çamlıca Camii'nde son durum!


Geri Dön